GUI Generic

Arek.kandula
Posty: 316
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn wrz 07, 2020 7:17 am

A jakich używacie czujników bme280 na 3.3v czy na 5 v
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1470
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn wrz 07, 2020 8:01 am

Jak masz wersję zasilaną 3.3V to zasilasz takim napięciem. Jak masz wersję 3V - 5V to możesz go zasilić z 3.3V lub z 5V.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn wrz 07, 2020 9:46 am

Dodałem obsługę czujnika HC-SR04
Opis i źródła w pierwszym poście.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
lukfud
Posty: 662
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn wrz 07, 2020 11:01 am

Espablo pisze:
pt wrz 04, 2020 3:27 pm
[PRZYCISKI]
- ustawianie MONOSTABILNY/BISTABILNY,
- można ustawić reakcję na wciśnięcie lub zwolnienie przycisku. Dotyczy to wszystkich przycisków. Nie ma możliwości indywidualnego ustawienia.
@Espablo, nie lepiej by było zrezygnować z wyboru mono/bistabilny i zostawić samą reakcję. Akcje ON_PRESS, ON_RELEASE i ON_CHANGE określają nam typ, więc każdy przycisk mógłby mieć inne ustawienie.
Arek.kandula
Posty: 316
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn wrz 07, 2020 1:22 pm

jak w dodać moduł do supli jak wprowadzić wemosa w tryb konfiguracji.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn wrz 07, 2020 1:24 pm

Arek.kandula pisze:
pn wrz 07, 2020 1:22 pm
jak w dodać moduł do supli jak wprowadzić wemosa w tryb konfiguracji.
a ustawiłeś button cfg?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Arek.kandula
Posty: 316
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn wrz 07, 2020 1:27 pm

niestety nie nie wiem na najlepiej ustawić ten
button cfg
PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pn wrz 07, 2020 3:23 pm

Arek.kandula pisze:
pn wrz 07, 2020 1:27 pm
niestety nie nie wiem na najlepiej ustawić ten
button cfg
Arek sam przed chwilą po raz pierwszy testowałem ten soft.
po wgraniu bez ustawiania diody ani przycisku config czekałem aż w lapku pokarze się sieć supla.
Trochę to trwało ale w końcu się pojawiła.
Wchodzę po 192.168.4.1 w esp i mam stronkę do ustawień.
Po wprowadzeniu ustawień i zapisz (rejestracja w cloud aktywna)
Pojawia się w telefonie urządzenie.
Tam masz I w kółeczku i. I pokarze ci ip esp.
Wchodzisz ze strony IE po IP i nie potrzeba buton config.

ps:@Espablo nie pytam gdzie byłeś ale dobrze że wróciłeś :)))
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 420
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

wt wrz 08, 2020 8:29 am

Bomba!
Przetestowałem na NodMCU - działa świetnie (LED na gpio2 D4, Button CFG - gio0 D3).
Dobra robota:)
e-talking............
Hektorek
Posty: 19
Rejestracja: śr kwie 22, 2020 10:27 am

wt wrz 08, 2020 11:21 am

jak na tym sofcie zrealizować skrzynkę pocztową + powiadomienie pushover?
Poniżej wycinek z softu Krycha88 Primary_GUI_nexo

Kod: Zaznacz cały

  Supla::Sensor::VirtualBinary *sensor = new Supla::Sensor::VirtualBinary;

  Supla::Control::Button *buttonSet = new Supla::Control::Button(14, true, true);
  Supla::Control::Button *buttonClear = new Supla::Control::Button(12, true, true);

  buttonSet->willTrigger(*sensor, Supla::ON_RELEASE, Supla::SET);
  buttonClear->willTrigger(*sensor, Supla::ON_PRESS, Supla::CLEAR);
Pozdrawiam:
Sławek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”