Sterowanie 12 przycisków dotykowych

elmaya
Posty: 812
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob lut 15, 2020 3:00 pm

I congratulate you, perfect assembly as always.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1209
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 15, 2020 5:03 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob lut 15, 2020 2:21 pm
Ładne wykonanie. Co będziesz tym sterował?
Stare sterowanie Akwarium idzie do lamusa :)

muszę jeszcze poprosić @elmaya aby dodał DS18 na gpio2 bo coś nie mogę sobie poradzić
Po staremu dodałem bo kod jeszcze pod starszą SuplaDev:

Kod: Zaznacz cały

// Setup a oneWire instance
OneWire oneWire(2); //  - Pin number
// Pass oneWire reference to Dallas Temperature
DallasTemperature sensors(&oneWire);
.
.
double get_temperature(int channelNumber, double last_val) {

    double t = -275;
      if ( sensors.getDeviceCount() > 0 )
      {
       sensors.requestTemperatures();
     t = sensors.getTempCByIndex(0);
      };
 Serial.println (t);
      return t;  
      
}
     .
      .
       SuplaDevice.addDS18B20Thermometer();  
i nie działa
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1209
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 15, 2020 6:58 pm

Po złożeniu już działa.
Tak jak @elmaya napisał -pinezka to świetny przycisk dotykowy ! :D :mrgreen:
.
12Button.png
12Button.png (637.87 KiB) Przejrzano 674 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1102
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob lut 15, 2020 7:08 pm

To rybki oSuplowane nowym sterownikiem. Ładnie Ci to wyszło.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1209
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 15, 2020 7:12 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob lut 15, 2020 7:08 pm
To rybki oSuplowane nowym sterownikiem. Ładnie Ci to wyszło.
Dziękuję bardzo. Porządek a przede wszystkim BEZPIECZEŃSTWO musi być.
GOLDEN
Posty: 55
Rejestracja: sob lis 04, 2017 4:45 pm
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

sob lut 15, 2020 9:53 pm

Ten moduł zasilania daje rade przy wszystkich załączonych przekaźnikach?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1209
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 15, 2020 11:23 pm

GOLDEN pisze:
sob lut 15, 2020 9:53 pm
Ten moduł zasilania daje rade przy wszystkich załączonych przekaźnikach?
Też jestem zdziwiony. Zalożyłem wcześniej, że dam zasilacz 5V, 2Amp a tu zoonk 700mA daje radę zasilić wraz z esp07. Gdybym wcześniej wiedział dałbym go na płytkę.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1209
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 15, 2020 11:53 pm

QLQ pisze:
sob lut 15, 2020 5:03 pm
Robert Błaszczak pisze:
sob lut 15, 2020 2:21 pm
Ładne wykonanie. Co będziesz tym sterował?
Stare sterowanie Akwarium idzie do lamusa :)

muszę jeszcze poprosić @elmaya aby dodał DS18 na gpio2 bo coś nie mogę sobie poradzić
Po staremu dodałem bo kod jeszcze pod starszą SuplaDev:

Kod: Zaznacz cały

// Setup a oneWire instance
OneWire oneWire(2); //  - Pin number
// Pass oneWire reference to Dallas Temperature
DallasTemperature sensors(&oneWire);
.
.
double get_temperature(int channelNumber, double last_val) {

    double t = -275;
      if ( sensors.getDeviceCount() > 0 )
      {
       sensors.requestTemperatures();
     t = sensors.getTempCByIndex(0);
      };
 Serial.println (t);
      return t;  
      
}
     .
      .
       SuplaDevice.addDS18B20Thermometer();  
i nie działa
Nie działało bo zapomniałem o

Kod: Zaznacz cały

void
sensor.begin();
  
ODPOWIEDZ