Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

Simono
Posty: 325
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

czw sie 29, 2019 3:14 pm

W Cloudzie włącz.
moskitq@o2.pl
Posty: 7
Rejestracja: ndz sie 25, 2019 1:18 pm

czw sie 29, 2019 8:03 pm

no i ładnie śmiga, wielkie DZIĘKI dla twórców,
jeszcze jak by ktoś podpowiedział jak 2 czujnik temp dodać , znaczy gdzie wpiąć
chciałbym dodać na powrocie, bo myślę dodać sterowanie zaworem 4 drogowym z celu oszczędności opału
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

czw sie 29, 2019 8:25 pm

cino111 a ja mam jeszcze takie pytanie, czy czujnik odległości do pomiaru groszku można by przenieść na kanał temperatury? Chodzi o to że z kanalu temperatur mamy dostępna historię pomiaru, a z odległości nie. Taka historia by się bardzo przydała, nie tylko wiadomo by było dokładnie jak często dosypujemy opal, ale też jak szybko przy różnych ustawieniach pieca on schodzi
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt sie 30, 2019 3:05 am

dawidd pisze:
czw sie 29, 2019 8:25 pm
cino111 a ja mam jeszcze takie pytanie, czy czujnik odległości do pomiaru groszku można by przenieść na kanał temperatury? Chodzi o to że z kanalu temperatur mamy dostępna historię pomiaru, a z odległości nie. Taka historia by się bardzo przydała, nie tylko wiadomo by było dokładnie jak często dosypujemy opal, ale też jak szybko przy różnych ustawieniach pieca on schodzi
Nie wiem, czy jestem wstanie to ogarnąć, ale popatrze.
kris.gie
Posty: 156
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

czw wrz 12, 2019 12:08 pm

Mam pytanie do testerów: czy pokazuje Wam prawidłowo stan przekaźnika w aplikacji? U mnie bez obciążenia wyjścia przekaźnikiem stan ikony się zmienia, ale po obciążeniu już nie. Przetestowałem pullup i pulldown, bez efektu
zszczech
Posty: 10
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 9:52 am

pn paź 07, 2019 5:22 pm

cino111 pisze:
śr lip 24, 2019 10:29 am
Sprawdz czy zadziala. Dodatkowy DS na GPIO 2. Reszta bez zmian.
Po zainstalowanie pokazuje mi że są 3sztuki czujników ds. Dwa są na pinach D2 i D4 a trzeci?
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn paź 07, 2019 6:05 pm

Trzeci jest wirtualny. Pokazuje zasieg wifi.
miko1282
Posty: 409
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

sob paź 12, 2019 9:38 pm

cino111 pisze:
ndz lip 21, 2019 4:08 pm
Jeszcze raz poprawiona wersja na

Kod: Zaznacz cały

https://github.com/cino111/softy-Supla
Nie działał buzzer - był zły typ zmiennej i ucinało wartość po przecinku, a tylko ona nas interesowała.

W przeprosinach zrobiłem scr jak ustawić powiadomienie na telefonie w skryptach Fracza, informujące o niskim stanie opału.
jak zrobić powiadomienia ? U mnie cały czas warunek spełniony :/
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn paź 14, 2019 7:15 am

pokaż ustawienia. jak spełniony to pokazuje powiadomienie.
miko1282
Posty: 409
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn paź 14, 2019 9:50 am

cino111 pisze:
pn paź 14, 2019 7:15 am
pokaż ustawienia. jak spełniony to pokazuje powiadomienie.
Wiem, wybacz już działa, zapomniałem o opóźnieniu wynikającym z skryptów fracza
ODPOWIEDZ