Android v2.3.19

User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 09, 2019 8:17 am

W v2.3.19 pojawiły się wykresy produkcji energii dla liczników takich jak np. MEW-01.
Dodany został również przycisk umożliwiający wyświetlanie sumarycznej mocy oraz energii z wszystkich faz w czasie rzeczywistym.
Attachments
s2.png
s2.png (142.65 KiB) Viewed 887 times
s3.png
s3.png (160.81 KiB) Viewed 887 times
s1.png
s1.png (145.59 KiB) Viewed 887 times
User avatar
fracz
Posts: 1527
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Aug 09, 2019 9:42 pm

Ta funkcja 1+2+3 to nie są zwykłe sumy tylko jakieś mądre?

Przykładowo mam moc czynną na F1/2/3 odpowiednio 43W/46W/48W, a w "sumie" mam 90W.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 09, 2019 10:47 pm

Zwykle sumy dla mocy i energii wystarczą. „Mądre” trzeba robić dla amperów i voltów przy pomocy liczb zespolonych.
Patryk
Posts: 281
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Sat Aug 10, 2019 4:00 am

Potwierdzam to co zauważył @fracz.
Sumowana jest tylko faza "1" i :2" , z pominięciem fazy "3"
Można to zauważyć na zdjęciu poniżej, że "czegoś" brakuje..
Ps
Choć na zdjęciach, które przedstawił @pzygmunt w pierwszym poście wszystko jest tam ok.
Ciekawe.
Attachments
20190810_053433.png
20190810_053433.png (376.22 KiB) Viewed 653 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Aug 10, 2019 7:46 am

Rzeczywiście jest mały bug. W poniedziałek będzie poprawka.
User avatar
wojtas567
Posts: 1673
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Aug 10, 2019 10:49 am

U mnie w najnowszej wersji animacja w roletach się zawiesza, wygląda to mniej wiecej tak jakby co 10% roleta ruszala szybko i przerwa fizycznie rolety pracują płynnie. Czy może ktoś też tak ma?
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Aug 10, 2019 12:04 pm

Nie ma związku z tą aktualizacją. To bardziej problem ze sterownikiem. (Zbieg okoliczności) Jaki masz tam soft? Niektóre wersje drenują pamięć. Jak flash przekracza pewną ilość zapisów to czas dostępu do pamięci radykalnie zaczyna się zwiększać. To powoduje, że SPI jest zajęty i ESP nie może obsłużyć WIFi.
User avatar
wojtas567
Posts: 1673
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Aug 10, 2019 12:35 pm

Ok, po obserwuje, na codzien wszystko odbywa się automatycznie więc tego nie widzę. A dziś dwie rolety odslanialem i na obu wystąpił taki błąd.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Aug 10, 2019 4:18 pm

Co tam masz za sprzęt/soft ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1673
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Aug 10, 2019 7:03 pm

Sprzęt mam własny na gołych ESP plus silniki krokowe i soft GUI.
Sprawdziłem przed chwilą na ios i tam jest identycznie, może coś z siecią? Co prawda teraz były skoki tylko co 2-3%.
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply