GUI Generic

Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 451
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt paź 27, 2020 6:32 am

OOooo, :D
Yes yes!
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2075
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt paź 27, 2020 7:06 am

Robiąc zmiany w bibliotece proponuję dwa rozwiązania:
1. Zrobić pull request do brancha develop na SUPLA/arduino - ja zrobię revew, a potem formalności dogadacie z pzygmunt.
2. Zrobić osobną bibliotekę np SuplaUserExt i tam dorzucać sobie sensory i inne rzeczy

Inaczej znowu pogubimy się w wersjach biblioteki ;)
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 149
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

wt paź 27, 2020 1:36 pm

krycha88 pisze:
pn paź 26, 2020 9:17 pm
srdz pisze:
śr paź 21, 2020 5:22 pm
z wielkim utęsknieniem czekam na obsługę Si7021 ;]
nie mogę się doczekać, a to przecież fajny czujnik ;)
z góry dziękuję i leciutko przypominam
Michał
i2c.PNG
Dodałem dzisiaj wsparcie dla dwóch nowych czujników na i2c czyli SHT30 oraz Si7021.
Si7021 robiłem trochę na czują ale powinno działać :)
Po wgraniu bin z załącznika znalazłem takie błedy na Basic SV: po każdym zapisie czegokolwiek w USTAWIENIE URZĄDZENIA nastepuje jakby zapis ale moduł się restartuje i nie wraca żadna strona. Dobrze jakby wracało do ostatniej. Potem gdy wszystko wpisałem w ustawieniach wróciłem do menu głownego i wspsałem dane do cloudai zapis. Sytuacja jak wyżej. Odświeżyłem i potem dałem RESTART. Niestety moduł nadal rozgłasza swoją siec, w cloud nic się nie zarejestrowało a strona konfiguracyjna jest niewypełniona podobnie jak USTAWIENIA URZĄDZENIA - tam jest czysto. Wygląda jakby restart czyścił wszystko.
krycha88
Posty: 1408
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt paź 27, 2020 3:59 pm

dzikusk pisze:
wt paź 27, 2020 1:36 pm
Po wgraniu bin z załącznika znalazłem takie błedy na Basic SV: po każdym zapisie czegokolwiek w USTAWIENIE URZĄDZENIA nastepuje jakby zapis ale moduł się restartuje i nie wraca żadna strona. Dobrze jakby wracało do ostatniej. Potem gdy wszystko wpisałem w ustawieniach wróciłem do menu głownego i wspsałem dane do cloudai zapis. Sytuacja jak wyżej. Odświeżyłem i potem dałem RESTART. Niestety moduł nadal rozgłasza swoją siec, w cloud nic się nie zarejestrowało a strona konfiguracyjna jest niewypełniona podobnie jak USTAWIENIA URZĄDZENIA - tam jest czysto. Wygląda jakby restart czyścił wszystko.
Czy ustawiłeś coś pod GIPO0? Podejrzewam jedną rzecz ale to nie związane z moimi zmianami, zobacz na tym sofcie.
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2020 5:56 pm przez krycha88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt paź 27, 2020 5:15 pm

krycha88 pisze:
wt paź 27, 2020 3:59 pm
Podejrzewam jedną rzecz ale to nie związane z moimi zmianami, zobacz na tym sofcie.
Ja podejrzewam, że to jest spowodowane podwójnym resetem który to doprowadza do wpisania ustawien początkowych.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
krycha88
Posty: 1408
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt paź 27, 2020 5:49 pm

Espablo pisze:
wt paź 27, 2020 5:15 pm
krycha88 pisze:
wt paź 27, 2020 3:59 pm
Podejrzewam jedną rzecz ale to nie związane z moimi zmianami, zobacz na tym sofcie.
Ja podejrzewam, że to jest spowodowane podwójnym resetem który to doprowadza do wpisania ustawien początkowych.
Pewnie tak, przy tej kompilacji zakomentowalem przywracanie domyślnych ustawień.
arqiu70
Posty: 37
Rejestracja: pt sty 04, 2019 9:27 am

śr paź 28, 2020 10:18 am

Espablo w pierwszym poście napisałeś, że nie ma jeszcze pamięci stanu przekaźników. Planujesz może dodać taką opcję?
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 451
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr paź 28, 2020 10:30 am

arqiu70 pisze:
śr paź 28, 2020 10:18 am
Espablo w pierwszym poście napisałeś, że nie ma jeszcze pamięci stanu przekaźników. Planujesz może dodać taką opcję?
Espablo pisze:
czw wrz 24, 2020 6:59 am
Jakie masz ustawienia GPIO?
Pamięć stanu przekaźnikow jest w planach.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 28, 2020 11:00 am

tu jest lista planowanych dodatków
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/issues
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
arqiu70
Posty: 37
Rejestracja: pt sty 04, 2019 9:27 am

śr paź 28, 2020 11:03 am

Dzięki za info i sorki, musiałem przeoczyć ten wpis.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”