Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pn lut 17, 2020 8:48 pm

ktsurma pisze:
pn lut 17, 2020 8:35 pm
Wejdz jeszcze raz na 192.168.4.1 i zobacz co jest napisane na gorze ekranu. Jak jest opisany ostatni stan urzadzenia.
Mam dokładnie ten moduł wlutowany w adapter
https://allegro.pl/oferta/modul-wifi-es ... 8254451877
Chip: ESP8266
Pamięć Flash: 4 MB - też za mało czy jak ?
Załączniki
esp8266_12e.jpg
esp8266_12e.jpg (148.08 KiB) Przejrzano 653 razy
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 60
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pn lut 17, 2020 8:52 pm

Na pamieciach sie nie znam. Z opisu sieciowosci wynika ze jest ok. Dalej jestem za cienki.
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pn lut 17, 2020 8:53 pm

ktsurma pisze:
pn lut 17, 2020 8:52 pm
Na pamieciach sie nie znam. Z opisu sieciowosci wynika ze jest ok. Dalej jestem za cienki.
Dzięki za wsparcie ja już wymiękłem brak pomysłu co jest nie tak....
elmaya
Posty: 824
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn lut 17, 2020 9:55 pm

to render use at least Esp8266 Arduino core 2.4.2
and make sure you choose a Flash size that has at least 128k SPIFFS
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pn lut 17, 2020 11:09 pm

elmaya pisze:
pn lut 17, 2020 9:55 pm
to render use at least Esp8266 Arduino core 2.4.2
and make sure you choose a Flash size that has at least 128k SPIFFS
I will try tomorrow today lack of strength ...
thank you greetings :)
michal363
Posty: 46
Rejestracja: pn lip 16, 2018 8:25 pm

pt lut 21, 2020 11:39 am

Tak zrobiłem i co dalej? Żeby mi pokazywało powiadomienie?
miko1282 pisze:
czw lut 13, 2020 7:28 pm
michal363 pisze:
czw lut 13, 2020 4:50 pm
Mógłbym prosić o instrukcje ustawienia powiadomień? :)
O tak
miko1282
Posty: 433
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt lut 21, 2020 12:43 pm

Musisz mieć aplikację automate(o ile się nie mylę wersję pro) i skonfigurowaną ze skryptami Fracza
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

ndz mar 01, 2020 6:57 pm

krzysiek_bb pisze:
pn lut 17, 2020 8:53 pm
ktsurma pisze:
pn lut 17, 2020 8:52 pm
Na pamieciach sie nie znam. Z opisu sieciowosci wynika ze jest ok. Dalej jestem za cienki.
Dzięki za wsparcie ja już wymiękłem brak pomysłu co jest nie tak....
Witam
Po wysypce servera supli i ponownym przywróceniu działania (27-02-2020)
bez problemu dodał się moduł pieca (odległości / głębokości) żadnych zmian nie robiłem włączyłem i zadziałało dzięki :)
Tak jakby problem leżał gdzieś na serwerze.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 01, 2020 9:33 pm

O jakim wysypie serwera piszesz ?
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

ndz mar 01, 2020 9:51 pm

pzygmunt pisze:
ndz mar 01, 2020 9:33 pm
O jakim wysypie serwera piszesz ?
viewtopic.php?f=6&t=6244
po tym normalnie zalogował sie w cloud
ODPOWIEDZ