Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

white88
Posty: 9
Rejestracja: czw cze 11, 2020 4:20 pm

śr sie 05, 2020 4:53 pm

Ok, dzięki za odpowiedź. Spróbuje :D
abudabdi
Posty: 5
Rejestracja: pt wrz 20, 2019 11:55 am

pn sie 17, 2020 6:07 am

Witam czy soft ruszy jak wgram do wemos D1 mini ??? Może ktoś z was opisać gdzie dokładnie podpiąć czujnik do wemosa i podać link do softu ?
miko1282
Posty: 453
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz sie 30, 2020 10:24 am

Tak ruszy, wszystko masz w tym temacie, co gdzie podpiąć jak i sam soft
toivio
Posty: 8
Rejestracja: ndz wrz 29, 2019 2:23 pm

wt paź 13, 2020 8:16 pm

Witam, da się jakoś ustawić powiadomienia na Fraczu? Miałem przez automate ale już chyba nie działa.
Chodzi o ilość cm, na fraczu widzę tylko opcje ust dla czujników temp.
PSMario
Posty: 1
Rejestracja: śr paź 21, 2020 5:48 am

śr paź 21, 2020 6:08 am

Witam
Jestem laikiem w programowaniu ale mam pojęcie o elektryce i wiem co nieco o sieciach. Mam Sonoffa TH16 z czujnikiem temperatury. Mam pytanie czy może go wykorzystać do pomiaru odległości z zbiorniku z groszkiem. Oczywiście mam już sondę. Chodzi mi mi o to co muszę mieć by zaprogramować ten moduł. Jakie oprogramowanie, co do wgrania programu i oczywiście gdzie go namierzyć. Z góry dziękuje z cierpliwość.
rafalfarba
Posty: 16
Rejestracja: pn lis 25, 2019 11:48 am

ndz lis 29, 2020 7:29 pm

Witam wszystkich. Jestem chyba po 12-13 próbie wgrania softu do Wemos D1 mini :evil: . Jestem na krawędzi obłędu :mrgreen: . Wgrywam soft z tego wątku na dwa termometry (chociaż prób z 1 termometrem też kilka było). Używam Download Tool 3.8.5, próbowałem z dwoma Wemosami i dwoma softami, za każdym razem czyszcz pamięć (ostatnie próby nawet po dwa razy), zmieniałem na końcu nawet parametry wgrywania, do Wemosa nie mam nic podłączone. Za każdym razem jest to samo, nie mogę dodać do Clouda! Tak klikam w Cloudzie dodawanie nowych urządzeń i na pewno nie pomyliłem się w nazwie WIFI, haśle, ID i passwordzie itp. itd. Mogę się natomiast zalogować do Wemosa lokalnie 192.168.XXXX:81/supla. Kolejny raz już nie wgrywam bo boje się o to, że uszkodzę w końcu płytkę :cry: . Ktoś tu pisał że miał podobne problemy, a rozwiązaniem jest własna kompilacja binarki. Jeżeli mogę prosić o udostępnienie tu na forum binarki która komuś ruszyła będę wdzięczny. Chciałby u siebie użyć softu na dwa termometry (do temp. zbiornika CWU, i do temp. podajnika ślimakowego).

EDIT:

Ej a może ja czegoś nie rozumiem, albo robię źle :?: . Nigdzie po wgraniu foftu w konfiguracji nie widzę wpisywania nazwy konta (mail), tylko id lokalizacji i hasło do niej, oraz serwer wystarczy żeby moduł wszedł na mojego clowda?

EDIT2:

I już jest w Claud`zie. Jednak na końcu nazwy sieci była spacja. A nie mogłem w nią trafić sprawdzając wcześniej i po prostu myślałem że nazwę wpisałem bez błędu. Wszystko działa poprawnie. Wystarczy uzupełnić wszystkie pola na stronie konfiguracyjnej. Jutro buduję obudowę😃.
Ostatnio zmieniony pn lis 30, 2020 10:00 pm przez rafalfarba, łącznie zmieniany 3 razy.
4xSonoff RF, 2xSonoff Basic (MULTIBOARD), 2xSonoff Mini (soft od djack2017), 5×ESP-01S (4×InCan, 1xlicznik impulsów), 1xWemosD1(termostat), Yunshan (Gate module od Zybi). W planach czujnik ilości opału, na WemosD1+HC-SR04
boolek
Posty: 2
Rejestracja: pn gru 30, 2019 6:48 pm

ndz lis 29, 2020 11:14 pm

Właśnie jestem po 2 wieczorach z próbą wgrania na Wemosa, ale generalnie wgrywanie szło bez problemów, natomiast nie mogłem się zalogować do konfiguracji na 192.168.4.1
W ustawieniach karty sieciowej w kompie ustawiłem ręcznie adres IP i poszło bez problemów.

Co do Wemosa to ostatecznie jednego chyba uwaliłem, ale na drugiego wgrałem za pierwszym razem ;)
Zainstalowane (wszystko na WEMOS D1 mini):
Rolety 3x +DS18B20; sterowanie podłogówką (4 przekaźniki + DS18B20); czujnik ilości ekogroszku; przedłużacze +DS18B20
melon
Posty: 1
Rejestracja: pt sty 01, 2021 6:02 pm

sob sty 09, 2021 10:38 am

Cześć,

Dopiero zaczynam przygodę z Supla i zainteresował mnie ten projekt. Czy istniej możliwość dodania np. 7 DS18B20 , widziałem post o 2szt.

Dziękuję za odpowiedz.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2252
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob sty 09, 2021 5:45 pm

To "trochę" nie ten temat...
Zajrzyj tu:
viewtopic.php?f=11&t=7133
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
sllawek66@wp.pl
Posty: 18
Rejestracja: czw lis 14, 2019 2:28 pm

sob sty 09, 2021 8:40 pm

Ten temat on chce to tego softu więcej ds 18b20.
GUI generic nie liczy od tyłu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”