VARILIGHT V-Pro Smart - zaproszenie do testów

tgaweda
Posty: 70
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

ndz lis 29, 2020 8:19 pm

QLQ pisze:
ndz lis 29, 2020 4:13 pm
ps. A ktoś jeszcze testuje?? Czy tylko ja i @michael tu coś pisze???
Mój dotarł dopiero w czwartek - też testuję.

Myślę, że coś jest nie tak na poziomie clouda ponieważ klikając w przyciski "Włącz", "Wyłącz", "Przełącz" zawsze następuje przełączenie.
To samo przy zastosowaniu linków bezpośrednich niezależnie czy "on", "off" czy "toggle" działają jak "toggle".
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz lis 29, 2020 8:45 pm

Alexy również nie używam. Po za tym działa prawidłowo, jedynie przy niższych poziomach świecenis obserwuję delikatne mruganie żarówek i zmiana trybów również nie przynosi efektów.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1187
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn lis 30, 2020 6:55 am

Testów ciąg dalszy :)

Na teraz testuję na trybie 1. Póki co śmiga... na trybie 2 również miałem ten efekt nie załączania za pierwszym razem.
Zobaczymy jak będzie w kolejnych dniach.

Co do efektu przełączania bez zmian. Jest tak cały czas niezależnie od ustawionego trybu pracy.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn lis 30, 2020 8:47 am

Zastanawia mnie skąd to się bierze że u niektórych jest problem z załączaniem za pierwszym razem. U siebie od momentu podłączenia ani razu nie miałem przypadku żeby nie włączyło się za pierwszym razem na żadnym z trybów (testuje głowie 1 i 2, ale 3 też był używany).
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10032
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 30, 2020 10:43 am

Bug z toogle potwierdzony.
W momencie gdy źródło światła jest wyłączone i dostanie rozkaz TURN_OFF to robi TOOGLE.
To samo jeśli jest włączone i dostanie rozkaz TURN_ON.

Do poprawki.

[EDIT]
Ten problem może dotyczyć również alexy w sytuacji gdy wysyła ona rozkaz wyłączenia bez sprawdzani stanu np. przy sterowaniu grupowym.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn lis 30, 2020 8:53 pm

Ok. Wyeliminowana "dziwna" zmiana trybów przez czyszczenie cache i kill app.

Natomiast dziś jakieś apogeum w trybie1 nastąpiło: DOPIERO ZA 6 RAZEM WŁACZYŁO ŚWIATŁO I TO NA MAX SCIEMNIONE POMIMO, ŻE WYŁĄCZYŁEM Z MAX JASNOŚCIĄ - PRZYCISK FIZYCZNY OCZYWISCIE.
tgaweda
Posty: 70
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

śr gru 02, 2020 9:21 pm

Przedwczoraj ustawiłem Tryb 1. Testowałem harmonogramy, działało bez zarzutu - ustawienie na 30% przed kawą ;-) Wyłączałem przyciskiem fizycznym. Przed chwilą zostawiłem lampę jako ostatnie źródło światła i coś ciemno tak jakoś. Rozjaśniam, ale regulacja tylko w bardzo niewielkim stopniu. Wchodzę w konfigurację z „ubitej” appki i widzę że ściemniacz pracuje w Trybie 3.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 04, 2020 5:25 am

Dzis rano chciałem włączyć min świecenie manualnie. Okazało się że nie pamięta ustawienia. Wchodzę po wyczyszczenie pamięci i kill app a tam tryb 3. O co kaman?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1187
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt gru 04, 2020 6:56 am

QLQ pisze:
pt gru 04, 2020 5:25 am
Dzis rano chciałem włączyć min świecenie manualnie. Okazało się że nie pamięta ustawienia. Wchodzę po wyczyszczenie pamięci i kill app a tam tryb 3. O co kaman?
U mnie też przeskakuje na tryb 3. Ciekawe jak to jest u Roberta :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1596
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt gru 04, 2020 1:27 pm

No to sprawdziłem w tym momencie i mam Tryb 2 - tak jak ustawiłem.
U mnie natomiast jest problem z wejściem w tryb konfiguracji. Po wpisaniu hasła kręci się kółeczko i nic się nie dzieje. Muszę się cofnąć systemowym COFNIJ i wejść jeszcze raz w tryb konfiguracji już bez pytania o poświadczenia (Android 11).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”