PZEM004 jednofazowy Licznik Energii Elektrycznej

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 08, 2020 3:02 pm

andras pisze:
sob lut 08, 2020 2:26 pm
Piszę się na 3 fazową
Została 1 szt 1 faz
crafal
Posty: 5
Rejestracja: pn lip 01, 2019 12:28 pm

ndz lut 09, 2020 7:55 am

Tą jedną sztukę to ja poproszę. Dane do wysyłki wysłałem na priv. Dzięki!
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 09, 2020 6:09 pm

crafal pisze:
ndz lut 09, 2020 7:55 am
Tą jedną sztukę to ja poproszę. Dane do wysyłki wysłałem na priv. Dzięki!
@crafal czytałeś co odpisałem?
Ok no to nie ma. Jutro wieczorem poadresuje i wyślę.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt lut 14, 2020 5:13 pm

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 757
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt lut 14, 2020 8:23 pm

Dokładnie. Sprawdzone i działa wyśmienicie. Akurat miałem wolny OLED 1.3'' :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 972
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt lut 14, 2020 8:46 pm

Na tej płytce też można wyświetlacz zapodać. Oczywiście rozwiązanie @elmaya pozwala wyświetlić dane z innych liczników niż PZEM i nie wymaga fizycznego podpięcia, także nie jeden pewnie z pomysłu skorzysta :)
Obrazek
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt lut 14, 2020 9:18 pm

lesny8 pisze:
pt lut 14, 2020 8:46 pm
Na tej płytce też można wyświetlacz zapodać. Oczywiście rozwiązanie @elmaya pozwala wyświetlić dane z innych liczników niż PZEM i nie wymaga fizycznego podpięcia, także nie jeden pewnie z pomysłu skorzysta :)
Obrazek
Tak. Tylko,że rozwiązanie po linku bezp jest lepsze gdy licznik (PZEM ) jest zamontowany u góry w skrzynce lub jak skrzynka jest w piwnicy lub gdzieś w miejscu " ciężko " dostępnym . Tyle że wymaga drugiego esp.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 757
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt lut 14, 2020 9:23 pm

Dokładnie tak. Mam zamontowany licznik w piwnicy. Mogę teraz sobie wyświetlić jego wskazania na OLED :D

Ps.
Ciekawe, kiedy padnie pytanie, czy można do tego podłączyć DS18... :D :D :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt lut 14, 2020 9:41 pm

Robert Błaszczak pisze:
pt lut 14, 2020 9:23 pm
Dokładnie tak. Mam zamontowany licznik w piwnicy. Mogę teraz sobie wyświetlić jego wskazania na OLED :D

Ps.
Ciekawe, kiedy padnie pytanie, czy można do tego podłączyć DS18... :D :D :D
Ja bym się bardziej spodziewał czy PZEM będzie działał na sonoff :lol: :lol:
elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt lut 14, 2020 9:46 pm

Robert Błaszczak pisze:
pt lut 14, 2020 9:23 pm

Ps.
Ciekawe, kiedy padnie pytanie, czy można do tego podłączyć DS18... :D :D :D
sprawdzić, czy licznik energii elektrycznej jest przeciążony :lol:

Obrazek
ODPOWIEDZ