GUI Generic

LukaszH
Posty: 46
Rejestracja: sob gru 14, 2019 11:49 pm

pt paź 16, 2020 7:24 pm

Espablo pisze:
pt paź 16, 2020 2:17 pm
jarsyb pisze:
śr paź 14, 2020 5:46 pm
Do tego jeszcze problem z ustawieniem config led na odwrócona logikę, po zaznaczeniu „odwrócona” i kliknięciu zapis wskakuje „normalna”.
Poprawione. Od teraz można używać tego samego gpio, który był już zajęty przez przycisk
krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 8:56 am
Znalazłem w końcu trochę czasu aby potestować soft. Ten czarny kolor to zamierzone? Czy tak przez przypadek wyszło? :)
Przypadek :)
krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 8:56 am
Jeżeli bym chciał coś rozwijać to na którym branchu? rozumiem, że na devloop dodałeś po prostu GUI-Generic_Config.h?
W develop większość jest pozmieniana i uproszczona. Teraz będzie łatwiej dodawać kolejne funkcje :)
Chyba było więcej poprawek niż sam config ? Rolety/żaluzje zadziałały i wszystkie opcje sterowania działają wyśmienicie :)
Mam jeszcze 2 pytania:
1. Jest w planach dodanie zapisu do pamięci stanu rolet ? może jako opcja do zaznaczenia w GUI ?
2. Opcja "LIMIT_SWITCH" z przycisku fizycznego uruchamia odliczanie czasu np. furtki ale ponowne wciśnięcie przed upływem ustawionego czasu wyłącza przekaźnik. Jest to przydatne do wielu rozwiązań ale np w projekcie Elmaya 16x16 działa tak że kolejne naciśnięcia fizycznego przycisku odnawiają ustawiony czas włączenia przekaźnika co także w niektórych przypadkach jest bardzo przydatne np. do czujek ruchu ustawionych na krótki czas albo czujników mikrofalowych. Była by opcja do wyboru trybu ?
Wiem że już soft jest mega rozbudowany ale warto zapytać :)

Dodatkowo mam pytanie czy ten czujnik odległości zadziała w oparci o biblioteki HC SR04 ? - mam zamiar wykorzystać taki wodoodporny do deszczówki w zbiorniku :)
krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt paź 16, 2020 7:56 pm

Wypiłem dwa piwka i nie było co zrobić to zrobiłem kilka poprawek UI :) Jak się spodoba to wrzucę na githuba do @Espablo
a1.PNG
a1.PNG (18.63 KiB) Przejrzano 281 razy
a2.PNG
a2.PNG (18.72 KiB) Przejrzano 281 razy
a3.PNG
a3.PNG (24.2 KiB) Przejrzano 281 razy
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 371
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pt paź 16, 2020 8:14 pm

krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 7:56 pm
Wypiłem dwa piwka i nie było co zrobić to zrobiłem kilka poprawek UI :) Jak się spodoba to wrzucę na githuba do @Espablo
a1.PNG
a2.PNG
a3.PNG
Gitara, było tak w pierwszych wersjach, ze jak kliknąłem w czarne pole robil sie restart pewnie jakis tag nie byl zamknięty.
@Espablo, bez urazy. Wersja @krycha88 jest ladniejsza, bardziej pro;)
e-talking............
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1604
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 16, 2020 8:41 pm

krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 7:56 pm
Wypiłem dwa piwka i nie było co zrobić to zrobiłem kilka poprawek UI :) Jak się spodoba to wrzucę na githuba do @Espablo
Front-end nie był u mnie specjalnie dopieszczany. Dawaj @krycha88 na gita :D Mam tam jeszcze kilka poprawek i jak się uda i wszystko będzie ok to w przyszłym tyg zmerguję wersję dev do mastera
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt paź 16, 2020 9:01 pm

Espablo pisze:
pt paź 16, 2020 8:41 pm
krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 7:56 pm
Wypiłem dwa piwka i nie było co zrobić to zrobiłem kilka poprawek UI :) Jak się spodoba to wrzucę na githuba do @Espablo
Front-end nie był u mnie specjalnie dopieszczany. Dawaj @krycha88 na gita :D Mam tam jeszcze kilka poprawek i jak się uda i wszystko będzie ok to w przyszłym tyg zmerguję wersję dev do mastera
pewnie, że dam, tylko zrobię jeszcze kilka poprawek np. taka mała zmiana a zupełnie inaczej wygląda :)
a4.PNG
a4.PNG (11.23 KiB) Przejrzano 245 razy
jeszcze raz Ci powiem kawałek dobrej roboty, ja to nie znalazłem czasu ani motywacji na to aby to dokończyć :)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1604
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 16, 2020 9:06 pm

krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 9:01 pm
jeszcze raz Ci powiem kawałek dobrej roboty, ja to nie znalazłem czasu ani motywacji na to aby to dokończyć :)
A to wszystko przez Ciebie bo mi pokazałeś Primary_GUI_nexo :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 103
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

sob paź 17, 2020 5:43 am

Panowie a czy daloby się usunąć jedna kreskę w ekranie termometrów pomiędzy nazwą a temperaturą? Mając ich więcej nie do końca wiadomo który jest do czego i jakoś mało przejrzyste się to robi na pierwszy rzut oka. Ja zawsze wtedy liczę od góry wszystkie.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 371
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

sob paź 17, 2020 6:35 am

krycha88 pisze:
pt paź 16, 2020 9:01 pm
pewnie, że dam, tylko zrobię jeszcze kilka poprawek np. taka mała zmiana a zupełnie inaczej wygląda :)
a4.PNG
jeszcze raz Ci powiem kawałek dobrej roboty, ja to nie znalazłem czasu ani motywacji na to aby to dokończyć :)
A moze dorzucić do css jeszcze styl dla linków, by nie bylo domyślnych kolorów, ten fiolet...:/
e-talking............
Albert
Posty: 90
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm

sob paź 17, 2020 7:25 am

Chłopaki wielki szacun za Waszą pracę. Naprawdę.
czy mozna prosić o tą najświeższą kompilację? Wiem że ma wyjść master w przyszłym tyg, ale akurat mam w ten weekend moduł do ogarnięcia i chciałbym mieć juz wersję naj naj :mrgreen:

Na gicie wyświetla mi ostatnią aktualizacje binarki 27dni temu
krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob paź 17, 2020 10:24 am

jarsyb pisze:
pt paź 16, 2020 4:45 pm
Espablo pisze:
pt paź 16, 2020 2:17 pm
jarsyb pisze:
śr paź 14, 2020 5:46 pm
Do tego jeszcze problem z ustawieniem config led na odwrócona logikę, po zaznaczeniu „odwrócona” i kliknięciu zapis wskakuje „normalna”.
Poprawione. Od teraz można używać tego samego gpio, który był już zajęty przez przycisk
Ale nadal nie można zmienić na "odrwrócona" :)
Dzisiaj to sprawdziłem na branchu devloop i u mnie działa :) Czy po zmianie ustawień robisz restart urządzenia?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”