Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt lis 15, 2019 11:11 am

Darkman pisze:
pt lis 15, 2019 11:01 am
rzeczywiście, automat schodowy działa teraz z pozycji samego włącznika, ale z kolei nie działa teraz tryb zwykły włącznika czyli bistabilny.
Przy próbie zmiany stanu kanału z pozycji touchpada, zmiana następuje tylko na pół sekundy i wraca do poprzedniego stanu.

Czy nie jest możliwe żeby automat schodowy z pozycji tocuhpada, był realizowany na serwerze (odliczał czas ustawiony na serwerze, a następnie wyłączał kanał?
Musisz sobie ustawić taki sam czas na serwerze i urządzeniu.

Urządzenie nic nie wie o ustawieniach czasu automatu po stronie clouda. A może coś się zmieniło w tym kierunku to już pytanie do @pzygmunt
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

sob lis 16, 2019 8:20 pm

krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Ja sprawdziłem ten soft na touch 2 przyciskowym i działa. Natomiast ostatni soft działa lipnie tj jak miał kolega wcześniej wlącz/ wyłącz z aplikacji działa natomiast z przycisku jest problem z wyłączeniem. (wyłącza sie i odrazu włącza).
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

sob lis 16, 2019 10:43 pm

gbiel pisze:
ndz paź 20, 2019 1:53 pm
Na bazie Primary GUI v2

Touch x 3 ESP8285

GPIO0 Touchpad #1
GPIO9 Touchpad #2
GPIO10 Touchpad #3
GPIO12 Przekaźnik #1
GPIO5 Przekaźnik #2
GPIO4 Przekaźnik #3
GPIO13 Blue LED
GPIO1 TX pin
GPIO3 RX pin Temperatura DS18b20
Poproszę o to samo dla DHT22.Mam sprawdzony działajacy dwuprzyciskowy przełącznik na Twoim sofcie.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 829
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn lis 18, 2019 9:18 am

krycha88 pisze:
pt lis 15, 2019 11:11 am

Urządzenie nic nie wie o ustawieniach czasu automatu po stronie clouda. A może coś się zmieniło w tym kierunku to już pytanie do @pzygmunt
Serwer wysyła do urządzenia komendę w stylu: "włącz na X sekund", więc informacja o ustawieniach schodowego trafia do urządzenia.
W bibliotece SuplaDevice dodam możliwość "zapamiętania" czasu przesłanego przez serwer. Wtedy wystarczy raz włączyć automat schodowy z aplikacji, a urządzenie sobie zapisze ten czas i przy sterowaniu z przycisków będzie go używać.
Ale takie bajery to może pod choinkę będą.
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn lis 18, 2019 9:47 am

klew pisze:
pn lis 18, 2019 9:18 am
krycha88 pisze:
pt lis 15, 2019 11:11 am

Urządzenie nic nie wie o ustawieniach czasu automatu po stronie clouda. A może coś się zmieniło w tym kierunku to już pytanie do @pzygmunt
Serwer wysyła do urządzenia komendę w stylu: "włącz na X sekund", więc informacja o ustawieniach schodowego trafia do urządzenia.
W bibliotece SuplaDevice dodam możliwość "zapamiętania" czasu przesłanego przez serwer. Wtedy wystarczy raz włączyć automat schodowy z aplikacji, a urządzenie sobie zapisze ten czas i przy sterowaniu z przycisków będzie go używać.
Ale takie bajery to może pod choinkę będą.
Myślałem, że jest to realizowane po stronie serwera :) Jeżeli jest tak jak piszesz to mogę to poprawić o ile to jest jeszcze istotne.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn lis 18, 2019 1:05 pm

klew pisze:
pn lis 18, 2019 9:18 am
krycha88 pisze:
pt lis 15, 2019 11:11 am

Urządzenie nic nie wie o ustawieniach czasu automatu po stronie clouda. A może coś się zmieniło w tym kierunku to już pytanie do @pzygmunt
Serwer wysyła do urządzenia komendę w stylu: "włącz na X sekund", więc informacja o ustawieniach schodowego trafia do urządzenia.
W bibliotece SuplaDevice dodam możliwość "zapamiętania" czasu przesłanego przez serwer. Wtedy wystarczy raz włączyć automat schodowy z aplikacji, a urządzenie sobie zapisze ten czas i przy sterowaniu z przycisków będzie go używać.
Ale takie bajery to może pod choinkę będą.
Ale takie bajery to może pod choinkę będą :?: :?: :?:
No to rozumiem, że biblioteka do końca roku powinna być prawie kompletna :P Już nie mogę się doczekać.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt lis 19, 2019 2:08 pm

Idzie coś na to poradzić tak jakby był za czuły dotyk. Po podłączeniu modułu działa ale jak założę przednią obudowę to działa ona na dotyk i wprowadza w tryb configu. Dołączam wideo.
1. Dotyk bez obudowy https://youtu.be/j3rZxQO7VGU
2. Dotyk po założeniu obudowy https://youtu.be/-YXIAjamt8I

Mam wgrany ten soft
SONOFF_TOUCH_3GANG_ESP8285_3.rar
elmaya
Posty: 814
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt lis 19, 2019 3:26 pm

Demolkaa pisze:
wt lis 19, 2019 2:08 pm
Idzie coś na to poradzić tak jakby był za czuły dotyk. Po podłączeniu modułu działa ale jak założę przednią obudowę to działa ona na dotyk i wprowadza w tryb configu. Dołączam wideo.
1. Dotyk bez obudowy https://youtu.be/j3rZxQO7VGU
2. Dotyk po założeniu obudowy https://youtu.be/-YXIAjamt8I

Mam wgrany ten soft
SONOFF_TOUCH_3GANG_ESP8285_3.rar
Have you tried to install the front cover and then connect it to the power supply?

Czy próbowałeś zainstalować przednią pokrywę, a następnie podłączyć ją do źródła zasilania?
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt lis 19, 2019 4:03 pm

Demolkaa pisze:
wt lis 19, 2019 2:08 pm
Idzie coś na to poradzić tak jakby był za czuły dotyk. Po podłączeniu modułu działa ale jak założę przednią obudowę to działa ona na dotyk i wprowadza w tryb configu. Dołączam wideo.
1. Dotyk bez obudowy https://youtu.be/j3rZxQO7VGU
2. Dotyk po założeniu obudowy https://youtu.be/-YXIAjamt8I

Mam wgrany ten soft
SONOFF_TOUCH_3GANG_ESP8285_3.rar
zobacz na tym sofcie, oczywiście możesz go wgrać przez www

Kod: Zaznacz cały

#define DEFAULT_HOSTNAME      "SONOFF TOUCH 2GANG"

#define RELAY1_PIN            12
#define BUTTON1_PIN           0

#define RELAY2_PIN            5
#define BUTTON2_PIN           9

#define LED_CONFIG_PIN        13
#define CONFIG_PIN            0
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2019 9:06 pm przez krycha88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt lis 19, 2019 4:55 pm

Na tym sofcie dalej przy zakładaniu pokrywy tym razem wprowadza w tryb programowania pilota i zawiesza moduł. I tak jakby się zmieniła szybkość działania przycisków a nie czułość.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2019 4:58 pm przez Demolkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ