Supla Geolocation. Aplikacja mobilna

AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

pn lis 04, 2019 9:40 pm

Mam podłączony sterownik Zamela SBW-01.
Na telefonie widzę :
1-zamknięcie całkowite lub uchylona albo w trakcie otwierania
2-zamknięta i pełne otwarcie
Nie wiem jak ustawić pośrednie otwarcie bramy.
Wolałbym aby położenie bramy było definiowane.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7695
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 04, 2019 9:48 pm

W aplikacji są tylko 3 stany.
Zamknięta
Otwarta
Otwarta na 50%

Aby uzyskać wszystkie trzy należy podłączyć
oba czujniki.
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

wt lis 05, 2019 6:31 am

Zamontowane kontaktrony szt 2.
IN1 oraz IN2 podłączone.
Jak ustawić aby pojawiało się 50%.
Czy czujnik otwarcia powinien być podłączony do IN1 ?
walanar1
Posty: 24
Rejestracja: pt maja 18, 2018 5:31 pm

wt lis 05, 2019 8:25 am

AdamT pisze:
wt lis 05, 2019 6:31 am
Zamontowane kontaktrony szt 2.
IN1 oraz IN2 podłączone.
Jak ustawić aby pojawiało się 50%.
Czy czujnik otwarcia powinien być podłączony do IN1 ?
Niema znaczenia wszystko ustawiasz w chmurze w moim przypadku przy czujniku otwarcia pośredniego mam odwróconą logikę.
Ewentualnie wrzuć screen z ustawień w chmurze.
zsezse
Posty: 5
Rejestracja: pt cze 01, 2018 8:29 am

pt sty 03, 2020 3:24 pm

flowerek pisze:
śr paź 09, 2019 6:54 pm
Jutro potestuje bo tez mialem problem z zamykaniem...chyba za szybko "startuje spod domu"

A czy moznaby zrobic harmonogram kiedy apka ma dzialac a kiedy nie. Standardiwo od pon-pt w godz 8-15 jestem w pracy wiec apka moglaby w tym czasie nie pracowac i nie czerpac baterii. Tak samo powiedzmy w godzjnach 23--6

Czyli do szczescia starczyloby mi gdyby automatycznie uruchamiala sie w godz 6-8, 15-23 czyli tylko 10 godzin dzienie a nie 24.

Teraz wlaczam i wylaczam ja recznie...najczesciej zapominam wlaczyc 😁

Pomysl SUPER !!!! WIELKIE Dzieki !!!
Cześć.
Dla mnie lepszym rozwiązaniem, zamiast harmonogramu, jest ustawienie np. w MacroDroid makra, które by włączało i wyłączało SuplaGeolocation po połączeniu lub rozłączeniu z zestawem głośnomówiącym. Wyeliminowałoby to też niechcianą sytuację gdy jesteśmy np. na spacerze lub wracamy do domu autobusem.

Ale, napotkałem na jeden problem... przełącznik ON/OFF, bo zawsze po uruchomieniu aplikacji jest na OFF (przynajmniej u mnie) i trzeba go przełączać ręcznie.
Czy można to zmienić aby zawsze po uruchomieniu aplikacji był na ON?
Zibi
Posty: 175
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

pt sty 03, 2020 6:58 pm

Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
arekrgw
Posty: 30
Rejestracja: śr sie 15, 2018 6:42 pm

ndz lut 09, 2020 9:02 am

Zibi pisze:
pt sty 03, 2020 6:58 pm
Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
Przy tworzeniu sceny musisz ustawić dostępność pod adresem publicznym i ten adres wrzucić do aplikacji.
Zibi
Posty: 175
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

ndz lut 09, 2020 2:07 pm

arekrgw pisze:
ndz lut 09, 2020 9:02 am
Zibi pisze:
pt sty 03, 2020 6:58 pm
Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
Przy tworzeniu sceny musisz ustawić dostępność pod adresem publicznym i ten adres wrzucić do aplikacji.
Tak zrobiłem, zaznaczyłem publiczny i skopiowałem publiczny i wkleiłem, ale nie działa. Nie wiem czy trzeba cały adres kopiować czy jego część.
arekrgw
Posty: 30
Rejestracja: śr sie 15, 2018 6:42 pm

śr lut 12, 2020 4:50 pm

Zibi pisze:
ndz lut 09, 2020 2:07 pm
arekrgw pisze:
ndz lut 09, 2020 9:02 am
Zibi pisze:
pt sty 03, 2020 6:58 pm
Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
Przy tworzeniu sceny musisz ustawić dostępność pod adresem publicznym i ten adres wrzucić do aplikacji.
Tak zrobiłem, zaznaczyłem publiczny i skopiowałem publiczny i wkleiłem, ale nie działa. Nie wiem czy trzeba cały adres kopiować czy jego część.
Trzeba użyć całego adresu razem z "http...". Generalnie ten kanał był najmniej przetestowany i być może są błędy, a czasu nie mam zupełnie na ten projekt.
Tomasz_UC
Posty: 2
Rejestracja: pt lut 14, 2020 10:03 pm

czw lut 20, 2020 3:59 am

to jest to czego potrzebuje tylko czy wersja IOS jakoś się może pojawi?
ODPOWIEDZ