Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Fri Aug 23, 2019 4:59 pm

Dokładnie, czyli jaki tranzystor dokładnie mam dać? Na razie go odpiąłem żebym nie oszalał :D
Dzisiaj uruchomiłem kocioł po naprawie sterownika.
User avatar
dawidd
Posts: 428
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Fri Aug 23, 2019 5:12 pm

cino111 a czy w tym sofcie jest przekaźnik ? Skończyły mi sie esp i nie mam na chwile obecna nie mam w co wgrać żeby sobie podejrzeć
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Aug 23, 2019 5:15 pm

dawidd wrote:
Fri Aug 23, 2019 5:12 pm
cino111 a czy w tym sofcie jest przekaźnik ? Skończyły mi sie esp i nie mam na chwile obecna nie mam w co wgrać żeby sobie podejrzeć
Jest. Masz opis w README.
User avatar
dawidd
Posts: 428
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Fri Aug 23, 2019 5:26 pm

no to super, a czy przekaźnik ma pamieć po utraci zasilania albo łączności z wifi?
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Aug 23, 2019 6:02 pm

dawidd wrote:
Fri Aug 23, 2019 5:26 pm
no to super, a czy przekaźnik ma pamieć po utraci zasilania albo łączności z wifi?
Niestety nie. Takie cuda tylko w Primary GUI.
Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Tue Aug 27, 2019 4:32 pm

cino111 wrote:
Fri Aug 23, 2019 5:10 pm
Podepnij gotowca https://botland.com.pl/pl/buzzery-gene ... ults=162
Przyszedł dzisiaj. Podpiąłem:
+ do VCC (3,3V)
- do GND
Out do GPIO 14 (D5)zgodnie z Twoim opisem

Wpisałem w konfiguracji 20 coby piszczał gdy groszku będzie mniej niż 20 cm.
Apka pokazuje dla przykładu 15 cm ale buzzer nie wydaje dźwięku :(
Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Tue Aug 27, 2019 4:54 pm

@cino111 sorry działa. Źle patrzyłem na NodeMCU i wpiąłem się za pierwszym razem w nie te piny.

Teraz jest piknie ;)
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Tue Aug 27, 2019 5:16 pm

Simono wrote:
Tue Aug 27, 2019 4:54 pm
@cino111 sorry działa. Źle patrzyłem na NodeMCU i wpiąłem się za pierwszym razem w nie te piny.

Teraz jest piknie ;)
:D
moskitq@o2.pl
Posts: 2
Joined: Sun Aug 25, 2019 1:18 pm

Thu Aug 29, 2019 2:47 pm

wgrałem bin do nodemcu, spiąłem z supal , HC podpięte - D6 D7 i vin G
ale pokazuje mi tylko temp a nie ma pomiaru ekogorszu
gdzie mogę to zmienić ,

już się odnalazłem, przepraszam za zamieszanie
Last edited by moskitq@o2.pl on Thu Aug 29, 2019 3:19 pm, edited 1 time in total.
Post Reply