Strona 14 z 28

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 9:59 am
autor: Darkman
Stany rzeczywiste (na żywo).
Ja nie testowałem stanów innego firmware'u

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 11:17 am
autor: bigthomas
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 9:56 am
Darkman pisze:
wt lis 12, 2019 9:37 am
krycha88 pisze:
pn lis 11, 2019 8:06 pm

Dziwne trochę :) czy ktoś zaobserwował podobny problem?
Mam włącznik podwójny. Włączone zapamiętywanie stanu
Sprawdziłem różne kombinacje
PRZED ODŁĄCZENIEM PRĄDU => PO PODŁĄCZENIU PRĄDU
OFF OFF => ON ON
OFF ON => OFF OFF
ON OFF => OFF ON
ON ON => ON OFF
Oczywiście jest to podane po ustanowieniu połączenia (po podłączeniu zasilania), bo do tego czasu, stany potrafią się zmieniać.
viewtopic.php?p=51853#p51853
na tym sofcie nie mieliście tych problemów? Tam gdzie stan się zmienił to rozumiem, że żarówka zgasła lub się zapaliła czy podajecie stany odczytane z aplikacji?
Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 11:29 am
autor: krycha88
bigthomas pisze:
wt lis 12, 2019 11:17 am
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 9:56 am
Darkman pisze:
wt lis 12, 2019 9:37 am

Mam włącznik podwójny. Włączone zapamiętywanie stanu
Sprawdziłem różne kombinacje
PRZED ODŁĄCZENIEM PRĄDU => PO PODŁĄCZENIU PRĄDU
OFF OFF => ON ON
OFF ON => OFF OFF
ON OFF => OFF ON
ON ON => ON OFF
Oczywiście jest to podane po ustanowieniu połączenia (po podłączeniu zasilania), bo do tego czasu, stany potrafią się zmieniać.
viewtopic.php?p=51853#p51853
na tym sofcie nie mieliście tych problemów? Tam gdzie stan się zmienił to rozumiem, że żarówka zgasła lub się zapaliła czy podajecie stany odczytane z aplikacji?
Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 3:14 pm
autor: gbiel
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 11:29 am
bigthomas pisze:
wt lis 12, 2019 11:17 am
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 9:56 am


viewtopic.php?p=51853#p51853
na tym sofcie nie mieliście tych problemów? Tam gdzie stan się zmienił to rozumiem, że żarówka zgasła lub się zapaliła czy podajecie stany odczytane z aplikacji?
Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
Supladevice o które prosiłeś .

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 3:19 pm
autor: krycha88
gbiel pisze:
wt lis 12, 2019 3:14 pm
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 11:29 am
bigthomas pisze:
wt lis 12, 2019 11:17 am


Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
Supladevice o które prosiłeś .
a pokażesz jeszcze co ustawiłeś w supla_board_settings.cpp??

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 3:41 pm
autor: gbiel
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 3:19 pm
gbiel pisze:
wt lis 12, 2019 3:14 pm
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 11:29 am


tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
Supladevice o które prosiłeś .
a pokażesz jeszcze co ustawiłeś w supla_board_settings.cpp??
To chyba ostatnia wersja , ale reki za to nie dam. Od czasu wrzucenia softu na forum mogłem coś zmienić . Tym bardziej że nie posiadam tego przełącznika, tylko przygotowałem soft dla kolegi @andrzejano który potwierdził że wszystko ok.

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: wt lis 12, 2019 6:58 pm
autor: krycha88
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: śr lis 13, 2019 8:05 am
autor: bigthomas
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Co w tej wersji zostało zmienione/poprawione?

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: śr lis 13, 2019 9:16 am
autor: krycha88
bigthomas pisze:
śr lis 13, 2019 8:05 am
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Co w tej wersji zostało zmienione/poprawione?
to co zgłaszaliście, czyli nieprawidłowe przywracanie stanów po restarcie.

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: śr lis 13, 2019 10:57 am
autor: Darkman
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Sprawdzone i tak:
Sprawdziłem różne kombinacje na moim dwu przyciskowym
PRZED ODŁĄCZENIEM PRĄDU => PO PODŁĄCZENIU PRĄDU
OFF OFF => OFF OFF
OFF ON => OFF ON
ON OFF => OFF OFF
ON ON => OFF ON

Jakbyś kompilował nową wersję, czy mógłbyś zrobić by moduł rozgłaszał się nazwą sieci "SUPLA_6-ostatnich-znaków-MAC" zamiast "MODUL SUPLA"?
(gdyż mam już 7 włączników, a w drodze jest kolejnych 24 :D po promocjach 11.11)