Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Aug 19, 2019 6:33 pm

woytas1 wrote:
Sat Aug 17, 2019 9:05 pm
Chodziło mi dokładniej o sytuację jak w sonoffie basicu .Tam nie można wgrać softu z innego urządzenia.Trzeba mieć oryginał.
Możesz przecież zrobić sobie backup swojego firmware.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Aug 19, 2019 6:34 pm

Simono wrote:
Mon Aug 19, 2019 4:41 pm
Koledzy czy potwierdzacie poprawne działanie z żarówkami LED z wpiętym kondensatorem? Zastanawiam się nad zamówieniem.
Ja jeszcze czekam na przesyłkę. Jak tylko otrzymam urządzenie, to dam znać. Przesyłki spodziewam się do końca sierpnia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Mon Aug 19, 2019 7:48 pm

Robert Błaszczak wrote:
Mon Aug 19, 2019 6:33 pm
woytas1 wrote:
Sat Aug 17, 2019 9:05 pm
Chodziło mi dokładniej o sytuację jak w sonoffie basicu .Tam nie można wgrać softu z innego urządzenia.Trzeba mieć oryginał.
Możesz przecież zrobić sobie backup swojego firmware.
Mogę. Nadal nie ma odpowiedzi na moje pytanie.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Aug 19, 2019 7:56 pm

Trzeba (a nawet powinno się) zrobić backup oryginału.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Mon Aug 19, 2019 8:04 pm

Ja tak tylko teoretycznie rozkminiam.Są tacy co robią kopie zapasowe i tacy którzy będą robili kopie zapasowe. (Do swojego basica mam :D)
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Aug 19, 2019 8:07 pm

I to jest słuszne podejście :D.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
mareks6
Posts: 101
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:39 pm

Tue Aug 20, 2019 1:02 pm

Nie ukrywam, że zaryzykowałem i kupiłem po jednej szt tych wyłączników (1, 2 i 3 Gang). Jeśli ktoś będzie chcieć to wyślę fotki PCB. W załączeniu przesyłam 3 zdjęcia tego potrójnego.

Ktoś już rozkminiał jaki soft do niego najlepiej wgrać i pod które pady co podpiąć? Widzę na pokładzie ESP8285, więc multiboard, który w podwójnym Touchu z tym samym układem mi działał tu też chyba powinien ruszyć?

Ewentualnie, może ktoś podać linka do sprawdzonego (o ile już takowe istnieje) wsadu by włącznik działał z suplą? Ten multiboard, który wgrywałem do dual touch ma drobne niedociągnięcie - co jakiś czas przy włączonym świetle zdarzy się że na chwilę zgaśnie, dlatego pytam o coś bez takich problemów...
Attachments
20190820_143756.jpg
20190820_143756.jpg (3.27 MiB) Viewed 315 times
20190820_143709.jpg
20190820_143709.jpg (2.06 MiB) Viewed 315 times
20190820_143641.jpg
20190820_143641.jpg (2.61 MiB) Viewed 315 times
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Thu Aug 22, 2019 1:53 pm

Moja paczka też dzisiaj dotarła. Aż się zdziwiłem, 8 dni z Chin. Czasem z allegro dłużej na przesyłkę czekałem. Przyłączam się do pytania poprzednika, jaki soft wgrać? Mam przełącznik 1 i 2 gang. Z pojedynczym ponoć nie ma problemów, ale czytałem, że w podwójnym nie ma podświetlania.

Rozpiska pinów i ciekawa nakładka do programowania.
https://www.thingiverse.com/thing:3406525

Po oględzinach I próbach lutowania odpuściłem na razie zmianę oprogramowania. Jednak ten adapter z linku będzie lepszy. Już się drukuje :D.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Aug 26, 2019 8:34 pm

Dzisiaj otrzymałem wreszcie Touch'a od tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/item/40000274 ... 5c0fXzfay0
Tak to wygląda w środku:
Tuya-2-Gang-Switch-1.jpg
Tuya-2-Gang-Switch-1.jpg (207.28 KiB) Viewed 156 times
Tuya-2-Gang-Switch-2.jpg
Tuya-2-Gang-Switch-2.jpg (305.81 KiB) Viewed 156 times
Tuya-2-Gang-Switch-3.jpg
Tuya-2-Gang-Switch-3.jpg (314.01 KiB) Viewed 156 times


Działa z żarówkami LED bez żadnych problemów. Krótki filmik z działania: https://www.youtube.com/watch?v=5sZk89VbKfg

Pozostaje tylko "oSuplować" :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Tue Aug 27, 2019 5:31 pm

Robert wgrałeś jakąś Suple? Ja czekam z zamówieniem na potwierdzenie jak u kogoś już będzie to działać. Młody mnie męczy już jakiś czas abym mu w pokoju zamontował.
Post Reply