Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 751
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 6:33 pm

woytas1 pisze:
sob sie 17, 2019 9:05 pm
Chodziło mi dokładniej o sytuację jak w sonoffie basicu .Tam nie można wgrać softu z innego urządzenia.Trzeba mieć oryginał.
Możesz przecież zrobić sobie backup swojego firmware.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 751
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 6:34 pm

Simono pisze:
pn sie 19, 2019 4:41 pm
Koledzy czy potwierdzacie poprawne działanie z żarówkami LED z wpiętym kondensatorem? Zastanawiam się nad zamówieniem.
Ja jeszcze czekam na przesyłkę. Jak tylko otrzymam urządzenie, to dam znać. Przesyłki spodziewam się do końca sierpnia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
woytas1
Posty: 61
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

pn sie 19, 2019 7:48 pm

Robert Błaszczak pisze:
pn sie 19, 2019 6:33 pm
woytas1 pisze:
sob sie 17, 2019 9:05 pm
Chodziło mi dokładniej o sytuację jak w sonoffie basicu .Tam nie można wgrać softu z innego urządzenia.Trzeba mieć oryginał.
Możesz przecież zrobić sobie backup swojego firmware.
Mogę. Nadal nie ma odpowiedzi na moje pytanie.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 751
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 7:56 pm

Trzeba (a nawet powinno się) zrobić backup oryginału.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
woytas1
Posty: 61
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

pn sie 19, 2019 8:04 pm

Ja tak tylko teoretycznie rozkminiam.Są tacy co robią kopie zapasowe i tacy którzy będą robili kopie zapasowe. (Do swojego basica mam :D)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 751
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 8:07 pm

I to jest słuszne podejście :D.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
mareks6
Posty: 124
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

wt sie 20, 2019 1:02 pm

Nie ukrywam, że zaryzykowałem i kupiłem po jednej szt tych wyłączników (1, 2 i 3 Gang). Jeśli ktoś będzie chcieć to wyślę fotki PCB. W załączeniu przesyłam 3 zdjęcia tego potrójnego.

Ktoś już rozkminiał jaki soft do niego najlepiej wgrać i pod które pady co podpiąć? Widzę na pokładzie ESP8285, więc multiboard, który w podwójnym Touchu z tym samym układem mi działał tu też chyba powinien ruszyć?

Ewentualnie, może ktoś podać linka do sprawdzonego (o ile już takowe istnieje) wsadu by włącznik działał z suplą? Ten multiboard, który wgrywałem do dual touch ma drobne niedociągnięcie - co jakiś czas przy włączonym świetle zdarzy się że na chwilę zgaśnie, dlatego pytam o coś bez takich problemów...
Załączniki
20190820_143756.jpg
20190820_143756.jpg (3.27 MiB) Przejrzano 752 razy
20190820_143709.jpg
20190820_143709.jpg (2.06 MiB) Przejrzano 752 razy
20190820_143641.jpg
20190820_143641.jpg (2.61 MiB) Przejrzano 752 razy
woytas1
Posty: 61
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

czw sie 22, 2019 1:53 pm

Moja paczka też dzisiaj dotarła. Aż się zdziwiłem, 8 dni z Chin. Czasem z allegro dłużej na przesyłkę czekałem. Przyłączam się do pytania poprzednika, jaki soft wgrać? Mam przełącznik 1 i 2 gang. Z pojedynczym ponoć nie ma problemów, ale czytałem, że w podwójnym nie ma podświetlania.

Rozpiska pinów i ciekawa nakładka do programowania.
https://www.thingiverse.com/thing:3406525

Po oględzinach I próbach lutowania odpuściłem na razie zmianę oprogramowania. Jednak ten adapter z linku będzie lepszy. Już się drukuje :D.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 751
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 26, 2019 8:34 pm

Dzisiaj otrzymałem wreszcie Touch'a od tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/item/40000274 ... 5c0fXzfay0
Tak to wygląda w środku:
Tuya-2-Gang-Switch-1.jpg
Tuya-2-Gang-Switch-1.jpg (207.28 KiB) Przejrzano 593 razy
Tuya-2-Gang-Switch-2.jpg
Tuya-2-Gang-Switch-2.jpg (305.81 KiB) Przejrzano 593 razy
Tuya-2-Gang-Switch-3.jpg
Tuya-2-Gang-Switch-3.jpg (314.01 KiB) Przejrzano 593 razy


Działa z żarówkami LED bez żadnych problemów. Krótki filmik z działania: https://www.youtube.com/watch?v=5sZk89VbKfg

Pozostaje tylko "oSuplować" :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Simono
Posty: 325
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

wt sie 27, 2019 5:31 pm

Robert wgrałeś jakąś Suple? Ja czekam z zamówieniem na potwierdzenie jak u kogoś już będzie to działać. Młody mnie męczy już jakiś czas abym mu w pokoju zamontował.
ODPOWIEDZ