ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LIW-01

SyBeer
Posty: 11
Rejestracja: śr mar 03, 2021 11:04 pm

wt mar 30, 2021 7:11 pm

miroph pisze:
pn mar 29, 2021 8:08 pm
Daj mi namiary na PW jutro do Ciebie zadzwonię.
Poszło.

Ps.
Wczoraj napisałem, ale bez tematu i nie poszła.
Dzięki i czekam na kontakt.
badifire
Posty: 4
Rejestracja: czw lis 26, 2020 2:05 pm

czw kwie 01, 2021 12:10 pm

Czy ktos próbował podłączyć takie coś do licznika impulsów https://allegro.pl/oferta/przeplywomier ... 8866301391?? Będzie to działać??
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1241
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw kwie 01, 2021 12:55 pm

badifire pisze:
czw kwie 01, 2021 12:10 pm
Czy ktos próbował podłączyć takie coś do licznika impulsów https://allegro.pl/oferta/przeplywomier ... 8866301391?? Będzie to działać??
Powinien działać.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
SyBeer
Posty: 11
Rejestracja: śr mar 03, 2021 11:04 pm

pt kwie 02, 2021 4:03 pm

Goral64 pisze:
czw kwie 01, 2021 12:55 pm
badifire pisze:
czw kwie 01, 2021 12:10 pm
Czy ktos próbował podłączyć takie coś do licznika impulsów https://allegro.pl/oferta/przeplywomier ... 8866301391?? Będzie to działać??
Powinien działać.
W tym wątku (ale teraz nie mogę znaleźć na kto®ej stronie) jest info że nie działa.

EDIT - znalazłem na stronie 32
SyBeer
Posty: 11
Rejestracja: śr mar 03, 2021 11:04 pm

pt kwie 02, 2021 5:41 pm

SyBeer pisze:
pn mar 29, 2021 7:29 pm
pzygmunt pisze:
ndz mar 28, 2021 8:59 pm
Jaki masz router ? Może Tenda ?
Router Asusa, z wyższej półki (6 lat temu). Najnowszy soft.

Czy to normalne ze tryb CONFIG w LIW-01 trwa tylko chwile (krótkie miganie diody).

Nawet nie wiem czy udało mi sie zresetować konfiguracje do ustawom fabrycznych.
Dziękuję @pzygmunt za pomoc

Wejście w tryb serwisowy wymagało wyłączenia sieci 5GHz - udało mi się przestawić tryb BUFOR na OFF i zrobić reset danych.
Okazało się ze sąsiad też ma 5Ghz i on też musiał wyłączyć :)

Natomiast mam nowy kłopot z brakiem informacji z urządzenia. Dzisiaj (02.04.2021) od 00:42-08:32 i od ok 13:10 - 19:00 brakuje informacji.
Chociaż w supla.org status był "POŁĄCZONY", a licznik analogowy działał i impulsy podawał na SUPLĘ

Efekt jest taki że brakuje danych z kilku godzin.

- czy można wyrównać jakoś te dane?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10961
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt kwie 02, 2021 7:08 pm

Pobierz CSV i tam sprawdź czy dane są. Być może apka Ci się przycięła
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1241
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pt kwie 02, 2021 8:20 pm

SyBeer pisze:
pt kwie 02, 2021 4:03 pm
W tym wątku (ale teraz nie mogę znaleźć na kto®ej stronie) jest info że nie działa.
EDIT - znalazłem na stronie 32
miroph pisze:
pn sty 25, 2021 8:57 am
Hej. Ten przepływomierz nie współpracuje z naszym LIW-01. Zastosuj licznik zużycia wody z wyjściem impulsowym.
Ale to jest impulsowe wyjście. Dlatego uważam, że powinien działać.
Ja podpinałem do LIW-01 moduł do Arduino z fotorezystorem i jego cyfrowe wyjście dawało impulsy, które LIW-01 zliczał. A też napięcie w okolicach 5V.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
SyBeer
Posty: 11
Rejestracja: śr mar 03, 2021 11:04 pm

sob kwie 03, 2021 5:18 am

pzygmunt pisze:
pt kwie 02, 2021 7:08 pm
Pobierz CSV i tam sprawdź czy dane są. Być może apka Ci się przycięła

:( - to nie appka. W pliku nie ma danych.
Da sie to jakoś skorygować? Czy konieczny reset?

Ps
Zauważyłem jeszcze jedna rzecz. Nie wiem jak interpretować ten status zaznaczony na czerwono.
Wczoraj, próbowałem rozwiązać proble z brakiem danych. Zwróciłem uwagę ze ten status pokazuje mi jakaś stara godzine. Ok 19:23 odświerzyłem połączenie i dane zaczęły sie aktualizować. Przy czym screen jest z dzisiaj, 12 godzin pózniej, i dalej pokazuje 19:23...

Czy on nie powinien pokazywać ostatniego połączenia LIW-01 z baza? Czyli relatywnie aktualnej godziny?
Załączniki
2F0A5C0E-A0A2-4F73-8AF9-F7767DCFC82A.jpeg
2F0A5C0E-A0A2-4F73-8AF9-F7767DCFC82A.jpeg (383.65 KiB) Przejrzano 188 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10961
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob kwie 03, 2021 6:52 am

Jakieś dane muszą być.
Stan licznika się zgadza ? (Saldo)
LIW ma połączenie ? Jak naciskasz ikonkę (i) to wyświetlają się informacje ?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 830
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

sob kwie 03, 2021 7:18 am

badifire pisze:
czw kwie 01, 2021 12:10 pm
Czy ktos próbował podłączyć takie coś do licznika impulsów https://allegro.pl/oferta/przeplywomier ... 8866301391?? Będzie to działać??
Nie działa to z LIW'em. Sprawdzane na "żywym organizmie". Trzeba by zastosować dodatkowo transoptor dlatego, że jest tam wyjście OC.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”