ESP8266 Primary GUI v2

George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn mar 23, 2020 6:17 pm

krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:10 pm
A z aplikacji też chcesz te 100ms? Czy tylko z przycisku?
Ano niestety tak potrzebuję też z aplikacji da się to jakoś zrobić :( ?
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn mar 23, 2020 6:23 pm

George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:17 pm
krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:10 pm
A z aplikacji też chcesz te 100ms? Czy tylko z przycisku?
Ano niestety tak potrzebuję też z aplikacji da się to jakoś zrobić :( ?
Da się, przerabiając SuplaDevice
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 234
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn mar 23, 2020 6:32 pm

krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:07 pm
uchnast.michal pisze:
pn mar 23, 2020 6:01 pm
klew pisze:
pn mar 23, 2020 5:40 pm


Chodziło o to, abyś wgrał tylko tą nową wersję biblioteki i odpalił sobie program z DSem na tej bibliotece. Jest tam przykład jak dodać DSa. Jeśli nie znasz adresów, to na jednym DS na pin, będzie działać bez podawania adresów.
Nic więcej nie dodawaj. Odpal i zobacz czy wykres jest poporawny, czy też coś się krzaczy.
ok spróbuję, dziękuje.
Zastawia mnie rozwój Primary_GUI_termostat bez prawidłowej obsługi najpopularniejszego czujnika.
PS
Z góry dziękuję Krycha za poprawioną bibliotekę, także ze wersją przekaźnika GPIO 0 (esp01).
A jak ty je podłączyles do płytki - może zdjęcie zrób? Tu bym szukał przyczyny a nie w sofcie z którego nie tylko ja korzystam i działa dobrze🙂
mam sonoff basic na multiboard i primary identycznie podłączone wiec na 100% soft, chyba, ze cos podczas kompilacji sie psuje. Wgrywalemna nodemcu, wemosa, esp01,.sonoff basic.
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn mar 23, 2020 6:33 pm

krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:23 pm
George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:17 pm
krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:10 pm
A z aplikacji też chcesz te 100ms? Czy tylko z przycisku?
Ano niestety tak potrzebuję też z aplikacji da się to jakoś zrobić :( ?
Da się, przerabiając SuplaDevice
Mogę a nawet muszę tylko jakieś wskazówki co gdzie i jak :( ?
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn mar 23, 2020 6:38 pm

George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:33 pm
krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:23 pm
George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:17 pm


Ano niestety tak potrzebuję też z aplikacji da się to jakoś zrobić :( ?
Da się, przerabiając SuplaDevice
Mogę a nawet muszę tylko jakieś wskazówki co gdzie i jak :( ?
Spróbuj zakomentowac:
https://github.com/krycha88/SuplaDevice ... .cpp#L1769
Oraz
https://github.com/krycha88/SuplaDevice ... .cpp#L1771
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn mar 23, 2020 6:52 pm

krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:38 pm
George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:33 pm
krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:23 pm


Da się, przerabiając SuplaDevice
Mogę a nawet muszę tylko jakieś wskazówki co gdzie i jak :( ?
Spróbuj zakomentowac:
https://github.com/krycha88/SuplaDevice ... .cpp#L1769
Oraz
https://github.com/krycha88/SuplaDevice ... .cpp#L1771
Jest poprawa o tyle że teraz już tylko z aplikacji włącza na 0,5s a z przycisku na 100ms ale szkoda że nie da się żeby też z aplikacji włączało tylko na 100ms :(
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn mar 23, 2020 7:09 pm

George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:52 pm
krycha88 pisze:
pn mar 23, 2020 6:38 pm
George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:33 pm


Mogę a nawet muszę tylko jakieś wskazówki co gdzie i jak :( ?
Spróbuj zakomentowac:
https://github.com/krycha88/SuplaDevice ... .cpp#L1769
Oraz
https://github.com/krycha88/SuplaDevice ... .cpp#L1771
Jest poprawa o tyle że teraz już tylko z aplikacji włącza na 0,5s a z przycisku na 100ms ale szkoda że nie da się żeby też z aplikacji włączało tylko na 100ms :(
Edit:
Poradziłem sobie na szybko metodą prób i błędów - zamieniłem jeszcze:
channel_pin[channel].time_left = DurationMS;
na
channel_pin[channel].time_left = 100;

i działa teraz bdb - jak zawsze wielkie dzięki krycha88 za pomoc :)
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn mar 23, 2020 7:10 pm

George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 7:09 pm
George2002 pisze:
pn mar 23, 2020 6:52 pm
Jest poprawa o tyle że teraz już tylko z aplikacji włącza na 0,5s a z przycisku na 100ms ale szkoda że nie da się żeby też z aplikacji włączało tylko na 100ms :(
Edit:
Poradziłem sobie na szybko metodą prób i błędów - oprócz zakomentowania tego co podałeś zamieniłem jeszcze:
channel_pin[channel].time_left = DurationMS;
na
channel_pin[channel].time_left = 100;

i działa teraz bdb - jak zawsze wielkie dzięki krycha88 za pomoc :)
twardowskia
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 22, 2020 7:15 am

czw mar 26, 2020 11:20 am

Proszę o poradę: czy można w nieskomplikowany sposób zamienić BME 280 na BMP 280?
twardowskia
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 22, 2020 7:15 am

pt mar 27, 2020 3:41 pm

Jeszcze raz zapytam:: czy można w nieskomplikowany sposób zamienić, w tym sofcie czujnik ciśnienia BME 280 na BMP 280?
ODPOWIEDZ