GUI Generic

Patryk
Posty: 1275
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt sty 15, 2021 5:57 am

@krycha88 - prośba. :roll:
Była by możliwość dodania na OLED również własnych nazw dla czujników ( Si7021; BME280 ... ), tak jak to jest przy multi ds-ach.
Mając np: 6 ds-ów i BME280 "ładniej" by to wyglądało jak by jednak przy każdej wartości była własna nazwa, a nie tylko przy ds-ach.
Pawele
Posty: 135
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pt sty 15, 2021 7:36 am

Czy w przypadku yunshan jeśli użyję TX/RX jako przycisk do kanału to muszę robić pull-up?
krycha88
Posty: 1406
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt sty 15, 2021 8:32 am

Patryk pisze:
pt sty 15, 2021 5:57 am
@krycha88 - prośba. :roll:
Była by możliwość dodania na OLED również własnych nazw dla czujników ( Si7021; BME280 ... ), tak jak to jest przy multi ds-ach.
Mając np: 6 ds-ów i BME280 "ładniej" by to wyglądało jak by jednak przy każdej wartości była własna nazwa, a nie tylko przy ds-ach.
Nie mam pomysłu jak to zrobić aby było to rozwiązanie uniwersalne. Nie chciałbym dodawać do każdego czujnika możliwość określenia nazwy.
Patryk
Posty: 1275
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt sty 15, 2021 9:30 am

Ok.
Rozumiem.
A podpowiedział Byś "gdzie i co" w kodzie musiał bym dodać, żeby na stałe wprowadzić "nazwę" dla BME280, np: Salon.
dogu18
Posty: 172
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

pt sty 15, 2021 2:58 pm

Takie pytanie bo gdzieś mi się wydawało ze tu było:)

Czy można na tym sofcie zrobić multiklik typu raz kliknę włączy światło a jak przytrzymam to wykona się jakaś akcja typu wyłączenie wszystkiego w pokoju??

Oraz gdzie jest najbardziej aktualny soft ?? bo u Espablo widzę ze ostatni jest sprzed dwóch miesięcy.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Mmof
Posty: 95
Rejestracja: ndz sty 26, 2020 5:49 pm

pt sty 15, 2021 4:02 pm

dogu18 pisze:
pt sty 15, 2021 2:58 pm
Takie pytanie bo gdzieś mi się wydawało ze tu było:)

Czy można na tym sofcie zrobić multiklik typu raz kliknę włączy światło a jak przytrzymam to wykona się jakaś akcja typu wyłączenie wszystkiego w pokoju??

Oraz gdzie jest najbardziej aktualny soft ?? bo u Espablo widzę ze ostatni jest sprzed dwóch miesięcy.

Pozdrawiam
Tu masz aktualna wersję softu.
download/file.php?id=14803

A co do multiklik to nie bardzo coś widziałem na temat ale to już @krycha88 musi się wypowiedzieć.
LukiSpajder
Posty: 43
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

pt sty 15, 2021 5:25 pm

Jeśli chodzi o kliki to lukfud stworzył soft na sonoffy i tam jest coś takiego i działa super 😀 tu jest link, jeżeli masz taki moduł viewtopic.php?f=11&t=7284
krycha88
Posty: 1406
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt sty 15, 2021 5:31 pm

dogu18 pisze:
pt sty 15, 2021 2:58 pm
Czy można na tym sofcie zrobić multiklik typu raz kliknę włączy światło a jak przytrzymam to wykona się jakaś akcja typu wyłączenie wszystkiego w pokoju??
Ten soft nie obsługuje jeszcze linków bezpośrednich :)
dogu18
Posty: 172
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

pt sty 15, 2021 5:40 pm

krycha88 pisze:
pt sty 15, 2021 5:31 pm
dogu18 pisze:
pt sty 15, 2021 2:58 pm
Czy można na tym sofcie zrobić multiklik typu raz kliknę włączy światło a jak przytrzymam to wykona się jakaś akcja typu wyłączenie wszystkiego w pokoju??
Ten soft nie obsługuje jeszcze linków bezpośrednich :)
A można się tego spodziewać?? bo nie ukrywam ze jak na razie soft mega:D
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Pawele
Posty: 135
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pt sty 15, 2021 5:42 pm

Co ciekawe udało mi się go wgrać na sonoff 5V tam jest trochę inaczej, wg. wątku flashowałem jak tutaj https://github.com/arendst/Tasmota/issues/453

Ustawiając przekaźnik pod GPIO12 stycznik pyka jak sie nim steruje :D
Problem jedynie taki, że po włączeniu on sam z siebie ciągle przełącza stan, znika to po wciśnięciu przycisku (opisanego niby jako reset), wtedy zapala się 1 dioda czewona i działa pełne sterowanie z supli (dopóki sonoff się nie zresetuje..) Pewnie coś trzeba zmodyfikować.. Ale sam fakt, że się udało wgrać i uruchomić to duży +. Mam ten układ już parę lat i jeszcze nigdy nic na nim nie udało mi się uruchomić :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”