z jakimi ustawieniami wgrywasz soft? Jakie opcje wybierasz w GUI? Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne - zakładka tools.sebu1 pisze: ↑pn sty 11, 2021 9:59 amPanowie mam pytanie, czy przy ostatnich kompilacjach nie macie problemów z łączeniem się modułu do WiFi?
Wgrywam Firmware: SuplaDevice User SW, lib 2.3.2 i bez problemów łączy mi sie NodeMCU z cloudem, a w przypadku GUI_Generic_1M_ver1.1.7, czy GUI_Generic_1M_ver1.1.6 za piernika nie chce się zalogować, status mam taki:
LAST STATE: Rozłączony
Firmware: SuplaDevice GUI 1.1.7
GUI Generic
Wgrywam softy za każdym razem wg ustawień podanych na 1stronie, czyli:krycha88 pisze: ↑pn sty 11, 2021 12:19 pmz jakimi ustawieniami wgrywasz soft? Jakie opcje wybierasz w GUI? Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne - zakładka tools.sebu1 pisze: ↑pn sty 11, 2021 9:59 amPanowie mam pytanie, czy przy ostatnich kompilacjach nie macie problemów z łączeniem się modułu do WiFi?
Wgrywam Firmware: SuplaDevice User SW, lib 2.3.2 i bez problemów łączy mi sie NodeMCU z cloudem, a w przypadku GUI_Generic_1M_ver1.1.7, czy GUI_Generic_1M_ver1.1.6 za piernika nie chce się zalogować, status mam taki:
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
SPI MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
GUI_Generic.bin-------->0x00000
w GUI ustalam GPI0 dla LED i FLASH, i niezależnie czy ustalę coś więcej czy nie to na starszym sofcie bez problemu łącze się do WiFi a wg w/w ostatnich mam problem
Super sprawa z tym MCP23017
Co prawda na razie jeszcze nie sprawdziłem jak działa jakiś prototyp ale zauważyłem że "załączenie" MCP w GUI powoduje że już wcześniej przypisane GPIO do przekaźników + przycisków nie są kasowane z pamięci przez co nie są dostępne. Oczywiście to nie jest jakiś problem ale trzeba pamiętać aby wyzerować GPIO wcześniej użyte i dopiero załączyć MCP.
Ogólnie soft już ma tak rozbudowane funkcje że można już prawie wszystko na nim zrobić
Ciekawe czy dało by radę dołożyć jeszcze opcję z ściemniaczem/RGB czy to już by psuło koncepcję softu ?

Po aktualizacji pozmieniało mi przypisane GPIO w tym zabrało RX chyba do przekaźnika - sprawdź czy tak u Ciebie nie ma
Ogólnie soft już ma tak rozbudowane funkcje że można już prawie wszystko na nim zrobić

to już poprawiłem, faktycznie przy zmianie na MCP nie usuwały się ustawienia dla GPIOLukaszH pisze: ↑pn sty 11, 2021 6:42 pmSuper sprawa z tym MCP23017Co prawda na razie jeszcze nie sprawdziłem jak działa jakiś prototyp ale zauważyłem że "załączenie" MCP w GUI powoduje że już wcześniej przypisane GPIO do przekaźników + przycisków nie są kasowane z pamięci przez co nie są dostępne. Oczywiście to nie jest jakiś problem ale trzeba pamiętać aby wyzerować GPIO wcześniej użyte i dopiero załączyć MCP.

Nie mam na czym testować, więc ciężko mi dołożyć taką funkcjonalność.
Spróbuj wyczyścić pamięć i dopiero wtedy wgraj soft.sebu1 pisze: ↑pn sty 11, 2021 1:13 pmWgrywam softy za każdym razem wg ustawień podanych na 1stronie, czyli:krycha88 pisze: ↑pn sty 11, 2021 12:19 pmz jakimi ustawieniami wgrywasz soft? Jakie opcje wybierasz w GUI? Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne - zakładka tools.sebu1 pisze: ↑pn sty 11, 2021 9:59 amPanowie mam pytanie, czy przy ostatnich kompilacjach nie macie problemów z łączeniem się modułu do WiFi?
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
SPI MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
GUI_Generic.bin-------->0x00000
w GUI ustalam GPI0 dla LED i FLASH, i niezależnie czy ustalę coś więcej czy nie to na starszym sofcie bez problemu łącze się do WiFi a wg w/w ostatnich mam problem
A mogę wysłać moduł z tego wątku: viewtopic.php?f=24&t=7523 ? - oczywiście całość funkcjonuje dzięki softowi kolegi Elmaya ale jako testowy moduł do rozbudowy GUI Generic byłby jak znalazł - 3 kanałykrycha88 pisze: ↑pn sty 11, 2021 7:40 pmto już poprawiłem, faktycznie przy zmianie na MCP nie usuwały się ustawienia dla GPIOLukaszH pisze: ↑pn sty 11, 2021 6:42 pmSuper sprawa z tym MCP23017Co prawda na razie jeszcze nie sprawdziłem jak działa jakiś prototyp ale zauważyłem że "załączenie" MCP w GUI powoduje że już wcześniej przypisane GPIO do przekaźników + przycisków nie są kasowane z pamięci przez co nie są dostępne. Oczywiście to nie jest jakiś problem ale trzeba pamiętać aby wyzerować GPIO wcześniej użyte i dopiero załączyć MCP.
Jeżeli nie zgłosicie jeszcze jakiś innych problemów to jutro udostępnię nową wersję.
Nie mam na czym testować, więc ciężko mi dołożyć taką funkcjonalność.