Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 575
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn lis 25, 2019 1:58 pm

Czy moglibyśmy wrócić do tematu, żeby softy podpinać pod pierwszy post albo znowu dodawać do tematu, który kiedyś prowadził @Duch__ ?
Jest dużo nowych kompilacji, które są doczepiane do postów, a nie zawsze jest możliwość, żeby je przejrzeć od razu i potem ciężko do nich wrócić...
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn lis 25, 2019 8:05 pm

andrzejano pisze:
ndz lis 24, 2019 6:23 pm
Teraz ok.
Poprosiłbym o DHT22 nr RX do tego
Proszę ;)

Kod: Zaznacz cały

#define DEFAULT_HOSTNAME      "SONOFF TOUCH 2GANG"

#define RELAY1_PIN            12
#define BUTTON1_PIN           0

#define RELAY2_PIN            5
#define BUTTON2_PIN           9

#define LED_CONFIG_PIN        13
#define CONFIG_PIN            9

#define DHT22_PIN             3
edit:
soft na 99% nie działał poprawnie więc go usunąłem :)
Ostatnio zmieniony pn gru 09, 2019 8:09 pm przez krycha88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1117
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn lis 25, 2019 8:19 pm

@andrzejano, mógłbyś pokazać zdjęcie, jak zamontujesz DHT22 razem z Touch? Bo jakoś sobie nie mogę wyobrazić estetyki takiego rozwiązania.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn lis 25, 2019 9:45 pm

Na pojedyńczym prosze
Załączniki
20191125_224139.jpg
20191125_224139.jpg (1.88 MiB) Przejrzano 756 razy
miko1282
Posty: 429
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt lis 26, 2019 4:11 pm

andrzejano pisze:
pn lis 25, 2019 9:45 pm
Na pojedyńczym prosze
Mnie takie rozwiązanie nie powaliło :/ mi nawet ds wystający spod niego przeszkadzał
Ryrzy
Posty: 147
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

wt lis 26, 2019 4:15 pm

akurat dsa mozna ladnie schowac, zrobic otwor w tej czarnej ramce do ktorej przyklejony jest panel przedni i na równo go tam przykleic... pomijam juz miarodajnosci wynikow pomiarów :) ale widac by go nie bylo a mialby 'stycznosc' z powietrzem
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1117
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt lis 26, 2019 4:23 pm

@miko1282, mam podobne odczucia estetyczne :)

@Ryrzy, dokładnie jak napisałeś, przy schowaniu czujnika w obudowę, miarodajność wyników jest problematyczna, gdyż spory wpływ będzie miała temperatura wydzielana przez elektronikę.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

wt lis 26, 2019 11:21 pm

krycha88 pisze:
pn lis 25, 2019 8:05 pm
andrzejano pisze:
ndz lis 24, 2019 6:23 pm
Teraz ok.
Poprosiłbym o DHT22 nr RX do tego
Proszę ;)

Kod: Zaznacz cały

#define DEFAULT_HOSTNAME      "SONOFF TOUCH 2GANG"

#define RELAY1_PIN            12
#define BUTTON1_PIN           0

#define RELAY2_PIN            5
#define BUTTON2_PIN           9

#define LED_CONFIG_PIN        13
#define CONFIG_PIN            9

#define DHT22_PIN             3
Coś jest źle , nie działa lokalnie i nie daje sie wywołać, wejść w tryb config?
tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

pt gru 06, 2019 8:57 pm

Robert Błaszczak pisze:
wt lis 26, 2019 4:23 pm
....
@Robert Błaszczak ja również mam touche typu Designator3 z TYWE3S. Czy do programowania podpinałeś się bezpośrednio pod ESP i iloma kabelkami?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1117
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz gru 08, 2019 5:15 pm

tijo pisze:
pt gru 06, 2019 8:57 pm
@Robert Błaszczak ja również mam touche typu Designator3 z TYWE3S. Czy do programowania podpinałeś się bezpośrednio pod ESP i iloma kabelkami?
Tak, podpinałem się bezpośrednio pod ESP (TYWE3S). Należy podpiąć 4 przewody: RX i TX, 3,3V i masę oraz podać masę na GPIO0 aby wprowadzić moduł w tryb programowania.
TYWE3S.jpg
TYWE3S.jpg (591.48 KiB) Przejrzano 520 razy
Jak widać na zdjęciu, troszkę podgrzałem lutownicą obudowę buzzera :D :D :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ