GUI Generic

krycha88
Posty: 814
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob paź 17, 2020 4:29 pm

dzikusk pisze:
sob paź 17, 2020 2:48 pm
Ups. Chyba mi chodziło o linie 1,3,5,7 itd. Co druga jest ok
Będzie pan zadowolony :D
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 109
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

sob paź 17, 2020 4:30 pm

Dzięki krycha! czekam na binarkę bo sam się nie biorę za kompilowanie.
krycha88
Posty: 814
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob paź 17, 2020 5:28 pm

dzikusk pisze:
sob paź 17, 2020 4:30 pm
Dzięki krycha! czekam na binarkę bo sam się nie biorę za kompilowanie.
wolałbym aby @Espablo ją sam skompilował i wrzucił na swojego githuba :) Wszystkie poprawki przekazałem do odpowiedniej osoby :D
lukosław
Posty: 40
Rejestracja: pn paź 28, 2019 8:20 am

ndz paź 18, 2020 1:06 pm

Wrzuciłem ten soft na yunshana i wszystko działa ok, poza odczytem z ds18b20. Pokazuje cały czas 127.9 niezależnie czy podpinam do RX czy TX. Wcześniej na multiboardzie ten sam czujnik działał bardzo dobrze. Jest podłączony z użyciem rezystora 4.7k. Czy to możliwe, że coś z softem jest nie tak, czy powinienem zmienić coś w połączeniu? Będę wdzięczny za sugestie.
Albert
Posty: 90
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm

ndz paź 18, 2020 3:27 pm

lukosław pisze:
ndz paź 18, 2020 1:06 pm
Wrzuciłem ten soft na yunshana i wszystko działa ok, poza odczytem z ds18b20. Pokazuje cały czas 127.9 niezależnie czy podpinam do RX czy TX. Wcześniej na multiboardzie ten sam czujnik działał bardzo dobrze. Jest podłączony z użyciem rezystora 4.7k. Czy to możliwe, że coś z softem jest nie tak, czy powinienem zmienić coś w połączeniu? Będę wdzięczny za sugestie.
Czy używałeś przycisku SZUKAJ DS i potem ZAPISZ ZNALEZIONE DSy? Próbuj dać mniejsze rezystory. Ja dopiero przerabiałem brak odczytów i gubienie odczytów, ale chłopaki kilka postów wstecz podpowiedzieli co pokombinować :mrgreen:
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1620
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 19, 2020 7:02 am

jarsyb pisze:
sob paź 17, 2020 11:19 am
Robię restart :) Panie czego ja tu nie robiłem :D Problem w tym ze to ustawienie nie daje sie u mnie zmienić, wybieram odwrócone, klikam zapis i wraca normalne w rubryce sterowanie stanem.
Sprawdź teraz
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
krycha88
Posty: 814
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 19, 2020 8:12 am

Mam małą propozycję co do zmiany GUI. Proponuję dane do logowania przenieść na oddzielną stronę a na stronie głównej wyświetlać tylko wartości z czujników lub inne stany. Co wy na to?
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 109
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

pn paź 19, 2020 8:18 am

Jestem ZA :D
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1620
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 19, 2020 8:39 am

krycha88 pisze:
pn paź 19, 2020 8:12 am
Mam małą propozycję co do zmiany GUI. Proponuję dane do logowania przenieść na oddzielną stronę a na stronie głównej wyświetlać tylko wartości z czujników lub inne stany. Co wy na to?
Hmm, wydaje mi się że to chyba nie jest dobry pomysł. Na stronę konfiguracyjną wchodzisz tylko przy początkowych ustawieniach a potem się o niej zapomina. Resztę robisz już na telefonie albo w supla-cloud
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
krycha88
Posty: 814
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn paź 19, 2020 10:07 am

Espablo pisze:
pn paź 19, 2020 8:39 am
krycha88 pisze:
pn paź 19, 2020 8:12 am
Mam małą propozycję co do zmiany GUI. Proponuję dane do logowania przenieść na oddzielną stronę a na stronie głównej wyświetlać tylko wartości z czujników lub inne stany. Co wy na to?
Hmm, wydaje mi się że to chyba nie jest dobry pomysł. Na stronę konfiguracyjną wchodzisz tylko przy początkowych ustawieniach a potem się o niej zapomina. Resztę robisz już na telefonie albo w supla-cloud
Spróbuję coś zaproponować, może się przekonasz to tego rozwiązania :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”