ESP8266 Primary GUI v2

Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 5:36 pm

U mnie nie ma zworki. Mam ten model:

Obrazek
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1094
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn paź 21, 2019 5:40 pm

Wgraj skaner i2c i zobacz jakie adresy są widoczne
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 5:44 pm

Panowie, sukces! Sam BME działa i ma odczyty. Teraz walka z oled i 2x przekaźnik.
krycha88
Posty: 714
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 21, 2019 5:45 pm

artur_n pisze:
pn paź 21, 2019 5:18 pm
Bez zmian. Uwalony czujnik?

Wgrywam wersję bez oled i BME a i tak mam tego boot loopa.
A na jaki sprzęt to wgrywasz?
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 5:51 pm

Wgrywam na nodemcu
Ryrzy
Posty: 147
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

pn paź 21, 2019 5:54 pm

pokaz parametry z jakimi kompilujesz i wgrywasz ten firmware
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:04 pm

Czujnik i oled ruszyły. Mam odczyt na oled lecz na iOS mam temp. i wilgotność ale w miejscu ciśnienia mam "?".
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1094
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn paź 21, 2019 6:06 pm

No tak będzie do czasu nowej wersji softu ☹️
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:08 pm

Wersji softu na iOS? w swoim SUPLA Cloud też nie mam odczytu. Odczyt mam wyłącznie w OLED i GUI w przeglądarce.
krycha88
Posty: 714
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 21, 2019 6:10 pm

artur_n pisze:
pn paź 21, 2019 6:08 pm
Wersji softu na iOS? w swoim SUPLA Cloud też nie mam odczytu. Odczyt mam wyłącznie w OLED i GUI w przeglądarce.
A na OLEDzie masz poprawnie?
ODPOWIEDZ