PZEM004 jednofazowy Licznik Energii Elektrycznej

grzegorz.d3
Posty: 30
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

wt paź 13, 2020 8:53 pm

Cos takiego wyszło.
Obrazek
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (13.25 KiB) Przejrzano 157 razy
grzegorz.d3
Posty: 30
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

ndz paź 18, 2020 9:53 am

Witam ruszyło wszystko działa.
A można dodać aktualizacje oprogramowania przez OTA do tego wsadu żeby nie trzeba było wyciągać wszystkiego jak by wyszła wersja najnowsza.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

ndz paź 18, 2020 3:30 pm

grzegorz.d3 pisze:
ndz paź 18, 2020 9:53 am
Witam ruszyło wszystko działa.
A można dodać aktualizacje oprogramowania przez OTA do tego wsadu żeby nie trzeba było wyciągać wszystkiego jak by wyszła wersja najnowsza.
Nie ma tutaj ota. To jest prosty przykład jak zacząć z własnym kodem.

Co było wcześniej problemem?
grzegorz.d3
Posty: 30
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

ndz paź 18, 2020 8:36 pm

Ok to teraz czekamy na wersję z jednym licznikiem na 3 fazach.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

ndz paź 18, 2020 8:38 pm

grzegorz.d3 pisze:
ndz paź 18, 2020 8:36 pm
Ok to teraz czekamy na wersję z jednym licznikiem na 3 fazach.
Tzn?
grzegorz.d3
Posty: 30
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

pn paź 19, 2020 3:29 pm

Wskazania wszystkich trzech faz czyli 1+2+3 na jednym odczycie.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn paź 19, 2020 3:49 pm

grzegorz.d3 pisze:
pn paź 19, 2020 3:29 pm
Wskazania wszystkich trzech faz czyli 1+2+3 na jednym odczycie.
W aplikacji jest opcja wyświetlania 1+2+3
grzegorz.d3
Posty: 30
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

pn paź 19, 2020 5:55 pm

Jak można zresetować ten licznik.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn paź 19, 2020 7:03 pm

grzegorz.d3 pisze:
pn paź 19, 2020 5:55 pm
Jak można zresetować ten licznik.
Musisz wywołać metodę resetStorage() na instancji licznika w kodzie
forall
Posty: 148
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

wt paź 20, 2020 6:15 pm

Mistrzowie :-) mam pytanie, mam pompę ciepła, która ma jednostkę wewnątrzna i zewnętrzna, obie są podłączone na różnych bezpiecznikach w rozdzielni... I MEW-01 tego nie ogarnę :((( potrzebowałbym wlasnie takiego licznika dla jednej fazy dla jednostki zewnętrznej..czy to rozwiązanie zda egzamin, po prostu chcę widzieć ile prądu pobiera jednostka zewnętrzna....?
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”