Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw wrz 26, 2019 4:00 pm

mareks6 pisze:
czw wrz 26, 2019 3:06 pm
Kolego, możesz coś więcej na ten temat napisać? Jaka wersja multiboard, skąd ją pobrałeś (bo jest pełno różnych wersji i w różnych źródłach) i jak programowałeś piloty RF - przed czy idzie również po zmianie oprogramowania?

Może możesz wkleić tu linka do źródła działającego multiboard?
Multiboard stąd. Aby zalogować pilota trzymasz przycisk aż zrobi "bip" potem przycisk na pilocie. Logowałem po zmianie oprogramowania.
Przed wgraniem multiboarda zrób backup.
Patryk
Posty: 714
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw wrz 26, 2019 4:35 pm

@makrz, mógłbyś podać link, od którego sprzedawcy kupowaleś ?
Z góry - Dzięki.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw wrz 26, 2019 5:50 pm

Patryk pisze:
czw wrz 26, 2019 4:35 pm
@makrz, mógłbyś podać link, od którego sprzedawcy kupowaleś ?
Z góry - Dzięki.
Kupowałem z tego linku.
Ale widzę, że teraz mają inne fronty ( albo nie tylko fronty), no i podrożały.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob wrz 28, 2019 6:03 pm

Na początku ten scalak mnie trochę zmylił ale wczoraj przeanalizowałem płytkę i okazało się, że sterowanie jest po staremu :D
Zauważyłem też, że na zdjęciach macie różne te moduły na jednych jest moduł esp TYWE3S a na innych esp8285
Ja mam moduł z TYWE3S wyprowadzenia ma identycznie jak ESP8266,w tych drugich modelach nie wiem jak są wyprowadzenia jeżeli ktoś sprawdzi i poda to przygotuję soft.
Więc w tym touch-u jest tak:
wejścia są na: 12, 5 i 14 GPIO
wyjścia: 12, 15 i 4 GPIO
LED na 16 GPIO

Przygotowałem soft do wgrania np takim programem https://drive.google.com/file/d/1xE-JUr ... sp=sharing prosty i działa, wybieramy plik. port com i wpisujemy adres 0x00000. W pierwszej kolejności sugeruję wyczyścić pamięć.
A tu plik do wgrania
Załączniki
GUI_touch_w603_181.ino.generic.bin.7z
(220.49 KiB) Pobrany 78 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob wrz 28, 2019 6:10 pm

Po wgraniu łączymy się z wifi i wchodzimy na stronę 192.168.4.1:81, hasło 12345678.
Wpisujemy podstawowe dane.
Wszystkie ustawienia będzie można później zmienić wchodząc na ip jakie zostanie przydzielone przez router, domyślne logowanie: admin i password.
Wejście w tryb konfiguracji przytrzymanie środkowego przycisku (GPIO5) - 5s.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

sob wrz 28, 2019 9:05 pm

Na moich z jednym przyciskiem jest jak w sonoff touch
GPIO0 - Button
GPIO12 - Relay
GPIO0 - Button Configure
GPIO13 - LED CFG
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob wrz 28, 2019 10:05 pm

Tu soft pod tradycyjne GPIO dla touch-a
Załączniki
GUI_touch_181.ino.generic.bin.7z
(220.49 KiB) Pobrany 80 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

ndz wrz 29, 2019 8:13 am

Dzięki :D
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz wrz 29, 2019 9:03 am

Dla podwójnego można prosić o kompilację?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz wrz 29, 2019 9:59 am

Przecież możesz wgrać ten i 3 kanału nie uaktywniać na chmurze.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ