Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 29, 2020 9:49 pm

misyu pisze:
pt maja 29, 2020 9:21 pm
QLQ pisze:
pt maja 29, 2020 6:45 pm
A próbowałeś : https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6445 ??
Na domyślnych nie działa nawet na stole. Czyli muszę jeszcze z GPIO poeksperymentować
A możesz podać oznaczenie tego "TOUCH'A" ?
Clip_2.jpg
Clip_2.jpg (11.27 KiB) Przejrzano 1013 razy
misyu
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 22, 2020 5:54 pm

pt maja 29, 2020 10:23 pm

Z tyłu nic niestety nie ma. Tylko CE i ROHS. Touch jest bez N
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 29, 2020 10:31 pm

misyu pisze:
pt maja 29, 2020 9:21 pm
QLQ pisze:
pt maja 29, 2020 6:45 pm
A próbowałeś : https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6445 ??
Na domyślnych nie działa nawet na stole. Czyli muszę jeszcze z GPIO poeksperymentować
To chyba tak:
Clip.jpg
Clip.jpg (17.71 KiB) Przejrzano 999 razy
misyu
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 22, 2020 5:54 pm

pt maja 29, 2020 10:41 pm

Led1 = LED_Config
Led2i = BTN_Config

Dobrze rozumiem?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 29, 2020 10:47 pm

misyu pisze:
pt maja 29, 2020 10:41 pm
Led1 = LED_Config
Led2i = BTN_Config

Dobrze rozumiem?
nie wiem. ustaw, zobacz, kombinuj ... ;) jak nie tak to inaczej..
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 672
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt maja 29, 2020 11:26 pm

misyu pisze:
pt maja 29, 2020 10:41 pm
Led1 = LED_Config
Led2i = BTN_Config

Dobrze rozumiem?
Spróbuj tak jak Ci podałem wcześniej. Led2i to nie jest przycisk. @QLQ wkleił dokładnie ten sam opis, z którego rozpiskę podałem Ci kilka postów wcześniej.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
elmaya
Posty: 1107
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob maja 30, 2020 8:31 am

I made this version for @Robert some time ago
if you want to try
Girier JRSWR-SEU01 3 Gang Switch

GPIO # Component
GPIO00 None
GPIO01 None
GPIO02 None
GPIO03 None
GPIO04 Relay3
GPIO05 Button2
GPIO09 None
GPIO10 None
GPIO12 Button1
GPIO13 Relay1
GPIO14 Button3
GPIO15 Relay2
GPIO16 LedLink


supla_Touch_Girier_Ledi_DOUT_8Mbit.rar
(280.95 KiB) Pobrany 32 razy
woytas1
Posty: 81
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

sob cze 06, 2020 5:03 pm

U mnie na SA-018 po wgraniu inCan-Easy umarła niebieska dioda.Czerwona działa równocześnie z włączonym urządzeniem.Konfigurację mam jak podał QLQ.

Edit:
1.Dzioda umarta.
2.Moduł i tak nie mieści się w puszce(stare metalowe puszki w bloku).
Jacaxx1
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 20, 2018 7:33 pm

ndz cze 07, 2020 8:23 am

Witam koledzy w domu głownie posiadam starą instalacje bez N czy może ma ktoś na sprzedaż z supla taki który działa bez N albo poda mi jakiś sprawdzony link do zakupu wersji która działa z supla bez N ? dziękuję bardzo :D
arekrgw
Posty: 43
Rejestracja: śr sie 15, 2018 6:42 pm

ndz cze 14, 2020 8:42 pm

Witam, dopasowałem GPIO do toucha spod tego linka https://allegro.pl/oferta/wlacznik-wifi ... 1YoB8pe4sw w Primary_GUI i wszystko ładnie działa dopóki nie straci sieci WiFi wtedy jeden z przekaźników co jakiś czas się włącza i wyłącza, macie może pomysł jak temu zaradzić? Dodam że przyciski bez internetu normalnie działają tylko ten jeden coś szwankuje.
Dorzucam zrzut z Serial monitora i ustawień GPIO
Załączniki
hardware.jpg
hardware.jpg (20.19 KiB) Przejrzano 797 razy
config.jpg
config.jpg (25.34 KiB) Przejrzano 797 razy
monitor.jpg
monitor.jpg (124.03 KiB) Przejrzano 797 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”