Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

QLQ
Posty: 1382
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn maja 25, 2020 3:27 pm

bigthomas pisze:
ndz maja 24, 2020 5:59 pm
QLQ pisze:
sob maja 23, 2020 12:25 am
Działa na zwykłychg żarówkach, świetlówkach i led (przynajmniej na moich 6 różnych - 3 led i 3 świetlówki)
Soft @espablo inCan Easy , konfig:

Clip.jpg

FILM Z DZIAŁANIA : https://youtu.be/Vx1wM67v4u4
Czyli jak włączę włącznikiem na ścianie i wyłączę przez suplę, to żeby ponownie włączyć światło muszę dać wyłącz/włącz na na włączniku na ścianie. Czy działa tylko z włącznikami dzwonkowymi?
W sofcie inCan easy sa i te i te obslugiwane
bigthomas
Posty: 122
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

wt maja 26, 2020 8:23 am

QLQ pisze:
pn maja 25, 2020 3:27 pm
bigthomas pisze:
ndz maja 24, 2020 5:59 pm
QLQ pisze:
sob maja 23, 2020 12:25 am
Działa na zwykłychg żarówkach, świetlówkach i led (przynajmniej na moich 6 różnych - 3 led i 3 świetlówki)
Soft @espablo inCan Easy , konfig:

Clip.jpg

FILM Z DZIAŁANIA : https://youtu.be/Vx1wM67v4u4
Czyli jak włączę włącznikiem na ścianie i wyłączę przez suplę, to żeby ponownie włączyć światło muszę dać wyłącz/włącz na na włączniku na ścianie. Czy działa tylko z włącznikami dzwonkowymi?
W sofcie inCan easy sa i te i te obslugiwane
OK, ale jak to działa dla normalnego włącznika? Tak jak napisałem... trzeba wykonać wyłącz / włącz jeśli chcemy włączyć światło przyciskiem na ścianie, jeżeli zostało światło wyłączone w aplikacji?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1748
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt maja 26, 2020 9:04 am

Zmiana stanu (położenia) łącznika bistabilnego powoduje zmianę stanu kanału. Czyli łącznikiem na ścianie włączasz światło, aplikacją wyłączasz, łącznikiem załączasz światło zmieniając jego stan. Jeśli stosujesz łączniki bistabilne, to nie będziesz miał zawsze 0tego samego położenia łącznika przy włączonym i wyłączonym świetle.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
misyu
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 22, 2020 5:54 pm

czw maja 28, 2020 7:27 am

Witam,

poradźcie mi proszę jaki soft wgrać do tego?

b.jpg
b.jpg (1.44 MiB) Przejrzano 1071 razy
a.jpg
a.jpg (931.71 KiB) Przejrzano 1071 razy


Wypróbowałem już chyba wszystko z tego forum i jedyne co udało mi się uzyskać to że pojawia się w Supla Cloud. Podłączenie do prądu powoduje, że LED świeci się cały czas na linii L1, przyciski nie są podświetlone i nie działają, włącznik nie pojawia się już w Supla Cloud.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 678
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw maja 28, 2020 9:59 am

Czy próbowałeś InCan-Easy i takich ustawień?
GPIO02 Led2i
GPIO04 Relay2
GPIO12 Button1
GPIO13 Relay1
GPIO14 Button2
GPIO16 Led1
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
misyu
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 22, 2020 5:54 pm

czw maja 28, 2020 12:59 pm

Lucas pisze:
czw maja 28, 2020 9:59 am
Czy próbowałeś InCan-Easy i takich ustawień?
GPIO02 Led2i
GPIO04 Relay2
GPIO12 Button1
GPIO13 Relay1
GPIO14 Button2
GPIO16 Led1
Czyli ustawiam kolejno:

Relay K1 - GPIO_13(D7)
Relay K2 - GPIO_04(D2)
Button 1 - GPIO_12(D6)
Button 2 - GPIO_14(D5)
Sensor 1 - ?
Sensor 2 - ?
Thermometer - OFF
BTN Config - ?
Led Config - ?

Ledy gdzie wpisuję?
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 678
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw maja 28, 2020 1:33 pm

misyu pisze:
czw maja 28, 2020 12:59 pm
Lucas pisze:
czw maja 28, 2020 9:59 am
Czy próbowałeś InCan-Easy i takich ustawień?
GPIO02 Led2i
GPIO04 Relay2
GPIO12 Button1
GPIO13 Relay1
GPIO14 Button2
GPIO16 Led1
Czyli ustawiam kolejno:

Relay K1 - GPIO_13(D7)
Relay K2 - GPIO_04(D2)
Button 1 - GPIO_12(D6)
Button 2 - GPIO_14(D5)
Sensor 1 - ?
Sensor 2 - ?
Thermometer - OFF
BTN Config - ?
Led Config - ?

Ledy gdzie wpisuję?
BTN Config - GPIO12 (wtedy przytrzymanie 5s pierwszego przycisku powinno wejść w tryb konfiguracji)
Led Config - możesz spróbować GPIO16.

Nie mam tego przełącznika, posiłkowałem się opisem gpio dla tasmoty tutaj
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
misyu
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 22, 2020 5:54 pm

pt maja 29, 2020 4:52 pm

Wg opisu, który podałeś BTN Config nie powinien być GPIO_2?
QLQ
Posty: 1382
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 29, 2020 6:45 pm

misyu pisze:
czw maja 28, 2020 7:27 am
Witam,

poradźcie mi proszę jaki soft wgrać do tego?

Wypróbowałem już chyba wszystko z tego forum i jedyne co udało mi się uzyskać to że pojawia się w Supla Cloud. Podłączenie do prądu powoduje, że LED świeci się cały czas na linii L1, przyciski nie są podświetlone i nie działają, włącznik nie pojawia się już w Supla Cloud.
A próbowałeś : https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6445 ??
misyu
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 22, 2020 5:54 pm

pt maja 29, 2020 9:21 pm

QLQ pisze:
pt maja 29, 2020 6:45 pm
A próbowałeś : https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6445 ??
Na domyślnych nie działa nawet na stole. Czyli muszę jeszcze z GPIO poeksperymentować
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”