Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

miko1282
Posty: 423
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt lut 14, 2020 11:34 pm

Esp 01 posiada taką ilość wyjść oraz pamięci ? Aby uruchomić ten program ? Dużo osobom to nie działało na nodemcu, ale na wemos d1 chyba nikt nie miał problemu
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

sob lut 15, 2020 6:59 am

miko1282 pisze:
pt lut 14, 2020 11:34 pm
Esp 01 posiada taką ilość wyjść oraz pamięci ? Aby uruchomić ten program ? Dużo osobom to nie działało na nodemcu, ale na wemos d1 chyba nikt nie miał problemu
Być może to wina samego modułu ponieważ na sonoff basic też nie chciało ruszyć wieczór zrobie próbę na ESP8266 esp-12.
Dziękuję za sugestie.
mihu
Posty: 142
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

sob lut 15, 2020 12:44 pm

nodemcu v3 działa bez problemu . tylko trzeba dać opornik do czujnika temperatury
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pn lut 17, 2020 8:17 pm

Witam
Chyba jestem jakoś sprawny inaczej gdzieś popełniam błąd i za cholerę nie mogę się połączyć po ustawieniu serwera ID oraz hasła niby ustawiam już wszystko będąc w puli adresów IP routera lecz po restarcie nadal lipa.... brak urządzenia w cloud....
moduł ESP8266 12E z podpiętym czujnikiem odległości....
jak wejdę w IP mojej sieci 192.168.199.xxx:81/supla mogę sie zalogwać i zrobić aktualizację ale za nic nie mogę dodać go do cloud....
Proszę o procedurę konfiguracji :(
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 60
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pn lut 17, 2020 8:19 pm

A na cloudzie wlaczone dodawanie urzadzen ? (Czerwony napis w prawym gornym rogu)
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pn lut 17, 2020 8:27 pm

ktsurma pisze:
pn lut 17, 2020 8:19 pm
A na cloudzie wlaczone dodawanie urzadzen ? (Czerwony napis w prawym gornym rogu)
Oczywiście ....
U Was po wpisaniu SSID i hasła do wifi oraz pozostałych ustawień typu
servera supli .... svrxx.supla.org nr ID i hasła momentalnie ruszyło czy czegoś nie robie co Wy zrobiliście ???
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 60
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pn lut 17, 2020 8:30 pm

Jeszcze jedma rzecz - niewidzialna spacja na koncu: nazwy sieci, albo hasla do wi fi - sprawdz to.
krzysiek_bb
Posty: 30
Rejestracja: śr lut 05, 2020 1:17 pm

pn lut 17, 2020 8:31 pm

ktsurma pisze:
pn lut 17, 2020 8:30 pm
Jeszcze jedma rzecz - niewidzialna spacja na koncu: nazwy sieci, albo hasla do wi fi - sprawdz to.
Sprawdziłem już na początku też podejrzewałem żadnych spacji nie mam ..... wymiękam muszę zapalić :(
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 60
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pn lut 17, 2020 8:33 pm

Byle nie chalupe :D
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 60
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

pn lut 17, 2020 8:35 pm

Wejdz jeszcze raz na 192.168.4.1 i zobacz co jest napisane na gorze ekranu. Jak jest opisany ostatni stan urzadzenia.
ODPOWIEDZ