ESP8266 Primary GUI - Termostat

Patryk
Posts: 356
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Mon Sep 09, 2019 2:31 pm

krycha88 wrote:
Mon Sep 09, 2019 2:17 pm
Może macie jakieś sugestie?
No to ja mam pytanie.
Czy jest możliwość , aby czujnikiem termostatu, był DHT22 ?
Oczywiście tylko po stronie temperatury.
krycha88
Posts: 213
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Mon Sep 09, 2019 6:45 pm

Czy przy starcie bez pamiętania stanu, termostat powinien być włączony czy nie?
Patryk
Posts: 356
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Mon Sep 09, 2019 6:59 pm

W/g mnie wyłączony.
mirizag
Posts: 64
Joined: Mon Jan 02, 2017 6:36 pm

Mon Sep 09, 2019 9:13 pm

Ja też chętnie potestuję.
Dziękuję.
Patryk
Posts: 356
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 10, 2019 4:15 am

Wgrałem wersję v2 (ds18b20).
Logika gpio teraz działa prawidłowo.
Co teraz zauważyłem:
Jaka kolwiek zmiana w Cloud powoduje:
1. Przy wyborze RESET  -  zmianę stanu przekaźnika i zmianę  stanu ikony  ( z "off na on" lub z "on na off").
2. Przy wyborze PAMIĘTAJ STAN -  przekaźnik zostaję tak jak powinien, ale ikona zmienia stan ( przekaźnik pozostaje załączony ( tak jak był i to jest ok), ale ikona  stanu zmienia się na "off").
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Tue Sep 10, 2019 4:26 am

V2 z 2xDS
Ja zwróciłem uwagę na to że z telefonu można zrobić on/of i termostat reaguje prawidłowo.
Natomiast z cloud przyciski wł/wył/przeł nie działają.
Ale i tak podstawowa funkcjonalność jest bardzo fajna.
Nie wiem jeszcze o co chodziło dziś w nocy.
Była wgrana pierwsza wersja programu.
Dioda w wemosie migała co sekundę ale termostat był połączony i reagował na on/off.
Zobaczę jak będzie w V2.
Patryk
Posts: 356
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 10, 2019 4:37 am

U mnie przyciski w Cloud włącz wyłącz przełącz - działają prawidłowo.
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Tue Sep 10, 2019 4:49 am

Patryk wrote:
Tue Sep 10, 2019 4:37 am
U mnie przyciski w Cloud włącz wyłącz przełącz - działają prawidłowo.
W międzyczasie przenosiłem termostat w inne miejsce.
Po restarcie faktycznie działa.
Patryk
Posts: 356
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 10, 2019 4:51 am

Tylko w  trybie PAMIĘTAJ STAN jeżeli termostat jest na "off" to jaka  kolwiek zmiana w Cloud nie zmienia stanu ani przekaźnika, ani ikony - czyli jest wszystko ok.
krycha88
Posts: 213
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Tue Sep 10, 2019 9:40 am

Patryk wrote:
Mon Sep 09, 2019 2:31 pm
krycha88 wrote:
Mon Sep 09, 2019 2:17 pm
Może macie jakieś sugestie?
No to ja mam pytanie.
Czy jest możliwość , aby czujnikiem termostatu, był DHT22 ?
Oczywiście tylko po stronie temperatury.
A sprawdzałeś czy działa termostat na DHT22? :)
Post Reply