PZEM004 jednofazowy Licznik Energii Elektrycznej

yamaha0014
Posty: 2
Rejestracja: sob lut 01, 2020 10:37 am

wt lut 04, 2020 2:46 pm

QLQ pisze:
sob lut 01, 2020 11:06 am
yamaha0014 pisze:
sob lut 01, 2020 10:42 am
Możesz podać link gdzie zakupiłeś u chińczyka to?


pzdr Yamaha0014
Tu : https://pl.aliexpress.com/item/32868209 ... 5c0fIKu53I

Wg opisu jest PZEM004 V2 a FAKTYCZNIE przychodzi VER 3 :P
Dzięki biorę się za to.
grzegorz.d3
Posty: 3
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

wt lut 04, 2020 5:20 pm

Zamawia ktoś moduły PZEM004 bo bym się dołączył 3 sztuki.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt lut 07, 2020 11:48 pm

Robiąc porządki jeszcze znalazłem po 4 szt 1 faz oraz 3 faz. Ktoś chętny ? Wyślę po kosztach wysyłki tylko za 14 zł i TYLKO InPost bo tak mi najwygodniej a nie znoszę kolejek na PP-skiej :(
Oddam w kolejności zgłoszeń pod tym postem - pierwsze cztery osoby 1faz i pierwsze 4 3faz (po jednej płytce )
(3 fazowe są pod PZEM ze zmienionymi adresami - ta sama para pinówD1 i D2 z tego co pamiętam )
.
IMG_20200208_003949.jpg
IMG_20200208_003949.jpg (55.49 KiB) Przejrzano 238 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 972
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob lut 08, 2020 12:16 am

:lol: A czy to nie te miałeś do mnie wysłać?
PZEM zakupiłem dawno temu i do tej pory leży w szufladzie :roll: ale i tak czas między palcami przelatuje i nic kurna nie mogę zrobić do końca. Dobrze że chłopaki (@klew,@elmaya) ogarnęli na Arduino IDE ten Soft, to już masz :)
Ja chcę to pod SDK uruchomić ale nie wiem jeszcze jak biblioteki stron trzecich dostępne pod Arduino IDE używać w SDK.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 08, 2020 12:24 am

lesny8 pisze:
sob lut 08, 2020 12:16 am
:lol: A czy to nie te miałeś do mnie wysłać?
PZEM zakupiłem dawno temu i do tej pory leży w szufladzie :roll: ale i tak czas między palcami przelatuje i nic kurna nie mogę zrobić do końca. Dobrze że chłopaki (@klew,@elmaya) ogarnęli na Arduino IDE ten Soft, to już masz :)
Ja chcę to pod SDK uruchomić ale nie wiem jeszcze jak biblioteki stron trzecich dostępne pod Arduino IDE używać w SDK.
A faktycznie. To po 3 szt zostały :)
Maniek913
Posty: 198
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

sob lut 08, 2020 8:22 am

To ja chętnie wezmę po jednej szt, każdego - na priv. dane wysyłam.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 08, 2020 12:15 pm

Maniek913 pisze:
sob lut 08, 2020 8:22 am
To ja chętnie wezmę po jednej szt, każdego - na priv. dane wysyłam.
Ok. Zostaja po dwie
Rafaello
Posty: 74
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

sob lut 08, 2020 12:42 pm

Ja bym poprosił po jednej sztuce, dzięki, puściłem na priv szczegóły, robię przelew.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 08, 2020 1:43 pm

Rafaello pisze:
sob lut 08, 2020 12:42 pm
Ja bym poprosił po jednej sztuce, dzięki, puściłem na priv szczegóły, robię przelew.
Zostało po 1 szt
andras
Posty: 264
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

sob lut 08, 2020 2:26 pm

Piszę się na 3 fazową
ODPOWIEDZ