Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 22, 2020 10:20 am

Patryk pisze:
wt gru 22, 2020 9:23 am
PuteR pisze:
wt gru 22, 2020 5:51 am

Kupiłem dokładnie ten który mi podlinkowałeś kilka postów wyżej z dwoma przyciskami.
Ja osobiście używam tego softu :
" MiniTiger - 2 Gang - Tuya "
viewtopic.php?p=58233#p58233
Później sprawdzę ten sfot jak się będzie sprawował i czy coś się zmieni
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 22, 2020 4:39 pm

Patryk rozumiem że wersji jednio plikowej nie posiadasz tego softu?? Myślałem że da się wgrać przez OTA.
Patryk
Posty: 1112
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt gru 22, 2020 4:46 pm

Tylko programatorem.
Jest to soft "stworzony" za pomocą IOT SDK.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 22, 2020 5:21 pm

Patryk jak powinien zachować się ten soft po wgraniu, bo czyszczę moduł wgrywam soft.Odłączam programator i podłączam ponownie i nie rozgłasza żadnej sieci dioda niebieska mruga cały czas w krótkich odstępach. Jak podłączę go na ścianie to żarówka mruga cały czas ale sieci żadnej też nie rozgłasza :|
Patryk
Posty: 1112
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt gru 22, 2020 6:43 pm

DZIWNE.
LED niebieska powinna szybko mrugać i rozgłaszać sieć.
Masz ustawione jako ESP8285 podczas wgrywania ?
Ten soft pozwała również dodać modu, za pomocą apki w telefonie.
Zapomniałem napisać, że wejście w tryb konfiguracji następuje po przytrzymaniu lewego przycisku przez 5 sek lub gpio0 do GND.
Edit:
Zrób zdjęcie tej płytki z sensorami oraz screen z wgrywania.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 22, 2020 9:07 pm

Patryk pisze:
wt gru 22, 2020 6:43 pm
DZIWNE.
LED niebieska powinna szybko mrugać i rozgłaszać sieć.
Masz ustawione jako ESP8285 podczas wgrywania ?
Ten soft pozwała również dodać modu, za pomocą apki w telefonie.
Zapomniałem napisać, że wejście w tryb konfiguracji następuje po przytrzymaniu lewego przycisku przez 5 sek lub gpio0 do GND.
Edit:
Zrób zdjęcie tej płytki z sensorami oraz screen z wgrywania.
Albo mój włącznik jest uszkodzony albo z moją instalacją w domu coś nie tak :| softu od Ciebie nie udało mi się uruchomić, a na Gui Generic zawsze ten pierwszy kanał świruje. Podłączyłem już to w innym miejscu pod 100% żarówkę LED i bez kondensatora cały czas się świeci (czyli zachowanie prawidłowe) jak podłączę kondensator żarówka gaśnie i jak włączę kanał pierwszy to świeci się jakieś 5s po czym moduł z zamruga i żarówka gaśnie, tak jak by się po prostu resetował. Kanał drugi jest ok. Poniżej zdjęcia modułu i screen z wgrywania.
Załączniki
20201222_215804.jpg
20201222_215804.jpg (146.08 KiB) Przejrzano 161 razy
20201222_215758.jpg
20201222_215758.jpg (105.8 KiB) Przejrzano 161 razy
Adnotacja 2020-12-22 215927.jpg
Adnotacja 2020-12-22 215927.jpg (83.27 KiB) Przejrzano 161 razy
elmaya
Posty: 1107
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt gru 22, 2020 9:54 pm

check if it works with classic 40w or 60w bulbs "without capacitor", if it does not work the device is defective.
If it works: either you don't connect the capacitor correctly or it is faulty.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 22, 2020 10:07 pm

I connected to a 100w bulb and it was the same. 😐
elmaya
Posty: 1107
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt gru 22, 2020 10:29 pm

please connect 2 bulbs, one in each output.
Patryk
Posty: 1112
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

śr gru 23, 2020 4:54 am

@PuteR
Podejrzewam, że soft który Ci udostępniłem zawiera "bug-a".
( Dlatego go usunąłem).
Chyba, znalazłem "przyczynę".
Z tym, że podczas wgrywania uszkodziłem sobie moduł.
Powinienem mieć gdzieś jeszcze jeden.
Jak tylko go znajdę i przetestuję udostępnienie go ponownie.
Ps.
Ja do wygrywania używam "flash downolad tools" ver 3.6.8
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”