Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Aug 27, 2019 5:34 pm

Nie. Muszę najpierw przygotować sobie jakieś stanowisko testowe z wyciągniętymi pinami ESP aby sprawdzić co na jakim GPIO jest podłączone i na jakie stany reaguje.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Tue Aug 27, 2019 6:04 pm

Ciasno tam na lutowanie. U mnie jeszcze ciaśniej. Dlatego nie będę tego lutował. Przystawka już wydrukowana, czekam jeszcze na pogo piny.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Aug 27, 2019 7:32 pm

W tej wersji, którą ja zamówiłem nie ma nawet wyciągniętych pól lutowniczych do programowania. Ale można się podlutować przewodami bezpośrednio do ESP.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Wed Aug 28, 2019 6:41 am

woytas1 wrote:
Tue Aug 27, 2019 6:04 pm
Ciasno tam na lutowanie. U mnie jeszcze ciaśniej. Dlatego nie będę tego lutował. Przystawka już wydrukowana, czekam jeszcze na pogo piny.
W Twojej wersji spokojnie można pojechać na cztery ręce bo są pady - za lutowanie do nich ja też bym się nie brał a już na pewno nie do ESP (w te klocki to jestem cienias). Ja czasem korzystam z pomocy córki jak mi trzeciej ręki brakuje do przytrzymania pinów.
Napisz skąd brałeś aby było pewne gdzie można kupić z padami do flashowania.
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Wed Aug 28, 2019 9:33 am

https://redirect.viglink.com/?format=go ... 27381.html

Brałem 1 I 2 gang czarne z oprogramowaniem ewelink. Paczka przyszła po 8 dniach. W komplecie są kondensatory.
Budek
Posts: 19
Joined: Sun Apr 08, 2018 2:53 pm

Thu Aug 29, 2019 10:32 am

Ja kupiłem podwójny, rozebrany, rozpisany.

Image

Ktoś już próbował wgrywać multiborda i kombinować, jak to ustawić, żeby działało ?

/Budek
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Thu Aug 29, 2019 6:52 pm

Czekam teraz na sprawdzony soft do podwójnego przełącznika.
Attachments
Sonoff touch.jpg
Sonoff touch.jpg (345.81 KiB) Viewed 192 times
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Fri Aug 30, 2019 9:35 pm

No to tak:
Zgrałem backup (na szczęście) wgrałem suple ,wstało ustawiłem parametry potem SAVE,odpiąłem od USB, podpiąłem i miga na niebiesko nie pokazuje się w cloudzie.
Jeszcze raz wyczyściłem, wgrałem multiboard i nie wstaje nie mruga,nic się nie dzieje.Więc jeszcze raz wyczyściłem,wgrałem backup i wstał działa w ewelinku.Jeszcze raz czyszczenie ,wgrywam suple i nic się nie dzieje.Podpiąłem do płytki 230V(tej oryginalnej) mam podpiętą lampkę led,zaświeciła od razu.Przycisk nie podświetlony,nic nie mruga.Jak przytrzymam przycisk to pipczy raz ,albo jak dłużej dwa razy.Standardowe pytanie: Jakieś pomysły?
andras
Posts: 230
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Sat Aug 31, 2019 7:30 am

To pikanie to od programowania pilota , w multiboard jaki moduł wybrałeś ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1717
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Aug 31, 2019 8:50 am

A próbowałeś wgrać soft od touch x 3? i ewentualnie niepotrzebne kanały wyłączyć
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply