Android v2.3.19

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 09, 2019 8:17 am

W v2.3.19 pojawiły się wykresy produkcji energii dla liczników takich jak np. MEW-01.
Dodany został również przycisk umożliwiający wyświetlanie sumarycznej mocy oraz energii z wszystkich faz w czasie rzeczywistym.
Załączniki
s2.png
s2.png (142.65 KiB) Przejrzano 3422 razy
s3.png
s3.png (160.81 KiB) Przejrzano 3422 razy
s1.png
s1.png (145.59 KiB) Przejrzano 3422 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt sie 09, 2019 9:42 pm

Ta funkcja 1+2+3 to nie są zwykłe sumy tylko jakieś mądre?

Przykładowo mam moc czynną na F1/2/3 odpowiednio 43W/46W/48W, a w "sumie" mam 90W.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 09, 2019 10:47 pm

Zwykle sumy dla mocy i energii wystarczą. „Mądre” trzeba robić dla amperów i voltów przy pomocy liczb zespolonych.
Patryk
Posty: 712
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob sie 10, 2019 4:00 am

Potwierdzam to co zauważył @fracz.
Sumowana jest tylko faza "1" i :2" , z pominięciem fazy "3"
Można to zauważyć na zdjęciu poniżej, że "czegoś" brakuje..
Ps
Choć na zdjęciach, które przedstawił @pzygmunt w pierwszym poście wszystko jest tam ok.
Ciekawe.
Załączniki
20190810_053433.png
20190810_053433.png (376.22 KiB) Przejrzano 3188 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sie 10, 2019 7:46 am

Rzeczywiście jest mały bug. W poniedziałek będzie poprawka.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob sie 10, 2019 10:49 am

U mnie w najnowszej wersji animacja w roletach się zawiesza, wygląda to mniej wiecej tak jakby co 10% roleta ruszala szybko i przerwa fizycznie rolety pracują płynnie. Czy może ktoś też tak ma?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sie 10, 2019 12:04 pm

Nie ma związku z tą aktualizacją. To bardziej problem ze sterownikiem. (Zbieg okoliczności) Jaki masz tam soft? Niektóre wersje drenują pamięć. Jak flash przekracza pewną ilość zapisów to czas dostępu do pamięci radykalnie zaczyna się zwiększać. To powoduje, że SPI jest zajęty i ESP nie może obsłużyć WIFi.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob sie 10, 2019 12:35 pm

Ok, po obserwuje, na codzien wszystko odbywa się automatycznie więc tego nie widzę. A dziś dwie rolety odslanialem i na obu wystąpił taki błąd.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sie 10, 2019 4:18 pm

Co tam masz za sprzęt/soft ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob sie 10, 2019 7:03 pm

Sprzęt mam własny na gołych ESP plus silniki krokowe i soft GUI.
Sprawdziłem przed chwilą na ios i tam jest identycznie, może coś z siecią? Co prawda teraz były skoki tylko co 2-3%.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ