Aplikacja dla Android-a w wersji v2.3.0 została oficjalnie wydana

User avatar
michael
Posts: 902
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Jun 19, 2019 10:25 am

Ja również stawiam na problem z dotykiem :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pilcu
Posts: 128
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Wed Jun 19, 2019 11:26 am

Ja mam ten sam problem i pojawia się losowo w kilku pozycjach. Przyciski włącz/wyłącz pojawiają się i znikają. Niekiedy nie da się kliknąć, tak szybko znika.
Problem zaczął się pojawiać jak podłączyłem Sonoffa z wgranym softem od Zybiego "ALL IN ONE" z BME i OLEDem.
Jak to urządzenie zostanie odłączone problem znika.
W moim przypadku na 100% to jest przyczyna, testowałem nie raz, na różnych urządzeniach i wersjach aplikacji.
Zybi
Posts: 1353
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Wed Jun 19, 2019 3:25 pm

Nie wiem jaką masz wersję All In One, bo swego czasu miałem problem ze środowiskiem Arduino - coś bróździło, ale na bazie rozwiązań zawartych w All In One mam oparte obecnie wszystkie swoje kompilacje i działają wyśmienicie. Nie występują żadne problemy z brakiem rozgłaszania sieci, brakiem odczytów z czujników czy też inne problemy opisywane przy Multiboardzie.
A tamtą wersję po prostu skasuj i będziesz miał spokój.
User avatar
pilcu
Posts: 128
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Wed Jun 19, 2019 8:02 pm

Możliwe, że akurat trafiłem na soft kiedy miałeś te problemy z Arduino.
Ogólnie soft działa bez zarzutów, nic się nie wiesza, OLED dobrze wyświetla, czujniki działają.
Po prostu tylko apka nieraz "gubi" włącz/wyłącz.
Wersję mam V6 na ESP 8266, nie pamiętam więcej szczegółów bo już trochę czasu temu to było.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Jun 19, 2019 8:15 pm

Panowie. Nie na temat.
Post Reply