GUI Generic

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1554
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob wrz 05, 2020 11:09 am

Źródła będą w przyszłym tygodniu bo teraz jestem poza domem.
@dude pisalem nt 8285 że nie można zrobić update online.
@Jacaxx1 prawidlowym objawem po wgraniu soft jest tylko pokazanie się sieci supla ESP. Pokaz jeszcze co pokazuje się w terminalu
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Jacaxx1
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 20, 2018 7:33 pm

sob wrz 05, 2020 12:11 pm

Dokładnie tak wgrywam jak koledzy piszą i nic :(
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1320
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob wrz 05, 2020 12:32 pm

Po wgraniu robisz reset modułu przyciskiem reset lub odłączasz na chwilę moduł od zasilania.

Wrzuciłem przed chwilą soft na Wemos D1 mini i śmiga bez żadnych problemów.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Jacaxx1
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 20, 2018 7:33 pm

sob wrz 05, 2020 1:25 pm

Chyba coś z modułem jest,na innym poszło bez problemu. Jak wejść w tryb konfiguracji ? po zapisanie ustawien,chciałbym coś zmienić i wejść w ustawienia
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1554
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob wrz 05, 2020 1:53 pm

Jacaxx1 pisze:
sob wrz 05, 2020 1:25 pm
Jak wejść w tryb konfiguracji ? po zapisanie ustawien,chciałbym coś zmienić i wejść w ustawienia
Dodałem opis na pierwszej stronie, sekcja CONFIG
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 122
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

ndz wrz 06, 2020 8:07 am

Piękna sprawa, ile ja się ostatnio nakombinowałem żeby mieć 3 przekaźniki i nie wykorzystać rx ani tx. Super robota!

Gratuluję Wam ogromnej wiedzy!
Modyolo12345
Posty: 7
Rejestracja: pt cze 05, 2020 8:21 pm

ndz wrz 06, 2020 8:25 am

Witam
Wykorzystuje moduł Esp8266 do różnych dziwnych zadań najczęściej nie wiążę się to z instalacją inteligentnego domu. I panowie właśnie takiego czegoś mi było potrzeba. Ze względu że nie jestem wielkim programistą i nie mam nawet na tyle czasu aby nauczyć się pisać wielkich projektów wykorzystuje suple i esp, dopisuje prostą apkę w kotlinie jako nakładkę graficzną i komunikuje się za pomocą wiadomości JSON. W końcu widzę potencjał w esp-12 gdyż mogę wykorzystać wszystkie piny tak jak chce a wcześniejsza konfiguracja z inCan mi nie bardzo pasowała.
Panowie krycha88 i ESPABLO jesteście wielcy
Pozdro
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1140
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn wrz 07, 2020 5:35 am

Espablo pisze:
pt wrz 04, 2020 3:27 pm
- nie ma jeszcze pamięci stanu przekaźnika
Tego mi będzie brakować, więc czekam na rozwój ;)
W każdym razie dzisiaj przychodzą mi z Chin Wemos'y to będą testy :D :D :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Arek.kandula
Posty: 314
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn wrz 07, 2020 6:57 am

Witam a gdzie można pobrać ten soft
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1140
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn wrz 07, 2020 6:58 am

Arek.kandula pisze:
pn wrz 07, 2020 6:57 am
Witam a gdzie można pobrać ten soft
Jest w załączniku w pierwszym poście
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”