ESP8266 Primary GUI v2

lukiel84
Posty: 4
Rejestracja: śr paź 03, 2018 7:19 pm

wt lis 26, 2019 6:04 pm

No bo problem z oledem jest według komunikatu

Kod: Zaznacz cały

C:\Users\Ryzen 5\Documents\Arduino\libraries\SuplaDevice\supla_oled.cpp:14:57: fatal error: SH1106Wire.h: No such file or directory

 #include "SH1106Wire.h"   // legacy: #include "SH1106.h"

                                                         ^

compilation terminated.

exit status 1
Błąd kompilacji dla płytki NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module).
krycha88
Posty: 691
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt lis 26, 2019 6:17 pm

lukiel84 pisze:
wt lis 26, 2019 6:04 pm
No bo problem z oledem jest według komunikatu

Kod: Zaznacz cały

C:\Users\Ryzen 5\Documents\Arduino\libraries\SuplaDevice\supla_oled.cpp:14:57: fatal error: SH1106Wire.h: No such file or directory

 #include "SH1106Wire.h"   // legacy: #include "SH1106.h"

                                                         ^

compilation terminated.

exit status 1
Błąd kompilacji dla płytki NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module).
brakuje Ci biblioteki:
https://github.com/ThingPulse/esp8266-oled-ssd1306
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

sob lis 30, 2019 3:04 pm

Witam. Po cało dziennej walce czegoś tam się nauczyłem. Skompilowałem sobie soft pod th16 i działa ale tylko jak jest zasilany przez programator. Jak podłączam go do prądu to zero reakcji. Proszę o podpowiedź bo szukam już ze 3h.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1176
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lis 30, 2019 5:30 pm

prozak pisze:
sob lis 30, 2019 3:04 pm
Witam. Po cało dziennej walce czegoś tam się nauczyłem. Skompilowałem sobie soft pod th16 i działa ale tylko jak jest zasilany przez programator. Jak podłączam go do prądu to zero reakcji. Proszę o podpowiedź bo szukam już ze 3h.
Zasilacz musi mieć ok 600mA lub więcej. Sprawdź. Inaczej może się restartowac.
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

sob lis 30, 2019 8:40 pm

QLQ pisze:
sob lis 30, 2019 5:30 pm
prozak pisze:
sob lis 30, 2019 3:04 pm
Witam. Po cało dziennej walce czegoś tam się nauczyłem. Skompilowałem sobie soft pod th16 i działa ale tylko jak jest zasilany przez programator. Jak podłączam go do prądu to zero reakcji. Proszę o podpowiedź bo szukam już ze 3h.
Zasilacz musi mieć ok 600mA lub więcej. Sprawdź. Inaczej może się restartowac.
Chyba się nie rozumiemy. Chodzi o sonoff th16. Podłącza się go bezpośrednio pod 230v

[EDIT]
Poradziłem sobie
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn gru 02, 2019 8:53 pm

prozak pisze:
sob lis 30, 2019 8:40 pm

Chyba się nie rozumiemy. Chodzi o sonoff th16. Podłącza się go bezpośrednio pod 230v

[EDIT]
Poradziłem sobie
To napisz jaki miałeś problem coby dla potomnych zostało :)
Gadi
Posty: 3
Rejestracja: czw gru 12, 2019 10:19 am

czw gru 12, 2019 10:35 am

Witam wszystkich,
Od długiego czasu śledzę forum ponieważ posiadam urządzenia SonoffMini które chciałem przeprogramować na Suple.
Na Sonoff'a wgrałem firmware Primary GUI v2 by krycha88 i działa bardzo dobrze na tym urządzeniu, kompilacja pod płytkę 8266 i 8255.
Chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość ustawienia stanu przekaźnika po przywróceniu zasilania na Włączony. W chwili obecnej mam tylko Reset i Stan pamięci. W innym temacie odnośnie Termostatu została zaimplementowana taka opcja viewtopic.php?p=55354#p55354.
Patrzę w źródła ale oprócz add_button i Realy nic więcej nie potrafię ustawić.
krycha88
Posty: 691
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw gru 12, 2019 11:42 am

Gadi pisze:
czw gru 12, 2019 10:35 am
Witam wszystkich,
Od długiego czasu śledzę forum ponieważ posiadam urządzenia SonoffMini które chciałem przeprogramować na Suple.
Na Sonoff'a wgrałem firmware Primary GUI v2 by krycha88 i działa bardzo dobrze na tym urządzeniu, kompilacja pod płytkę 8266 i 8255.
Chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość ustawienia stanu przekaźnika po przywróceniu zasilania na Włączony. W chwili obecnej mam tylko Reset i Stan pamięci. W innym temacie odnośnie Termostatu została zaimplementowana taka opcja viewtopic.php?p=55354#p55354.
Patrzę w źródła ale oprócz add_button i Realy nic więcej nie potrafię ustawić.
Jeżeli jest taka potrzeba to mogę dodać :)
Gadi
Posty: 3
Rejestracja: czw gru 12, 2019 10:19 am

czw gru 12, 2019 12:06 pm

Chyba zrobiłem ale nie do końca rozumiem.

w supla_web_server.cpp dodałem flagę "Włączony" oraz mieniłem ilość

Kod: Zaznacz cały

const char * Supported_RelayFlag[3] = {
  "Reset",
  "Pamiętaj stan",
  "Włączony"
};
dalej w tym samym pliku w linii 384 zmieniłem z 2 na 3

Kod: Zaznacz cały

 for (int suported_relay = 0; suported_relay < 3; suported_relay++) {
Działa bardzo dobrze z add_relay_button i add_Relay.
Pobrałem Primary_GUI-OLED.
Oprócz przekaźnika sterowanego przyciskiem wszystkie inne sensory i termometry wyłączone.
krycha88
Posty: 691
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw gru 12, 2019 12:20 pm

Gadi pisze:
czw gru 12, 2019 12:06 pm
Chyba zrobiłem ale nie do końca rozumiem.

w supla_web_server.cpp dodałem flagę "Włączony" oraz mieniłem ilość

Kod: Zaznacz cały

const char * Supported_RelayFlag[3] = {
  "Reset",
  "Pamiętaj stan",
  "Włączony"
};
dalej w tym samym pliku w linii 384 zmieniłem z 2 na 3

Kod: Zaznacz cały

 for (int suported_relay = 0; suported_relay < 3; suported_relay++) {
Działa bardzo dobrze z add_relay_button i add_Relay.
Pobrałem Primary_GUI-OLED.
Oprócz przekaźnika sterowanego przyciskiem wszystkie inne sensory i termometry wyłączone.
dokładnie tak, możesz jeszcze dodać wyłączony:

Kod: Zaznacz cały

#define RELAY_FLAG_RESET				0
#define RELAY_FLAG_RESTORE			1
#define RELAY_FLAG_ON					2
#define RELAY_FLAG_OFF					3
ODPOWIEDZ