Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn gru 23, 2019 4:40 am

Nooo powiem, że nieźle poleciał z ceną :o
toivio
Posty: 4
Rejestracja: ndz wrz 29, 2019 2:23 pm

ndz gru 29, 2019 2:00 pm

Witam, od jakiegoś czasu zawiesza mi się układ - prawdopodobnie bo inne urządzenia pod tym samym routerem z wifi działają
instalacja na wemos d1 mini
2x ds18b20
jak to mogę zdiagnozować?

----
edit:
zasilacz już zmieniałem, ale zmienię jeszcze raz
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2019 2:40 pm przez toivio, łącznie zmieniany 1 raz.
Simono
Posty: 327
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

ndz gru 29, 2019 2:19 pm

U mnie jest ok od kilku miesięcy też z dwoma termometrami. Może zasilacz szwankuje podmień jak możesz?
MateuszW
Posty: 1
Rejestracja: śr sty 01, 2020 10:02 pm

czw sty 02, 2020 11:16 am

Witam,

Mam niesamowity problem z softem. Po wgraniu czy to pliki bin przez flash dowlandera czy przez Arduino IDE przechodzę to strony konfigurującej ale cały czas urywa połączenie...po wielkich trudach konfiguracji która musi być szybka żeby można było zapisać ustawienia niestety nic nie działa. W chmurze nie widać tego urządzenia.
Sprawdziłem następujące rzeczy:
> próbowałem na Wemosie i na NodeMecu- na żadnym nie działa
>gdy wgrywam na te urządzenia inne programy suplii to nie ma problemu, działają, można je skonfigurować, nie zrywają połączenia, w chmurze są widoczne po paru sekundach.
>sprawdziłem też rożne wersje softu dostępne w tym temacie ale nici z tego

W postach widziałem ze Ramirez09 miła podobny problem...czy znalazło się na to rozwiązanie?

Mecze się z tym już kilka ładnych godzin....nie długo bedzie można liczyć w dniach

Proszę o wrzucenie całego aktualnego sprawdzonego że dział softu w pliku bin. oraz dla Arduino IDE wraz ze wszystkimi potrzebnymi bibliotekami.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 59
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

śr sty 08, 2020 8:05 pm

cino111 pisze:
pn gru 23, 2019 4:40 am
Nooo powiem, że nieźle poleciał z ceną :o
Może to i drogo. Jednak, tak jak napisał jeden z kolegów w innym miejscu tego forum, nie każdy rodzi się z lutownicą w ręku. A rozwiązanie gotowe, no i zgodnie z deklaracją autora sprawdzone w boju. Osobiście jestem zainteresowany właśnie takimi rozwiązaniami gotowymi. Mnie osobiście stać manualnie na to aby poskręcać parę drucików kilkoma śrubkami i uruchomić zaprogramowany układ. Tak więc przedstawione rozwiązanie witam z radością.
Nie dawno myślałem o innym podejściu do tematu czujnika ilości opału - WAGA. Jednak skoro tu mam rozwiązanie gotowe to nie ma co wybrzydzać. A i poskładane dosyć estetycznie.
tomaszsiwiec
Posty: 3
Rejestracja: pt gru 27, 2019 7:58 am

śr sty 22, 2020 6:33 pm

Koledzy
Jestem za głupi na zmontowanie tego wszystkiego.
Chcę kupić taki czujnik od któregoś z was na suplę
Pleaseeeee

Tomek
608491840
krycha88
Posty: 651
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr sty 22, 2020 7:23 pm

tomaszsiwiec pisze:
śr sty 22, 2020 6:33 pm
Koledzy
Jestem za głupi na zmontowanie tego wszystkiego.
Chcę kupić taki czujnik od któregoś z was na suplę
Pleaseeeee

Tomek
608491840
Jeżeli nie chcesz spróbować samemu to lepiej kup gotowe rozwiązanie z półki ZAMELa.
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 59
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

śr sty 22, 2020 7:26 pm

Przegladalem katalog ZAMELA i nie widzialem takiego rozwiazania pod suple.
krycha88
Posty: 651
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr sty 22, 2020 7:52 pm

ktsurma pisze:
śr sty 22, 2020 7:26 pm
Przegladalem katalog ZAMELA i nie widzialem takiego rozwiazania pod suple.
Pomyliły mi się wątki :)
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr sty 22, 2020 8:01 pm

Kilka postów wyżej masz link na olx. Ktos sprzedaje gotowca.
ODPOWIEDZ