VARILIGHT V-Pro Smart - zaproszenie do testów

tgaweda
Posty: 70
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pn gru 07, 2020 1:07 pm

Czas pracy ponad 2 dni - odczytane w info. Znów samoistnie przełączył mi się w Tryb 3 z nieco innymi ustawieniami jasności minimalnej i maksymalnej.
tgaweda
Posty: 70
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pn gru 07, 2020 5:43 pm

Jeszcze jedno ciekawe zachowanie. Przed 45 minutami (około 18:00, svr6) nastąpiło zerwanie połączenia z Cloud'em. Na screenie "Sufit" i "Wentylator" to dwa moduły ROW-02, które znajdują się obok siebie. "Kuchnia" to ściemniacz Varilight. Nie do końca rozumiem ten czas pracy :roll:

Ale nie o tym - w momencie kiedy zerwało połączenie z Cloud'em ściamniacz w aplikacji był włączony = lampa świeciła, po przywróceniu połączenia lampa świeciła a ściemniacz w aplikacji pokazywał stan wyłączony.
Załączniki
screen.png
screen.png (41.98 KiB) Przejrzano 465 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10032
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 07, 2020 5:46 pm

Sprawdzam...
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 12, 2020 4:20 pm

Z moich obserwacji wynika , że zmiana trybu związana jest z zanikiem zasilania i braku sieci. Zmienilem router na Huewei 5G CPE PRO2. Po wymianie routera(te same nazywy sieci i hasła) sciemniacz po ręcznymi włączeniu sciemnial do zera. Zalogowslem się a tam tryb 3 pomimo iż miał tryb 1 . I tak kilka razy bo sprawdzałem w jakim pokoju ma router stac i gdzie ma najlepszy zasięg sieci 5G.

Swoją drogą fajna alternatywa dla światłowodu. W Koszalinie rusza od stycznia. Na razie co jakiś czas jest 5G ja wyciągnąłem DL 500Mbit/s
received_1583036988563051.jpeg
received_1583036988563051.jpeg (41.52 KiB) Przejrzano 404 razy
tgaweda
Posty: 70
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

sob gru 12, 2020 10:18 pm

Mam połączony i zalogowany 4 dni 01:10:41 i ostatnio parametryzowałem Tryb 2. Sprawdziłem teraz - znów jest Tryb 3. Nie było zaniku napięcia ani braku sieci.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr gru 16, 2020 8:32 pm

tgaweda pisze:
sob gru 12, 2020 10:18 pm
Mam połączony i zalogowany 4 dni 01:10:41 i ostatnio parametryzowałem Tryb 2. Sprawdziłem teraz - znów jest Tryb 3. Nie było zaniku napięcia ani braku sieci.
A ja mogę potwierdzić w 100% że zanik sieci u mnie powoduje zmianę trybu na 3. Poza tym wczoraj znów nie mogłem manualnie zapalić światła przez ok 10sek. Ani przycisk ani krecenie nic nie skutkowało.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1361
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw gru 17, 2020 3:58 pm

Proszę bardzo tak u mnie rano działało. Był wyłączony przy max jasności więc odpada że był ściemniony tak że żarówka nie świeciła i w tr1. Nie mogłem włączyć naciskając ale po przekręceniu się zapaliło więc pewnie był w tr3 i ściemniony full więc zarówka nie świeciła - czywiście po zalogowaniu tr3. Teraz przed napisaniem posta znów w tr 3 pomimo iż rano reset i tr1.
https://youtu.be/wJgq-wSUCvY


aaaaa! Mam go dość!
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10032
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw gru 17, 2020 4:20 pm

Z tego co wiem zostało już wprowadzonych kilka poprawek - w tym dot. przycisku. Niestety pierwsze egzemplarze nie mają możliwości aktualizacji układu, który odpowiada za ściemnianie i kontrolę przycisku (esp tylko potrafi się zaktualizować) dlatego producent najprawdopodobniej dostarczy Wam nowy sprzęt z serii, która już potrafi aktualizować online ten drugi układ.
pirat
Posty: 69
Rejestracja: ndz maja 12, 2019 12:22 pm

czw gru 17, 2020 7:59 pm

Ja w trybie 1 mam problem po dłuższym świeceniu mam dyskotekę już dwa razy się to stało
Załączenie jak na razie zawsze za pierwszym razem
pirat
Posty: 69
Rejestracja: ndz maja 12, 2019 12:22 pm

czw gru 17, 2020 8:16 pm

Tak to wygląda nagrałem filmik https://www.youtube.com/watch?v=SU2z6E1atFs
Żarówka była przyciemniona i rozbłyskuje do pełnej jasności
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”