ZAMEL - BRAMKA IP DLA SYSTEMU VIDEODOMOFONOWEGO

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1395
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr lip 08, 2020 1:57 pm

Zamel chwali się takim urządzeniem: https://zamel.com/pl-PL/produkty/entra- ... uvILKjUE5E#

Trochę martwi mnie jedno zdanie w opisie:
- Łatwa obsługa dzięki zaawansowanej aplikacji TUYA SMART
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9330
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lip 08, 2020 2:01 pm

Dlaczego Cię to martwi ?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1395
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr lip 08, 2020 2:11 pm

Byłoby miło jakby było napisane: Łatwa obsługa dzięki zaawansowanej aplikacji SUPLA :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9330
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lip 08, 2020 2:14 pm

Gdybyśmy mieli taką funkcjonalność dziś to być może tak by było ale jej nie mamy tak jak wielu innych.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1395
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr lip 08, 2020 2:50 pm

No tak. Ale ja jestem w dobrej myśli. Hardware już jest :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
mareks6
Posty: 147
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

śr lip 08, 2020 6:48 pm

Pytanie tylko czy działa to na zasadzie bezpośredniego przekierowania czy w oparciu o chmurę.

Mam domofon Videos i kupiłem kiedyś fabryczną bramkę. Okazało się że działa ona w oparciu o chmurę, przez co opóźnienia były takie że zanim mi coś w telefonie zadzwoniło to danej osoby już dawno nie było przy furtce.

Teraz mam bramkę jakąś dks103 czy jakoś tak. Ta działa na zasadzie bezpośredniego przekierowania portów. Ma wiele możliwości, ale niestety polskie wsparcie wygasło ze względu na nikłe zainteresowanie. Teraz tylko gdzieś u ruskich jeszcze robią aktualizacje ich firmware...
celed
Posty: 2
Rejestracja: pt wrz 04, 2020 7:04 am

sob wrz 19, 2020 9:57 pm

@mareks6 mógłbyś powiedzieć coś więcej o Twojej furtce i domofonie?

Szukam rozwiązania z kamerką i podglądem w aplikacji (opcjonalnie również w google home) po wifi jeśli urządzenie jest w zasięgu.

Takich rozwiązań jest kilka. Tylko, że chciałbym jeszcze sterować elektrozaczepem z tej aplikacji oraz standardowym przyciskiem dzwonkowym. I tu już pojawiają się schody. Głównie ekonomiczne. Dla mnie to trochę dużo 2000zł za system domofonowy, zwłaszcza względem cen kamer ip. A niestety tyle mi wychodzi.

Szukałem rozwiązania z Suplą, ale właśnie strasznie na około trzeba kombinować. I chyba nie mam dość wiedzy. Może coś podpowiesz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”