Strona 14 z 75

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 7:49 pm
autor: krycha88
uchnast.michal pisze:
śr wrz 11, 2019 7:45 pm
czyli lipa, dzięki za odp :(
Mogę to zrobić, ale gdy dasz przekaźnik na GPIO0 wtedy jest jakiś problem z dht22 nie badałem dlaczego...

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 7:52 pm
autor: uchnast.michal
miałem zamiar gpio0 przekaźnik gpio2 włącznik i pod tx ds18b20

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 7:53 pm
autor: uchnast.michal
to dlaczego dht22 a sonoff basic tak swiruje?:)

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 7:58 pm
autor: cino111
Zeby zrobić roletę to mam w setting wpisac te 3 wiersze, czy tylko 2?

Kod: Zaznacz cały

    add_Roller_Shutter_Relays(5, 13) ;
   add_Roller_Shutter_Buttons(0, 14, 12);
    SuplaDevice.setRollerShutterFuncImpl(&supla_rs_SavePosition, &supla_rs_LoadPosition, &supla_rs_SaveSettings, &supla_rs_LoadSettings);

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 8:01 pm
autor: krycha88
cino111 pisze:
śr wrz 11, 2019 7:58 pm
Zeby zrobić roletę to mam w setting wpisac te 3 wiersze, czy tylko 2?

Kod: Zaznacz cały

    add_Roller_Shutter_Relays(5, 13) ;
   add_Roller_Shutter_Buttons(0, 14, 12);
    SuplaDevice.setRollerShutterFuncImpl(&supla_rs_SavePosition, &supla_rs_LoadPosition, &supla_rs_SaveSettings, &supla_rs_LoadSettings);
viewtopic.php?p=48870#p48870
Nic się nie zmieniło :-)

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 8:11 pm
autor: cino111
krycha88 pisze:
śr wrz 11, 2019 8:01 pm
cino111 pisze:
śr wrz 11, 2019 7:58 pm
Zeby zrobić roletę to mam w setting wpisac te 3 wiersze, czy tylko 2?

Kod: Zaznacz cały

    add_Roller_Shutter_Relays(5, 13) ;
   add_Roller_Shutter_Buttons(0, 14, 12);
    SuplaDevice.setRollerShutterFuncImpl(&supla_rs_SavePosition, &supla_rs_LoadPosition, &supla_rs_SaveSettings, &supla_rs_LoadSettings);
viewtopic.php?p=48870#p48870
Nic się nie zmieniło :-)
w sensie

Kod: Zaznacz cały

Ten kod nie wspiera zapisywania stanów rolet trzeba sobie to napisać
?
potrzebuję to do zaworu wody, więc tylko stan zamkniety, albo otwarty. Procentowy nie jest używany. Nie będzie działać?

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: śr wrz 11, 2019 11:16 pm
autor: George2002
krycha88 pisze:
śr wrz 11, 2019 5:53 pm
George2002 pisze:
śr wrz 11, 2019 5:45 pm
krycha88 pisze:
śr wrz 11, 2019 4:27 pm
Dzisiaj wrzuciłem nowy ficzer czyli możliwość określenia czasu załączenia przekaźnika dla przycisku monostabilnego. Musicie podmienić Primary oraz SuplaDevice.

Kod: Zaznacz cały

  add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE, 5000);
  add_Relay_Button_Invert(13, 12, CHOICE_TYPE, 5000);  
To jest czas po jakim się wyłączy przekaźnik licząc od włączenia 😊? Bo to było by mi pomocne bo teraz w gate module da się tylko minimum 0,5s ustawić żeby impuls był a ja potrzebuję 0,1s :)

To 5000 to w ms czyli 5s tak :) ?
Dwa razy tak :-)
Dzięki ci panie za twe hojne dary :D

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: czw wrz 12, 2019 5:33 am
autor: uchnast.michal
krycha88 pisze:
śr wrz 11, 2019 7:49 pm
Mogę to zrobić, ale gdy dasz przekaźnik na GPIO0 wtedy jest jakiś problem z dht22 nie badałem dlaczego...
Jeżeli to nie problem to będę zobowiązany. Jak pisałem plan jest taki: gpio0 przekaźnik, gpio2 włącznik, gpio3 (rx) ds18b20.
Napisz co muszę zmienić w SD lub ewentualnie gotowy bin, też się nie obrażę ;p

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: czw wrz 12, 2019 8:41 am
autor: Ryrzy
krycha88 pisze:
śr wrz 11, 2019 4:27 pm
Dzisiaj wrzuciłem nowy ficzer czyli możliwość określenia czasu załączenia przekaźnika dla przycisku monostabilnego. Musicie podmienić Primary oraz SuplaDevice.

Kod: Zaznacz cały

  add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE, 5000);
  add_Relay_Button_Invert(13, 12, CHOICE_TYPE, 5000);  
a co wpisac jak ma byc bez czasu załączenia? :) 0 ?

Re: ESP8266 Primary GUI v2

: czw wrz 12, 2019 8:44 am
autor: krycha88
Ryrzy pisze:
czw wrz 12, 2019 8:41 am
krycha88 pisze:
śr wrz 11, 2019 4:27 pm
Dzisiaj wrzuciłem nowy ficzer czyli możliwość określenia czasu załączenia przekaźnika dla przycisku monostabilnego. Musicie podmienić Primary oraz SuplaDevice.

Kod: Zaznacz cały

  add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE, 5000);
  add_Relay_Button_Invert(13, 12, CHOICE_TYPE, 5000);  
a co wpisac jak ma byc bez czasu załączenia? :) 0 ?
po staremu to są nowe metody

Kod: Zaznacz cały

add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE);
add_Relay_Button_Invert(13, 12, CHOICE_TYPE);