GUI Generic

srdz
Posty: 55
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

śr paź 21, 2020 5:22 pm

z wielkim utęsknieniem czekam na obsługę Si7021 ;]
nie mogę się doczekać, a to przecież fajny czujnik ;)
z góry dziękuję i leciutko przypominam
Michał
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 400
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr paź 21, 2020 5:45 pm

Jak już na tapecie jest czujnik to pytanie czy s. Basic i 2x bme280 to ma rację bytu czy jedynie DHT mi zostaje?
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 21, 2020 6:53 pm

srdz pisze:
śr paź 21, 2020 5:22 pm
z wielkim utęsknieniem czekam na obsługę Si7021 ;]
nie mogę się doczekać, a to przecież fajny czujnik ;)
z góry dziękuję i leciutko przypominam
Michał
Nie mam tego czujnika na testy a SuplaDevice jeszcze tego nie wspiera
MadOnion78 pisze:
śr paź 21, 2020 5:45 pm
Jak już na tapecie jest czujnik to pytanie czy s. Basic i 2x bme280 to ma rację bytu czy jedynie DHT mi zostaje?
ma rację byty :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 400
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr paź 21, 2020 7:45 pm

Jakiś tutorial :mrgreen: ?
SCL/SDA - RX/TX zakładam, że 2x pull-up.
Ale co dalej?
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 21, 2020 7:50 pm

źle napisałem
ma rację bytu ale w przyszłości, bo na razie jest tylko 1 bme obsługiwany
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
krycha88
Posty: 896
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr paź 21, 2020 7:52 pm

MadOnion78 pisze:
śr paź 21, 2020 7:45 pm
Jakiś tutorial :mrgreen: ?
SCL/SDA - RX/TX zakładam, że 2x pull-up.
Ale co dalej?
trzeba dodać w sofcie możliwość określenia dwóch adresów (0x77, 0x76) i będzie działać na dwóch pinach SCL/SDA :)
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 400
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr paź 21, 2020 7:56 pm

Aaa czyli zostają modły :mrgreen:
Będę w takim razie śledził temat.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw paź 22, 2020 8:46 pm

MadOnion78 pisze:
śr paź 21, 2020 7:56 pm
Aaa czyli zostają modły :mrgreen:
Będę w takim razie śledził temat.
@krycha88 nad tym pracuje. Tak na marginesie to w tym sofcie ostatnio jest więcej poprawek od niego niż odemnie :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 400
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

pt paź 23, 2020 8:37 am

Nie pali się, wstrzymam się w takim razie z zakupem czujników :mrgreen: ... do poniedziałku :lol:
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 328
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

sob paź 24, 2020 4:06 pm

jak moduł straci zasilanie to będzie pamiętał ostatni stan ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”