GUI Generic

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 418
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr paź 28, 2020 12:30 pm

Espablo pisze:
śr paź 28, 2020 11:00 am
tu jest lista planowanych dodatków
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/issues
Mogę przyłączyć się do koncertu życzeń? Wirtualne przełączniki są możliwe?
Z góry dziękuję.
e-talking............
krycha88
Posty: 913
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr paź 28, 2020 12:36 pm

uchnast.michal pisze:
śr paź 28, 2020 12:30 pm
Mogę przyłączyć się do koncertu życzeń? Wirtualne przełączniki są możliwe?
Z góry dziękuję.
A co one by miały robić?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1529
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

śr paź 28, 2020 12:39 pm

krycha88 pisze:
śr paź 28, 2020 12:36 pm
uchnast.michal pisze:
śr paź 28, 2020 12:30 pm
Mogę przyłączyć się do koncertu życzeń? Wirtualne przełączniki są możliwe?
Z góry dziękuję.
A co one by miały robić?
Z reguły służa za dodatkowe parametry do skryptów fracza ;)
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 418
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr paź 28, 2020 12:59 pm

klew pisze:
śr paź 28, 2020 12:39 pm
krycha88 pisze:
śr paź 28, 2020 12:36 pm
uchnast.michal pisze:
śr paź 28, 2020 12:30 pm
Mogę przyłączyć się do koncertu życzeń? Wirtualne przełączniki są możliwe?
Z góry dziękuję.
A co one by miały robić?
Z reguły służa za dodatkowe parametry do skryptów fracza ;)
Tak właśnie chcę je wykorzystać. Wiem, ze masz taki bin ale ekstra moduł byłby potrzebny. Szkoda, ze na raspberry nie ma wirtualnych:(
e-talking............
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 133
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

śr paź 28, 2020 4:30 pm

krycha88 pisze:
wt paź 27, 2020 3:59 pm
dzikusk pisze:
wt paź 27, 2020 1:36 pm
Po wgraniu bin z załącznika znalazłem takie błedy na Basic SV: po każdym zapisie czegokolwiek w USTAWIENIE URZĄDZENIA nastepuje jakby zapis ale moduł się restartuje i nie wraca żadna strona. Dobrze jakby wracało do ostatniej. Potem gdy wszystko wpisałem w ustawieniach wróciłem do menu głownego i wspsałem dane do cloudai zapis. Sytuacja jak wyżej. Odświeżyłem i potem dałem RESTART. Niestety moduł nadal rozgłasza swoją siec, w cloud nic się nie zarejestrowało a strona konfiguracyjna jest niewypełniona podobnie jak USTAWIENIA URZĄDZENIA - tam jest czysto. Wygląda jakby restart czyścił wszystko.
Czy ustawiłeś coś pod GIPO0? Podejrzewam jedną rzecz ale to nie związane z moimi zmianami, zobacz na tym sofcie.
Zachowanie identyczne na tym nowym. Restart czyści ustawienia. Na GPIO0 daję Button ale nawet gdy skonfigurowałem tylko sensor to efekt jak poprzednio.
srdz
Posty: 55
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

śr paź 28, 2020 5:42 pm

potwierdzam powyższy komentarz - właśnie pisałem o tym krycho na PW pod kątem testowania SI7021 ;]
krycha88
Posty: 913
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr paź 28, 2020 6:47 pm

Pewnie problemem jest to, że ja skompilowałem soft na 2MB a @Espablo na 1MB wtedy trzeba wgrać poprawnie init_data default.bin
viewtopic.php?f=23&t=2081

Jeżeli się mylę to mnie poprawcie :) Skompilowałem teraz soft na 1MB więc należy wgrać wg parametrów na pierwszej stronie.
Załączniki
GUI-Generic.ino.rar
(348.63 KiB) Pobrany 16 razy
srdz
Posty: 55
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

śr paź 28, 2020 7:09 pm

działa, ale gdy wszedłem po ip z routera, to po wybraniu gpio pod led i zrobieniu restartu, znowu przywróciło się do "ustawień fabrycznych"

co do SI7021, bo pytałeś w PW, to nie działa na gpio4 i gpio14
krycha88
Posty: 913
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr paź 28, 2020 7:25 pm

srdz pisze:
śr paź 28, 2020 7:09 pm
działa, ale gdy wszedłem po ip z routera, to po wybraniu gpio pod led i zrobieniu restartu, znowu przywróciło się do "ustawień fabrycznych"
może robisz podwójny restart urządzenia w ciągu 5s innych pomysłów nie mam.
srdz pisze:
śr paź 28, 2020 7:09 pm
co do SI7021, bo pytałeś w PW, to nie działa na gpio4 i gpio14
jakiego masz tego sonoffa i dokładnie jaki to czujnik bo może to nie jest SI7021 a jakiś zwykły AM2301 :)
wg tego co w intrenecie czytam to ustawienia powinny być takie:
GPIO4 SDA
GPIO14 SCL
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 28, 2020 7:46 pm

srdz pisze:
śr paź 28, 2020 7:09 pm
działa, ale gdy wszedłem po ip z routera, to po wybraniu gpio pod led i zrobieniu restartu, znowu przywróciło się do "ustawień fabrycznych"

co do SI7021, bo pytałeś w PW, to nie działa na gpio4 i gpio14
Ten czujnik nie zadziała Ci bo w sonoffie są na jednym przewodzie a nie na i2c .
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”