Zdarzenia / webhooki

Awatar użytkownika
klew
Posty: 1315
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

ndz paź 18, 2020 8:53 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:49 pm
Zacznij od aktualizacji SBW do wersji 2.7.25. Przynajmniej jeden problem będzie wyeliminowany.
Jakaś aktualizacja była? Niedawno rozbierałem obudowę napędu, aby się zaktualizować, bo (i) się pojawiło.
Który problem zniknie? Ten z wysyłaniem nieprawidłowego stanu przy starcie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 18, 2020 8:56 pm

Ostatnio ten problem u kogoś wyszedł i tam była drobna poprawka z tym, że jeszcze nieoficjalna. Mogę jutro podłączyć pod Twoje moduły.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1315
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

ndz paź 18, 2020 8:58 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:56 pm
Ostatnio ten problem u kogoś wyszedł i tam była drobna poprawka z tym, że jeszcze nieoficjalna. Mogę jutro podłączyć pod Twoje moduły.
Ok. Daj znać, jak już to zrobisz, to odpalę aktualizację.
andrzejano
Posty: 277
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn paź 19, 2020 8:18 pm

Na module bramowym sonoff SV mam podobny problem z błędnymi komunikatami, po restarcie modułu i uruchamianiu relay
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1315
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn paź 19, 2020 8:23 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:56 pm
Ostatnio ten problem u kogoś wyszedł i tam była drobna poprawka z tym, że jeszcze nieoficjalna. Mogę jutro podłączyć pod Twoje moduły.
Dzięki, wersja 2.7.25 poprawiła problem wysyłania błędnego stanu przy nawiązaniu połączenia.

@fracz, czy daloby radę dodać jakąś opcję przy wyzwalaczu sceny, w stylu "ignoruj brak połączenia"?
Aktualnie mam taki scenariusz jak w logach:
Screenshot from 2020-10-19 22-14-05.png
Screenshot from 2020-10-19 22-14-05.png (64.9 KiB) Przejrzano 207 razy
Jakakolwiek zmiana konfiguracji na cloud, która powoduje reset połączeń z modułami, sprawia, że wysyła się ponownie powiadomienie.
Brzmi to logicznie, bo stan sensora poczty przechodzi z "połączony, zamknięty" do "rozłączony, otwarty?" i potem ponownie do "połączony, zamknięty", ale to nie jest to co chciałbym mieć.
szym3k
Posty: 211
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

pn paź 19, 2020 9:16 pm

Ja mam natomiast taki problem, ustawiłem sobie scenę, by zapalało mi się światło jak otwieram bramę po zachodzie słońca:

Obrazek

W pierwszy dzień dla testów wyłączyłem alexe (która działa poprawnie - lecz muszę co jakiś czas korygować czas) i skonfigurowałem analogicznie jak na zrzucie. Ku mojemu zdziwieniu scena wykonała się parę razy mimo tego, że nie było ruchu na czujniku, wiec wczoraj utworzyłem scenę na bramie, która jest rzadziej otwierana i dziś scena chciała się wykonać 6 razy!, a brama dziś nie była otwierana ani razu, w historii kanałów też nie mam żadnej informacji o zmianie stanu. Myślałem, że może rozłącza moduł, ale moduł trzyma połączenie od 17.10, więc ten trop odpada

Obrazek

Ma ktoś jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Xoggo
Posty: 163
Rejestracja: ndz mar 29, 2020 10:03 pm
Lokalizacja: Zbąszynek

wt paź 20, 2020 8:45 pm

klew pisze:
pn paź 19, 2020 8:23 pm
@fracz, czy daloby radę dodać jakąś opcję przy wyzwalaczu sceny, w stylu "ignoruj brak połączenia"?
@fracz, podłączam się do pytania.
Mając kilka sensorów z powiadomieniami, byle zmiana w cloudzie powoduje zmasowany atak na telefon. ;)
gladi
Posty: 16
Rejestracja: sob maja 23, 2020 5:18 pm

pt paź 23, 2020 10:40 am

mam to samo co szym3k
drzwi cały czas zamknięte, a co jakiś czas włącza się światło w przedpokoju, w logach jest napisane że scena się uruchomiła bo wykryto zmianę mimo zamkniętych drzwi
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1315
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt paź 23, 2020 10:49 am

gladi pisze:
pt paź 23, 2020 10:40 am
mam to samo co szym3k
drzwi cały czas zamknięte, a co jakiś czas włącza się światło w przedpokoju, w logach jest napisane że scena się uruchomiła bo wykryto zmianę mimo zamkniętych drzwi
Co masz w historii kanałów na skryptach?
gladi
Posty: 16
Rejestracja: sob maja 23, 2020 5:18 pm

pt paź 23, 2020 12:58 pm

Nie ma u mnie historii krańcówek tylko kanały mogę podejrzeć
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”