GUI Generic

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 480
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz lis 01, 2020 3:27 pm

krycha88 pisze:
ndz lis 01, 2020 3:26 pm
uchnast.michal pisze:
ndz lis 01, 2020 3:14 pm
Mogę prosić o pomoc. Podczas kompilacji mam błąd
'STATION_IF' was not declared in this scope
Był już poruszany ten temat :)
viewtopic.php?p=76855#p76855
Dziękuję
pojawił się kolejny po aktualizacji płytek:(

Kod: Zaznacz cały

'class Supla::Control::Button' has no member named 'willTrigger'
w SupleDeviceGUI.cpp
Dotyczy GUI nexo, w Generic jest ok
e-talking............
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1749
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz lis 01, 2020 3:54 pm

uchnast.michal pisze:
ndz lis 01, 2020 3:27 pm
Dziękuję
pojawił się kolejny po aktualizacji płytek:(

Kod: Zaznacz cały

'class Supla::Control::Button' has no member named 'willTrigger'
w SupleDeviceGUI.cpp
Dotyczy GUI nexo, w Generic jest ok
Zgaduję, że to jest przyczyna viewtopic.php?p=75772#p75772.
GUI Generic działa już na nowych zasadach a GUI nexo jeszcze na starych
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1749
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz lis 01, 2020 4:06 pm

krycha88 pisze:
ndz lis 01, 2020 3:18 pm
Goral64 pisze:
ndz lis 01, 2020 3:15 pm
Dlaczego nie ma logo Supla w GUI?
Bo powinno być logo GUI Generic 8-)
Wyłączone jest wszystko co zajmuje nam niepotrzebnie miejsce w kodzie. Jak dodamy wszystko co jest zaplanowane i będzie to działało stabilnie to dodamy też logo. Jak chcesz to możesz sobie logo włączyć tutaj
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... #L444-L452
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 995
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

ndz lis 01, 2020 4:17 pm

Espablo pisze:
ndz lis 01, 2020 4:06 pm
Wyłączone jest wszystko co zajmuje nam niepotrzebnie miejsce w kodzie. Jak dodamy wszystko co jest zaplanowane i będzie to działało stabilnie to dodamy też logo. Jak chcesz to możesz sobie logo włączyć tutaj
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... #L444-L452
OK, po prostu myślałem, że jakieś problemy "licencyjne" ;)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
krycha88
Posty: 1383
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz lis 01, 2020 4:29 pm

Goral64 pisze:
ndz lis 01, 2020 2:56 pm
Moduł pracuje aktualnie w dwóch trybach: AP i STA, przez co możliwy jest dostęp przez jego sieć WiFi jak i sieć do której się podłączył. Można jakoś deaktywować w GUI tryb AP, aby był dostęny tylko na żądanie (przycisk config)? Bo teraz moduł jest podłączony, ale dioda miga jak w trybie CONFIG.
Wydaje mi się, że dodanie po prostu:

Kod: Zaznacz cały

  WiFi.softAPdisconnect(true);
  WiFi.setAutoConnect(false);
w tym miejscu, powinno rozwiązać ten problem.
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... WiFi.h#L15

Możesz potwierdzić zaprzeczyć? Co dziwne u mnie się nie rozgłasza się jak jej nie potrzebuj.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1749
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz lis 01, 2020 4:40 pm

elmaya pisze:
ndz lis 01, 2020 10:22 am
of course you can use but you have to edit "double value;" to "uint16_t value;"
Thanks elmaya. I'll add this sensor :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1749
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz lis 01, 2020 4:43 pm

krycha88 pisze:
ndz lis 01, 2020 4:29 pm
Goral64 pisze:
ndz lis 01, 2020 2:56 pm
Moduł pracuje aktualnie w dwóch trybach: AP i STA, przez co możliwy jest dostęp przez jego sieć WiFi jak i sieć do której się podłączył. Można jakoś deaktywować w GUI tryb AP, aby był dostęny tylko na żądanie (przycisk config)? Bo teraz moduł jest podłączony, ale dioda miga jak w trybie CONFIG.
Wydaje mi się, że dodanie po prostu:

Kod: Zaznacz cały

  WiFi.softAPdisconnect(true);
  WiFi.setAutoConnect(false);
w tym miejscu, powinno rozwiązać ten problem.
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... WiFi.h#L15

Możesz potwierdzić zaprzeczyć? Co dziwne u mnie się nie rozgłasza się jak jej nie potrzebuj.
u mnie działa prawidłowo, czyli po zalogowaniu się do supla cloud na moduł można się wbić tylko po IP , sieć nie jest rozgłaszana
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 995
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

ndz lis 01, 2020 4:48 pm

krycha88 pisze:
ndz lis 01, 2020 4:29 pm
Możesz potwierdzić zaprzeczyć? Co dziwne u mnie się nie rozgłasza się jak jej nie potrzebuj.
Na zablokowanie trybu AP pomogło, na mruganie diody (jakieś 4-5Hz) niestety nie, dalej miga jak szalona.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
krycha88
Posty: 1383
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz lis 01, 2020 4:52 pm

Goral64 pisze:
ndz lis 01, 2020 4:48 pm
krycha88 pisze:
ndz lis 01, 2020 4:29 pm
Możesz potwierdzić zaprzeczyć? Co dziwne u mnie się nie rozgłasza się jak jej nie potrzebuj.
Na zablokowanie trybu AP pomogło, na mruganie diody (jakieś 4-5Hz) niestety nie, dalej miga jak szalona.
powiedź mi jaki to moduł jest?
Ostatnio zmieniony ndz lis 01, 2020 4:59 pm przez krycha88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1749
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz lis 01, 2020 4:56 pm

Goral64 pisze:
ndz lis 01, 2020 4:48 pm
krycha88 pisze:
ndz lis 01, 2020 4:29 pm
Możesz potwierdzić zaprzeczyć? Co dziwne u mnie się nie rozgłasza się jak jej nie potrzebuj.
Na zablokowanie trybu AP pomogło, na mruganie diody (jakieś 4-5Hz) niestety nie, dalej miga jak szalona.
Pobierz nowe źródła. Zrób erase flash i wgraj to jeszcze raz . Jeżeli dioda miga szybko to moduł jest w trybie konfiguracji i rozgłasza sieć wifi. Jeżeli wpiszesz dane, zapiszesz i zresetujesz to dioda powinna migać powoli (w tym momencie sieć supla nie jest już rozgłaszana - sprawdzone). Przestanie migać jak już będzie prawidłowo nawiązane połączenie z supla cloud. Jeżeli dioda miga nadal to masz złe dane, albo w cloud nie masz włączonego dodawanie modułów.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”