Strona 10 z 27

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: pt paź 18, 2019 5:48 pm
autor: andrzejano
Mam tak tak dokładnie na esp 8285 jak posty wyżej dla pojedynczego przełącznika

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: pt paź 18, 2019 5:49 pm
autor: andrzejano
Budek pisze:
czw sie 29, 2019 10:32 am
Ja kupiłem podwójny, rozebrany, rozpisany.

Obrazek

Ktoś już próbował wgrywać multiborda i kombinować, jak to ustawić, żeby działało ?

/Budek
taki sam podwójny

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: pt paź 18, 2019 6:04 pm
autor: gbiel
Jak znajdę pod które Gpio co jest podpięte to coś podrzucę . Bo z tego zdjęcia co zacytowałeś nic prawie nie wynika.

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: sob paź 19, 2019 8:19 pm
autor: woytas1
Czy z oryginalnego softu (mam kopię.bin) nie dało by się wyciągnąć funkcji gpio?

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: ndz paź 20, 2019 1:53 pm
autor: gbiel
Na bazie Primary GUI v2

Touch x 3 ESP8285

GPIO0 Touchpad #1
GPIO9 Touchpad #2
GPIO10 Touchpad #3
GPIO12 Przekaźnik #1
GPIO5 Przekaźnik #2
GPIO4 Przekaźnik #3
GPIO13 Blue LED
GPIO1 TX pin
GPIO3 RX pin Temperatura DS18b20

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: śr paź 23, 2019 1:13 pm
autor: janekRZ
Witam serdecznie,
Śledzę ten temat jako obserwator, ale jako laik mam pytanie.
Zaciekawił mnie poniższy opis:
gbiel pisze:
ndz paź 20, 2019 1:53 pm
Na bazie Primary GUI v2

Touch x 3 ESP8285

GPIO0 Touchpad #1
GPIO9 Touchpad #2
GPIO10 Touchpad #3
GPIO12 Przekaźnik #1
GPIO5 Przekaźnik #2
GPIO4 Przekaźnik #3
GPIO13 Blue LED
GPIO1 TX pin
GPIO3 RX pin Temperatura DS18b20
Czy to znaczy że mogę podłączyć czujnik temperatury DS18b20 do przełącznika i będę mógł odczytać tą informację na supli?
Jeżeli tak to można prosić o schemat podłączenia (dla 1 i 2 przyciskowego)? Oraz odpowiednie soft do nich?

Dzięki

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: śr paź 23, 2019 7:42 pm
autor: gbiel
Tak. Można podłączyć DS18b20 do RX .
Soft wgraj ten co jest do 3 x Touch i to co nie działa wyłącz w cloud.

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: czw paź 24, 2019 9:30 am
autor: walanar1
Ja kupiłem 5 szt podwójnych i 2 szt pojedynczych z linku https://pl.aliexpress.com/item/40000274 ... 5c0f2PQWRq
poniżej zdjęcia przedstawiają tylko podwójne ponieważ z nimi mam problem ze stabilnością kanału podłączonego do L1,
światło zapala się i gaśnie samoczynnie z różną częstotliwością kanał L3 jest stabilny.
Na oryginalnym sofcie niema problemu jak również na pojedyńczym z wgraną suplą też, może ma koś jakieś pomysły jak temu zaradzić?

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: pt paź 25, 2019 9:19 pm
autor: Demolkaa
Znacie jakiś sprawdzony wyłącznik czarny, podwojny do suplowania? Dajcie linka bo u Chińczyków jest tego mnogo

Re: Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

: śr paź 30, 2019 8:54 am
autor: Demolkaa
Widzę, że nie ma odzewu to znalazlem takiego toucha
https://s.click.aliexpress.com/e/Cz30qk3q

Czy bedzie do niego oprogramowanie?