GUI Generic

Lesik
Posty: 27
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 7:51 pm

pt paź 16, 2020 4:25 am

Witam. Mam pytanko czy oprogramowanie jest odporne na zakłócenia? Jeden mini mi wariuje. Włącza sam światło. Czasem potrafi być z 5 h spokoju :(
lukfud
Posty: 546
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt paź 16, 2020 6:33 am

Lesik pisze:
pt paź 16, 2020 4:25 am
Witam. Mam pytanko czy oprogramowanie jest odporne na zakłócenia? Jeden mini mi wariuje. Włącza sam światło. Czasem potrafi być z 5 h spokoju :(
Jeśli nie potrzebujesz nic poza włącznikiem to wrzuć to: viewtopic.php?f=11&t=7284
krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt paź 16, 2020 8:32 am

lukfud pisze:
pt paź 16, 2020 6:33 am
Lesik pisze:
pt paź 16, 2020 4:25 am
Witam. Mam pytanko czy oprogramowanie jest odporne na zakłócenia? Jeden mini mi wariuje. Włącza sam światło. Czasem potrafi być z 5 h spokoju :(
Jeśli nie potrzebujesz nic poza włącznikiem to wrzuć to: viewtopic.php?f=11&t=7284
Przecież to jest oparte o tą samą bibliotekę :)

Wystarczy w SuplaDeviceGUI.cpp w metodzie addRelayButton dodać setSwNoiseFilterDelay(50). Chyba nie warto dawać do w GUI?
krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt paź 16, 2020 8:56 am

Znalazłem w końcu trochę czasu aby potestować soft. Ten czarny kolor to zamierzone? Czy tak przez przypadek wyszło? :)
control.PNG
control.PNG (14.97 KiB) Przejrzano 173 razy
Jeżeli bym chciał coś rozwijać to na którym branchu? rozumiem, że na devloop dodałeś po prostu GUI-Generic_Config.h?
lukfud
Posty: 546
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt paź 16, 2020 8:57 am

krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 8:32 am
Przecież to jest oparte o tą samą bibliotekę :)
Wystarczy w SuplaDeviceGUI.cpp w metodzie addRelayButton dodać setSwNoiseFilterDelay(50). Chyba nie warto dawać do w GUI?
Chyba nie zrozumiałem ;)
Ty to wiesz i ja to wiem, ale kolega @Lesik raczej nie. Oczywiście nie warto dodawać tego do GUI.
krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt paź 16, 2020 9:08 am

lukfud pisze:
pt paź 16, 2020 8:57 am
krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 8:32 am
Przecież to jest oparte o tą samą bibliotekę :)
Wystarczy w SuplaDeviceGUI.cpp w metodzie addRelayButton dodać setSwNoiseFilterDelay(50). Chyba nie warto dawać do w GUI?
Chyba nie zrozumiałem ;)
Ty to wiesz i ja to wiem, ale kolega @Lesik raczej nie. Oczywiście nie warto dodawać tego do GUI.
heh teraz na to pytanie inaczej spojrzałem i masz rację :) Trzeba dodać to w kodzie i skompilować program ponownie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1604
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 16, 2020 2:17 pm

jarsyb pisze:
śr paź 14, 2020 5:46 pm
Do tego jeszcze problem z ustawieniem config led na odwrócona logikę, po zaznaczeniu „odwrócona” i kliknięciu zapis wskakuje „normalna”.
Poprawione. Od teraz można używać tego samego gpio, który był już zajęty przez przycisk
krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 8:56 am
Znalazłem w końcu trochę czasu aby potestować soft. Ten czarny kolor to zamierzone? Czy tak przez przypadek wyszło? :)
Przypadek :)
krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 8:56 am
Jeżeli bym chciał coś rozwijać to na którym branchu? rozumiem, że na devloop dodałeś po prostu GUI-Generic_Config.h?
W develop większość jest pozmieniana i uproszczona. Teraz będzie łatwiej dodawać kolejne funkcje :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
LukiSpajder
Posty: 17
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

pt paź 16, 2020 4:25 pm

Chciałem zapytać czy pojawi się w przyszłości plik bin gotowy do wgrania ?
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 353
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

pt paź 16, 2020 4:42 pm

LukiSpajder pisze:
pt paź 16, 2020 4:25 pm
Chciałem zapytać czy pojawi się w przyszłości plik bin gotowy do wgrania ?
Zapraszamy do posta nr 1
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
jarsyb
Posty: 34
Rejestracja: ndz maja 31, 2020 4:03 pm

pt paź 16, 2020 4:45 pm

Espablo pisze:
pt paź 16, 2020 2:17 pm
jarsyb pisze:
śr paź 14, 2020 5:46 pm
Do tego jeszcze problem z ustawieniem config led na odwrócona logikę, po zaznaczeniu „odwrócona” i kliknięciu zapis wskakuje „normalna”.
Poprawione. Od teraz można używać tego samego gpio, który był już zajęty przez przycisk
Ale nadal nie można zmienić na "odrwrócona" :)
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”