Zdarzenia / webhooki

lukfud
Posty: 543
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 15, 2020 12:05 pm

klew pisze:
czw paź 15, 2020 10:58 am
lukfud pisze:
czw paź 15, 2020 10:46 am
Tu faktycznie popełniłem błąd, nie doczytałem ze zrozumieniem (tylko światło w funkcji kanału)
Od wczoraj, odkąd połączyłem skrypty z cloud przez oAuth testuję na włączniku światła (kanał wirtualny) i niestety nie działa.
Już zakres działania webhooków jest poszerzony.
To tym bardziej na wersji dockerowej jest coś nie tak.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 371
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw paź 15, 2020 12:12 pm

klew pisze:
czw paź 15, 2020 10:36 am
uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 10:18 am
fracz pisze:
śr paź 14, 2020 11:40 am
Mamy nowe skrypty, a w nich wsparcie dla hooków dla następujących funkcji:
  • czujnik temperatury i wilgotności oraz samej wilgotności
  • czujniki otwarcia wszystkich bram i okien
  • czujnik poczty
Aby skrypty dostawały informacje o zmianie stanów, należy się wylogować ze skryptów i zalogować jeszcze raz.
Webhook na moje mailsansory w supla virtual device nie reaguje:(
W "Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów" i "Warunek wykonania: mam:
W {{state(XXX).hi or state(YYY).hi or state(ZZZ).hi or state(QQQ).hi}}
Manualne wykonanie sceny działa, lecz po zmianie stanu automatycznie się nie wykonuje.
Wylogowałeś się ze skryptów i zalogowałeś od nowa?
tak
e-talking............
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw paź 15, 2020 12:17 pm

uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 12:12 pm
Serwer prywatny czy publiczny?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 371
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw paź 15, 2020 12:20 pm

Publiczny, sprawdzę jeszcze czy brama działa.
e-talking............
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw paź 15, 2020 12:24 pm

uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 12:20 pm
Publiczny, sprawdzę jeszcze czy brama działa.
Próbowałeś jeden sensor ustawić na próbę zanim dodasz "or" na kilka?

Ja mam taki wyzwalacz: "{{state(13341).hi}}" i identyczny warunek "{{state(13341).hi}}" i bangla.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 371
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw paź 15, 2020 12:28 pm

klew pisze:
czw paź 15, 2020 12:24 pm
uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 12:20 pm
Publiczny, sprawdzę jeszcze czy brama działa.
Próbowałeś jeden sensor ustawić na próbę zanim dodasz "or" na kilka?

Ja mam taki wyzwalacz: "{{state(13341).hi}}" i identyczny warunek "{{state(13341).hi}}" i bangla.
Tak sprawdzałem, też nie reaguje. Kontaktron bramy działa.
e-talking............
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1272
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw paź 15, 2020 12:50 pm

uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 12:28 pm
klew pisze:
czw paź 15, 2020 12:24 pm
uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 12:20 pm
Publiczny, sprawdzę jeszcze czy brama działa.
Próbowałeś jeden sensor ustawić na próbę zanim dodasz "or" na kilka?

Ja mam taki wyzwalacz: "{{state(13341).hi}}" i identyczny warunek "{{state(13341).hi}}" i bangla.
Tak sprawdzałem, też nie reaguje. Kontaktron bramy działa.
Rozumiem, że stan bramy też widzisz poprawnie w aplikacji. Sprwadzałeś czy w historii kanałów coś się pojawia z tego sensora?
U mnie powidomienia z bramy działają. Musiałem się przelogować do skryptów i ruszyły.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 371
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw paź 15, 2020 7:12 pm

klew pisze:
czw paź 15, 2020 12:50 pm
uchnast.michal pisze:
czw paź 15, 2020 12:28 pm
klew pisze:
czw paź 15, 2020 12:24 pm


Próbowałeś jeden sensor ustawić na próbę zanim dodasz "or" na kilka?

Ja mam taki wyzwalacz: "{{state(13341).hi}}" i identyczny warunek "{{state(13341).hi}}" i bangla.
Tak sprawdzałem, też nie reaguje. Kontaktron bramy działa.
Rozumiem, że stan bramy też widzisz poprawnie w aplikacji. Sprwadzałeś czy w historii kanałów coś się pojawia z tego sensora?
U mnie powidomienia z bramy działają. Musiałem się przelogować do skryptów i ruszyły.
Brama jest ok tylko skrzynka pocztowa nie, w historii nic się nie pojawia.
e-talking............
szym3k
Posty: 207
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

czw paź 15, 2020 7:26 pm

klew pisze:
śr paź 14, 2020 12:42 pm
szym3k pisze:
śr paź 14, 2020 12:33 pm
@fracz kiedy możemy się spodziewać historii w/w kanałów? :D
Historia już jest i też działa.
W liście rozwijanej nie mam czujników, sensorów itp., ale na liście ogólnej faktycznie się pokazują.

Jak tak samo jak użytkownicy wyżej mam problem - nie mam listy historycznej i nie wykonuje scen (tylko na mojej prywatnej - dla pewności nawet usunąłem konto i założyłem nowe, logowanie przez OAuth), na publicznej prawie wszystko działa (nieraz nie widzę danej zmiany w historii, np. dziś otworzyłem bramę i to nie zostało odnotowane, zamknięcie jak i następne otworzenie widać).
jprzemek82
Posty: 21
Rejestracja: sob lut 03, 2018 6:57 pm

czw paź 15, 2020 8:34 pm

Witam.
Czy można czas wywołania sceny zmniejszyć do np.minuty?
Używam scen do wyłączenia termostatu przy otwarciu okna.
Sprawdzanie warunków co 10 minut to trochę za długo.
(posiadam własną instancję)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”