VARILIGHT V-Pro Smart - zaproszenie do testów

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt lis 24, 2020 6:30 pm

Wczoraj przestawiłem na tryb pierwszy i dziś rano nie zauważyłem żadnych problemów z działaniem. Światło z przycisku włączyło się za pierwszym razem z zapamiętanym ostatnim stanem świecenia. Przy minimalnej jasności również nie zauważyłem mrugania żarówek jak wcześniej w trybie drugim. Tak że na chwilę obecną nie mam się czego przyczepić co do działania.:D
pirat
Posty: 69
Rejestracja: ndz maja 12, 2019 12:22 pm

wt lis 24, 2020 7:43 pm

Też puki co mam tryb 1 i od wczoraj światło załącza się zawsze za pierwszym razem
Ale zdarzyło się dwa razy podczas dłuższego świecenia z przyciemnieniem żarówka potrafiła migać przez ułamek sekundy pełnym światłem jak na dyskotece 8-) a nic nie było zmieniane od kilku godzin
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lis 25, 2020 6:10 am

QLQ pisze:
wt lis 24, 2020 6:18 pm
Varilight_MB pisze:
wt lis 24, 2020 5:24 pm

Poza opisana procedura "awaryjną" wszystkie zmiany trybów mogą zostać dokonane wyłącznie za pośrednictwem apki. Wiec jeżeli zmiana na T1 została zatwierdzana w konfiguracji a ściemniacz i tak zmienił na T3 to mamy buga.
No to mogę jeszcze raz to potwierdzić. O 16.51 pisałem post powyżej. Zmieniłem apką tryb3 na tryb1.
Teraz o 19 jak wróciłem sprawdzam a ram znów tryb 3 :shock: :evil:
Dzis Teraz rano znów:wieczorem z ciekawości tryb2 a dzis się loguje aby sprawdzić w app No i jest tryb3 :(
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1189
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr lis 25, 2020 6:46 am

U mnie to samo co u QLQ... pomimo zmiany na tryb 2. Samoczynnie przeskoczyło na tryb 3. Teraz sprawdziłem.
Dodatkowo wczoraj odkryłem taki ficzer, że mówiąc do Alexy- Turn off all lights, ta wyłączyła wszystko, a Varilight'a włączyła :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lis 25, 2020 8:31 am

Sprawdzałem czy u mnie te tryby czy się same nie zmieniają i jest ok. Taki jak było ustawiony taki jest. Zauważyłem jednak coś innego. Miałem ustawiony tryb 1 i przy próbie regulowania min i max po zwiększeniu jasności już nie można było jej zmniejszyć. Przestawiłem na tryb 2 i było ok, więc aktualnie działa znowu w trybie 2.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lis 25, 2020 3:04 pm

michael pisze:
śr lis 25, 2020 6:46 am
Dodatkowo wczoraj odkryłem taki ficzer, że mówiąc do Alexy- Turn off all lights, ta wyłączyła wszystko, a Varilight'a włączyła :lol:
U mnie Alexa gasi i zapala prawidłowo - On/off. Nie sprawdzałem jeszcze jak wygląda ściemnianie/rozjaśnianie
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lis 25, 2020 5:38 pm

@michael zrob reset przez apkę
20201125_183723.jpg
20201125_183723.jpg (38.49 KiB) Przejrzano 412 razy
i ustaw sobie tryb jaki tam chcesz. Ja tak zrobiłem i a razie stabilnie. Od rana po napisaniu poprzedniego posta działa bez zarzutu - zobaczymy jak długo.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1189
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 26, 2020 6:37 am

To chyba jednak problem odświeżania/cache czy coś tego typu bo dzisiaj pokazało mi ten tryb i ustawienia, które były poprawnie.
Co do włączania to na trybie 2 ściemniacz manualnie i z przycisku działa póki co prawidłowo.

Jedyny minus, który u mnie został to zmiana stanu (przełączanie) przy użyciu poleceń głosowych.
W nocy zawsze ja albo żona wydajemy w którymś momencie komendę: Alexa, turn off all lights
i w tym momencie jak ściemniacz był wyłączony (bo świeciła się tylko lamka nocna) zostajemy zaatakowani światłem z żyrandola :lol:

Jak wczoraj testowałem to zarówno czy wydaję polecenie Turn off czy Turn on to bez znaczenia - zawsze występuje efekt przełączenia :(
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw lis 26, 2020 3:43 pm

michael pisze:
czw lis 26, 2020 6:37 am
....
W nocy zawsze ja albo żona wydajemy w którymś momencie komendę: Alexa, turn off all lights
i w tym momencie jak ściemniacz był wyłączony (bo świeciła się tylko lamka nocna) zostajemy zaatakowani światłem z żyrandola .....
Nie ten akcent - ma być angielski a nie amerykański :lol: :lol:
pirat
Posty: 69
Rejestracja: ndz maja 12, 2019 12:22 pm

czw lis 26, 2020 8:55 pm

Mi w trybie pierwszym zdarzało się miganie zmieniłem na tryb 2 i do wczoraj jest wszystko ok zawsze załącza się za pierwszym razem tyle że z minimalną zwłoka ale chyba to normalne
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”