ESP8266 Primary GUI v2

artur_n
Posty: 51
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:11 pm

Tak na oled mam wszystkie 3 wartości wyświetlone poprawnie.
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 21, 2019 6:14 pm

artur_n pisze:
pn paź 21, 2019 6:11 pm
Tak na oled mam wszystkie 3 wartości wyświetlone poprawnie.
To powinno być wszystko dobrze, a wybrałeś w cloudzie czujnik ciśnienia?
artur_n
Posty: 51
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:18 pm

Tak mam dodany ale nie mam żadnych wartości.
Załączniki
AE69E4CF-2BC8-48A1-AA8D-365F8FA6ACA7.png
AE69E4CF-2BC8-48A1-AA8D-365F8FA6ACA7.png (388.47 KiB) Przejrzano 254 razy
3088FB96-E56E-4FC3-A96C-B01560D25597.png
3088FB96-E56E-4FC3-A96C-B01560D25597.png (333.92 KiB) Przejrzano 254 razy
peterson13
Posty: 43
Rejestracja: ndz sty 08, 2017 5:05 pm

pn paź 21, 2019 6:29 pm

Panowie pomóżcie, w którym miejscu mam wpisać liczbę wyświetlonych DS ( potrzebuję 2 DS )
Zmieniam wartość z 3 na 2
Po restarcie na OLED'zie wyskakuje mi komunikat "konflikt kanałów"
Załączniki
DS.jpg
DS.jpg (65.13 KiB) Przejrzano 243 razy
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 21, 2019 6:30 pm

artur_n pisze:
pn paź 21, 2019 6:18 pm
Tak mam dodany ale nie mam żadnych wartości.
Jak dla mnie jest to problem samego clouda.
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 21, 2019 6:31 pm

peterson13 pisze:
pn paź 21, 2019 6:29 pm
Panowie pomóżcie, w którym miejscu mam wpisać liczbę wyświetlonych DS ( potrzebuję 2 DS )
Zmieniam wartość z 3 na 2
Po restarcie na OLED'zie wyskakuje mi komunikat "konflikt kanałów"
Usuń urządzenie z clouda i dodaj je na nowo.
artur_n
Posty: 51
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:35 pm

Bez zmian. Usuwam. Za chwilę samo się dodaje a po ponownej konfiguracji dalej brak odczytu ciśnienia. Odczyt temp i wilgotności jest poprawny.
Załączniki
631914C7-8A19-4BE0-ADF1-4E3D78C5E014.jpeg
631914C7-8A19-4BE0-ADF1-4E3D78C5E014.jpeg (73.74 KiB) Przejrzano 225 razy
Ostatnio zmieniony pn paź 21, 2019 6:39 pm przez artur_n, łącznie zmieniany 1 raz.
artur_n
Posty: 51
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:38 pm

peterson13 miałem tak samo. Usuń czujnik z clouda. Dodaj ponownie a będzie ok.
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 21, 2019 6:39 pm

artur_n pisze:
pn paź 21, 2019 6:35 pm
Bez zmian. Usuwam. Za chwilę samo się dodaje a po ponownej konfiguracji dalej brak odczytu ciśnienia. Odczyt temp i wilgotności jest poprawny.
Ostatni raz Ci to napiszę, po stronie clouda nie wyświetla się wartość ciśnienia, wygląda to na błąd. Wartość ciśnienia możesz podejrzeć na oledzie oraz w apce na androida.
artur_n
Posty: 51
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

pn paź 21, 2019 6:40 pm

Rozumiem. Pozostaje czekać na aktualizację oprogramowania.
ODPOWIEDZ