ESP8266 Primary V2 WakeUP on LAN

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 30, 2019 9:38 am

martinok pisze:
śr paź 30, 2019 8:41 am
A po co ten ping?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ping
martinok
Posty: 51
Rejestracja: sob gru 17, 2016 10:12 am

śr paź 30, 2019 9:50 am

pzygmunt pisze:
śr paź 30, 2019 9:38 am
martinok pisze:
śr paź 30, 2019 8:41 am
A po co ten ping?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ping
Wiem do czego służy PING :D .
Ok źle zadałem pytanie powinno być: Jaką role pełni w tym przypadku/sofcie.
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

sob lis 30, 2019 9:53 am

Witam. Po skompilowaniu moduł rozgłasza ssid ESP_cos_tam ale po podłączeniu nie można się dostać na www przez 192.168.4.1 jak wgrywam twoją binarkę to jest ok. I jeszcze jedno pytanie czy WOL będzie działać przez cloud czy trzeba mieć własny serwer lokalnie?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob lis 30, 2019 8:44 pm

To bardzo dziwne ze zgłasza się jako ESP_costam powinno być SUPLA_MODUL
Może spróbuj wyczyścić esp i wgrać ponownie . U mnie działa na oficjalnym cloudzie
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

ndz gru 01, 2019 9:19 am

Niestety próbowałem kompilować pod różne płytki a wrzucam na testowy wemos d1 r1 (ten duży) brak ssid SUPLA_MODUL.
Wrzuciłem do Sonoff TH16 i również nie rozgłasza SUPLA_MODUL. Czy możesz sprawdzić ?
andras
Posty: 289
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

ndz gru 01, 2019 11:06 am

Wgrywałem tego bina i na pewno rozgłasza
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

ndz gru 01, 2019 2:30 pm

Tak z binem dostarczonym razem w paczce nie ma problemu pisałem o tym. Problem jest jak się samemu kompiluje
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn gru 02, 2019 6:45 am

Dziś pobrałem udostępniony przez siebie soft, wgrałem do dwóch różnych urządzeń (nodeMCU i wemos) i nie zauważyłem takich problemów.
Oba udostępniały sieć "MODUL SUPLA" i bez problemów dały się skonfigurować.
Załączam bibliotekę supladevice której używam ale jest to , tak mi się wydaje poprawiona od krycha88.
Taka uwaga podczas konfiguracji przy wpisywaniu adresu tcp do rozdzielania używamy "." a do adresu mac "-".
Załączniki
Primary_GUI-OLED_WOL.zip
(276.51 KiB) Pobrany 46 razy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

pn gru 02, 2019 6:15 pm

Niestety nadal mi nie działa ssid jest ESP_xxxx. Kompilacja przy pomocy czystego Primary V2 działa właściwie. W załączniku mój bin, proszę o sprawdzenie jeśli to możliwe. Po wrzuceniu bina i skonfigurowaniu nie pojawia się opcja WOL ani PING :(
Załączniki
Primary_GUI-OLED_WOL.ino.d1.rar
(258.82 KiB) Pobrany 45 razy
krycha88
Posty: 651
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn gru 02, 2019 6:47 pm

Z tego co pamiętam to robiłem jakieś poprawki, chyba chodziło o to:
https://github.com/krycha88/Primary_GUI ... I.ino#L171
ODPOWIEDZ