ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LIW-01

and111
Posty: 108
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

czw maja 28, 2020 5:38 pm

pzygmunt pisze:
czw maja 28, 2020 5:26 pm
Update dostępny dla wszystkich. v2.7.17
Już po aktualizacji. Jest 2.7.17 i jest możliwość włączenia/wyłączenia buforowania. Dzięki :)
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 598
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw maja 28, 2020 5:45 pm

pzygmunt pisze:
czw maja 28, 2020 5:26 pm
Update dostępny dla wszystkich. v2.7.17
Dzięki, ładnie pobrał. Pojawiła się opcja Local buffer :)
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 501
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw maja 28, 2020 6:02 pm

pzygmunt pisze:
czw maja 28, 2020 5:26 pm
Update dostępny dla wszystkich. v2.7.17
Dasz update dla lokalsów? :)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8849
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 28, 2020 6:09 pm

Kod: Zaznacz cały

DELETE FROM `esp_update` WHERE `device_name` = 'ZAMEL LIW-01';
INSERT INTO `esp_update` (`id`, `device_id`, `device_name`, `platform`, `latest_software_version`, `fparam1`, `fparam2`, `protocols`, `host`, `port`, `path`) VALUES (NULL, '0', 'ZAMEL LIW-01', '1', '2.7.17', '5', '0', '1', 'www.acsoftware.pl', '80', 'support/get_esp_firmware.php?file=zam_liw_01_user2.2048_DIO.new.5.bin');
INSERT INTO `esp_update` (`id`, `device_id`, `device_name`, `platform`, `latest_software_version`, `fparam1`, `fparam2`, `protocols`, `host`, `port`, `path`) VALUES (NULL, '0', 'ZAMEL LIW-01', '1', '2.7.17', '5', '1', '1', 'www.acsoftware.pl', '80', 'support/get_esp_firmware.php?file=zam_liw_01_user1.2048_DIO.new.5.bin');
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 501
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw maja 28, 2020 6:10 pm

Podziękował :)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Chester
Posty: 10
Rejestracja: pt kwie 24, 2020 4:31 am

sob cze 20, 2020 8:18 am

Proszę o poradę co jest nie tak :

Licznik energii : 3 fazowy SIMET z wyświetlaczem LS-3F MID (ma wyjście do zliczania impulsów)
Licznik impulsów : LIW-01
Zasilasz na szynę : DIN15W12 zasilacz POS na szynę 15W 12V DC 1,25A

1. Wszystko podpięte jak na schemacie instrukcji.
2. Konfiguracja krok po kroku z instrukcją
3. Licznik z tego co widzę jest podpięty z siecią WIFI

Jednak nie zlicza w ogóle impulsów, w apce nic kompletnie wskaźnik zużycia energii nie rusza.
Po zalogowaniu na cloud.supla.org zauważyłem taki oto błąd :

ID7065 Niewspierana funkcja , co może być przyczyną ?
W opisie licznika jest informacja, że "Dzięki wyposażeniu licznika LS-3F w dodatkowe wyjście impulsowe istnieje możliwość podłączenia urządzenia zliczającego. Osłony będące w załączeniu spełniają funkcję maskującą zaciski, jak również dają
możliwość plombowania. Diody w liczniku zapalają się gdy obciążenie licznika przekroczy wartość 0,5 A"
Załączniki
LIW komunikat.jpg
LIW komunikat.jpg (176.08 KiB) Przejrzano 314 razy
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 501
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob cze 20, 2020 8:32 am

A jak klikniesz w ten kanał to możesz sobie wybrać co liczy LIW?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Chester
Posty: 10
Rejestracja: pt kwie 24, 2020 4:31 am

sob cze 20, 2020 8:44 am

Tak jest możliwości, ustawiłem te parametry na Licznik energii , aczkolwiek dalej nie podlicza

Nie wiem, może elektrycy jednak źle podpięli podłączenie do licznika. Przy LIW jest jasne i czytelne oznakowanie "COM , +" , a przy liczniku widzę że nie ma żadnych oznaczeń - to może na czuja podpięli ...
Załączniki
Licznik.jpg
Licznik.jpg (194.72 KiB) Przejrzano 305 razy
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 501
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob cze 20, 2020 9:01 am

Może powinieneś ustawić ile impulsów wysyła licznik na 1kWH?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Chester
Posty: 10
Rejestracja: pt kwie 24, 2020 4:31 am

sob cze 20, 2020 12:23 pm

Cenna uwaga, dzięki. Wpisałem rzeczywiście ilość impulsów 1000/kWh z karty licznika.
Aczkolwiek problem jeszcze dodatkowy jaki był to brak stanu początkowego licznika. Na stronie supli było więcej niż realnie na liczniku, więc nie zliczał bo poziom nie był osiągnięty. Nie było synchronizacji pomiędzy komputerem, a licznikiem. Teraz ustawiłem w miarę dokładnie i coś ruszyło.

Aczkolwiek po eksporcie z aplikacji supla historii pomiarów, widzę że program zlicza co 10 minut każdy impuls ?
Załączniki
Historia pomiarów.jpg
Historia pomiarów.jpg (208.12 KiB) Przejrzano 279 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”