Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

miko1282
Posty: 449
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw lut 13, 2020 7:28 pm

michal363 pisze:
czw lut 13, 2020 4:50 pm
Mógłbym prosić o instrukcje ustawienia powiadomień? :)
O tak
Załączniki
powiadomienie_ekogroszek.PNG
powiadomienie_ekogroszek.PNG (23.42 KiB) Przejrzano 1194 razy
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pt lut 14, 2020 6:12 pm

Witam i z góry przepraszam za głupie pytanie....
Wgrałem soft *.bin piec + 2xDS. Wszystko się wgrało, łącze sie z SSID jaki rozsyła ESP8266 przechodzi do 192.168.4.1 i konfiguruje jest OK następnie (w prawym górnym rogu) mam przyłącz do sieci klikam ... przedziela mi adres IP z mojej sieci łącze się z routerem laptop jak i esp są w tej samej puli sieci ale w cloud brak urządzenia co mam jeszcze gdzie wpisać (nie mam podpiętych żadnych czujników)
Widziałem, że kilku kolegów też miało problem z połączeniem ale nie znalazłem rozwiązania.
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 61
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pt lut 14, 2020 6:49 pm

Ns clodzie trzeba wlaczyc dodawanie urzadzen
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pt lut 14, 2020 6:54 pm

ktsurma pisze:
pt lut 14, 2020 6:49 pm
Ns clodzie trzeba wlaczyc dodawanie urzadzen
Sorry kopie szukam ale nie widzę takiej opcji.... gdzie to znaleźć ?
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 61
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pt lut 14, 2020 7:13 pm

Po wejsciu na strone supli w internecie - nie lokalnie - w prawym gornym rogu jest napu o wlaczeniu dodawania urzadzen
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pt lut 14, 2020 7:44 pm

ktsurma pisze:
pt lut 14, 2020 7:13 pm
Po wejsciu na strone supli w internecie - nie lokalnie - w prawym gornym rogu jest napu o wlaczeniu dodawania urzadzen
Kurde gdzie ?
Załączniki
sup_03.jpg
sup_03.jpg (103.28 KiB) Przejrzano 1128 razy
sup_02.jpg
sup_02.jpg (110.63 KiB) Przejrzano 1128 razy
sup_01.jpg
sup_01.jpg (90.07 KiB) Przejrzano 1128 razy
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 448
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt lut 14, 2020 7:50 pm

Masz po prawej stronie w czerwonej ramce . Pisze rejestracja urządzeń aktywna ...........
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pt lut 14, 2020 7:53 pm

byniom pisze:
pt lut 14, 2020 7:50 pm
Masz po prawej stronie w czerwonej ramce . Pisze rejestracja urządzeń aktywna ...........
Tak dodawałem całą resztę która mam a tego z softem do pieca nie widać i nie wiem co robię źle :(
miko1282
Posty: 449
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt lut 14, 2020 9:07 pm

krzysiek_bb pisze:
pt lut 14, 2020 7:53 pm
byniom pisze:
pt lut 14, 2020 7:50 pm
Masz po prawej stronie w czerwonej ramce . Pisze rejestracja urządzeń aktywna ...........
Tak dodawałem całą resztę która mam a tego z softem do pieca nie widać i nie wiem co robię źle :(
Gdy zakończysz dodawanie i jeszcze raz włączyć tryb parowania z siecią, powinno ci wyświetlić ostatni stan urządzenia (pod nazwą softu) np brak połączenia wifi
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pt lut 14, 2020 9:40 pm

miko1282 pisze:
pt lut 14, 2020 9:07 pm
krzysiek_bb pisze:
pt lut 14, 2020 7:53 pm
byniom pisze:
pt lut 14, 2020 7:50 pm
Masz po prawej stronie w czerwonej ramce . Pisze rejestracja urządzeń aktywna ...........
Tak dodawałem całą resztę która mam a tego z softem do pieca nie widać i nie wiem co robię źle :(
Gdy zakończysz dodawanie i jeszcze raz włączyć tryb parowania z siecią, powinno ci wyświetlić ostatni stan urządzenia (pod nazwą softu) np brak połączenia wifi
Coś to u mnie nie działa może jest jakieś ograniczenie np. nie więcej niż 4 urządzenia pod jedną lokalizacją .....
Jutro coś pokombinuję ale dzięki za podpowiedzi.... walcze z tym od tygodnia i nie mam już pomysłu może wina płytki ... esp 01 ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”